CELEBRITIES

10 ατάκες από celebrities που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού και γίνονται έμπνευση


The Jennettes

9 Οκτωβρίου 2021

10 ατάκες από celebrities που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού και γίνονται έμπνευση

Ο καρκίνος του μαστού είναι το πιο επικίνδυνο είδος καρκίνου για τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο. 1 στις 8 θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή τους και τα υψηλά ποσοστά υπενθυμίζουν την τεράστια σημασία της πρόληψης.

Ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού και οι γυναίκες που επιβίωσαν από αυτή την επικίνδυνη νόσο, είναι εδώ για να μάς διηγηθούν τις ιστορίες τους. Να συμβάλουν στην ενημέρωση και την πρόληψη αλλά και να δώσουν την αισιόδοξη ματιά τους, ακόμα και όταν βιώνεις δύσκολες στιγμές σε ένα νοσοκομείο.

Οι ατάκες που γίνονται έμπνευση

«Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, γελούσα περισσότερο από ποτέ. Κορόιδευα όλα αυτά τα περίεργα που μου συνέβαιναν. Οι φίλοι μου έρχονταν να με δουν με αυτό το θλιμμένο ύφος κι εγώ έριχνα πράγματα πάνω τους, λέγοντας «Έλα μωρέ! Δεν είναι και το τέλος του κόσμου!».

Christina Applegate

«Κάτι που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι παραμένεις το ίδιο πρόσωπο. Τώρα θέλω να κάνω περισσότερα πράγματα. Θέλω να τα κάνω όλα».

Kylie Minogue

«Δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα από τα παιδιά. Νιώθω ξανά ολόκληρη. Αλήθεια. Τους είπα «Τα μεμέ της μαμάς είναι πολύ καλύτερα τώρα».

Wanda Sykes

«Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβάστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Έτσι λοιπόν, το μόνο πράγμα που πρέπει όντως να σας φοβίζει είναι όταν δεν κάνετε τη μαστογραφία σας»

Cynthia Nixon

«Μην περνάτε άσκοπα τον χρόνο σας παίζοντας τον Κύριο Σκληρό Άντρα. «Έλα μωρέ θα φύγει». Είναι σημαντικό, οπότε να πάτε να το εξετάσετε. Δεν είναι ότι θα είστε λιγότερο άντρες».

Carly Simon

«Πρέπει να μάθουμε πώς να είμαστε δυνατές και βάζουμε πρώτα σε εμάς τη μάσκα οξυγόνου».

Sheryl Crow

«1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει με καρκίνο του μαστού. Σήμερα, είμαι εγώ. Τα καλά νέα είναι ότι έχω το καλύτερο γκρουπ υποστηρικτικών φίλων και οικογένειας και μία πολύ καλή ασφάλεια υγείας. Τα κακά νέα είναι δεν είναι όλες οι γυναίκες τόσο τυχερές, οπότε ας πολεμήσουμε όλα τα είδη καρκίνων και ας κάνουμε την παγκόσμια φροντίδα υγείας μία πραγματικότητα».

Julia Louis-Dreyfus

«Φυσικά και ήταν τρομακτικό. Αλλά οι λέξεις που ήρθαν στο μυαλό μου είναι ότι θα περάσει κι αυτό. Έπρεπε απλά να πιστέψω ότι θα γίνω καλά».

Olivia Newton-John

«Όταν το 2003, έπαθα καρκίνο των ωοθηκών, ο ατζέντης μου είπε να μην το πω σε κανένα. Ακόμα και η γυναικολόγος μου, της οποίας ο σύζυγος ήταν στον δικό μου χώρο, με προειδοποίησε να μην μιλήσω εξαιτίας του κοινωνικού στίγματος που υπάρχει στο Χόλιγουντ. Όταν όμως είδα τη Melissa Etheridge σε μία συναυλία και έπαιζε την κιθάρα της ενώ ήταν καραφλή, σκέφτηκα ότι θέλω να είμαι σαν εκείνη. Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού, ήθελα να είμαι ειλικρινής».

Kathy Bates

«Το πιο τρομακτικό κομμάτι είναι το άγνωστο. Θα λειτουργήσει η χημειοθεραπεία; Θα βοηθήσει η ακτινοβολία; Θα το ξαναπεράσω; Όλα τα άλλα είναι διαχειρίσιμα. Ο πόνος είναι διαχειρίσιμος. Το να ζεις χωρίς το στήθος σου είναι διαχειρίσιμο. Το μόνο πρόβλημα είναι η ανησυχία για το μέλλον και πώς θα επηρεάσει τους ανθρώπους που αγαπάς».

Shannen Doherty

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/Kylieminogue

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.