CELEBRITIES

5 celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή με διαβήτη


The Jennettes

8 Νοεμβρίου 2021

5 celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή με διαβήτη

Σύμφωνα με το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, με Σακχαρώδη Διαβήτη νοσούν 463 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο (το 90-95% τους υπολογίζεται ότι έχει διαβήτη τύπου 2). Εκτιμάται ότι, μέχρι το 2045, αυτός ο αριθμός θα φτάσει στα 700 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα, οι πάσχοντες ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο. 

Ακολουθώντας την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, υγιεινό τρόπο ζωής και δίαιτα, τα άτομα με διαβήτη συνεχίζουν την καθημερινότητά τους άφοβα. Αυτό κάνουν οι παρακάτω επώνυμοι, τουλάχιστον. Κι αν μπορούν εκείνοι, σίγουρα μπορούμε κι εμείς.

Halle Berry

jenny.gr

To 1989, η ηθοποιός λιποθύμησε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς Living Dolls. Ένιωθε τεράστια κόπωση και κοιμήθηκε για επτά μέρες. Νοσηλεύτηκε, έκανε εξετάσεις και διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2.

Όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο, αποφάσισε να κάνει δραστικές αλλαγές. Άρχισε να τρώει περισσότερα φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλο, ψάρι και μακαρόνια, ενώ απέκλεισε το κόκκινο κρέας και τα φρούτα. Προσέλαβε personal trainer και ξεκίνησε yoga, προκειμένου να διατηρεί τα επίπεδα ινσουλίνης του αίματός της σε φυσιολογικά επίπεδα.

Το jenny.gr αφιερώνει τον Νοέμβριο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη

Tom Hanks 

jenny.gr

Ο Tom Hanks αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με διαβήτη στο The late Show του David Letterman, το 2013.

«Πήγα στον γιατρό και είπε “Θυμάσαι αυτά τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, που βλέπουμε από όταν ήσουν 36; Ε λοιπόν, αποφοίτησες. Έχεις διαβήτη τύπου 2, φίλε”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη του σκέψη, όπως πρόσθεσε, ήταν ότι το πρόβλημα θα λυνόταν εάν έτρωγε το cheeseburger του χωρίς ψωμάκι, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι θα έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο.

Salma Hayek

jenny.gr

H Salma Hayek διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη της κύησης, όταν ήταν έγκυος στην κόρη της, Valentna. Η οικογένειά της έχει ιστορικό με τη συγκεκριμένη ασθένεια, οπότε ο γιατρός της την έλεγχε τακτικά.

Nick Jonas

jenny.gr

O τραγουδιστής μίλησε δημόσια για τη διάγνωση με διαβήτη τύπου 1 το 2007. Όλα ξεκίνησαν με μία απότομη απώλεια βάρους και μεγάλη δίψα. Όταν έκανε εξετάσεις, βρέθηκε ότι το σάκχαρο στο αίμα του βρισκόταν στο 700, ενώ οι φυσιολογικές τιμές είναι από 70 έως 120. Μπήκε στο νοσοκομείο και έχει μάθει πλέον να ζει με τον διαβήτη.

Billie Jean King

jenny.gr

Είναι μία από τις διασημότερες τενίστριες του κόσμου, πάντα πρόσεχε τη διατροφή της, αλλά από το 2007 που διαγνώστηκε με διαβήτη πήγε τον υγιεινό τρόπο ζωής σε άλλο επίπεδο. Το δυσκολότερο, όπως αποκάλυψε, ήταν να περιορίσει τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη. «Δεν αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά σίγουρα είναι ωραίο το να νιώθεις καλά», είπε. «Απλώς να ξέρεις ότι μπορείς να ζήσεις μία φυσιολογική, υπέροχη, φανταστική, δραστήρια ζωή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.