CELEBRITIES

«Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»: Η Salma Hayek μιλά για το bullying του Weinstein


Στεφανία Παπαδημητρίου

3 Νοεμβρίου 2021

 «Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»: Η Salma Hayek μιλά για το bullying του Weinstein

Η Salma Hayek είναι μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του Hollywood. Έχει φήμη, χρήματα, ταλέντο – κανείς δεν περίμενε ότι, πίσω στο 2017, ήταν ένα ακόμη θύμα του Harvey Weinstein

Το 2002, πρωταγωνιστούσε τότε στη βιογραφία της Frida Kahlo, την παραγωγή της οποίας είχε αναλάβει εκείνος. Είχε γράψει σχετικό άρθρο στους New York Times, δεκαπέντε χρόνια μετά, περιγράφοντας πώς την παρενοχλούσε σεξουαλικά για καιρό, πώς δε σταματούσε να του λέει όχι.

«Όχι στο να κάνω ντους μαζί του. Όχι στο να τον αφήσω να με βλέπει να κάνω ντους. Όχι στο να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να αφήσω έναν γυμνό του φίλο να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να του κάνω στοματικό σεξ. Όχι στο να γδυθώ με άλλη γυναίκα. Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι… Και με κάθε άρνηση, ερχόταν η μακιαβελική οργή του Harvey».

Τώρα, μιλώντας στον Guardian και τη Hadley Freeman, η συζήτηση πήγε στον παραγωγό. Αρχικά, η ηθοποιός δεν είχε καμία διάθεση να αναφερθεί σ’ αυτόν -  «είναι παλιό και  βαρετό», της είπε. Η δημοσιογράφος, όμως, της αποκάλυψε ότι κι η ίδια είχε υποφέρει στα χέρια του, της είχε κάνει bullying, εξαιτίας του της απαγορεύθηκε η είσοδος σε πάρτι και εστιατόρια.

«Τώρα θέλω να σου πάρω εγώ συνέντευξη!», αναφώνησε η Salma Hayek. «Τώρα, αυτή είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση γιατί, αν δεις το δικό μου άρθρο, θα δεις ότι επικεντρώνομαι στο bullying και όχι την παρενόχληση και πιστεύω ότι οι γυναίκες πέρασαν χειρότερα εξαιτίας του. Ο Weinstein είναι ο μοναδικός άνδρας που επιβεβαιώνεται από την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες».

Σ’ έναν βαθμό, η ηθοποιός προσπάθησε να αγνοήσει τον εκφοβισμό. «Οκ, μετά έτρεμα και με έθλιβε όλο αυτό, αλλά το αντιμετώπιζα και λίγο σαν καρτούν. Όταν με έπαιρνε τηλέφωνο στα γυρίσματα του Frida, και φώναζε “Γιατί έχεις μονόφρυδο και μουστάκι; Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη”, απλώς απαντούσα “Μα καλά, δεν έχεις δει φωτογραφία της Frida Kahlo;”. Γιατί αν ένας άνδρας υποδυόταν τον Cyrano de Bergerac, δε θα τον ρωτούσε “Τι τρέχει με τη μύτη σου;”».

jenny.gr

Δεν ήταν «ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος» που της συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο. 

«Γενικά! Είμαστε κορίτσια… Οπότε μαθαίνεις να είσαι γενναία. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει», είπε.

Η Salma Hayek, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεξικό, έχει βιώσει και ρατσισμό, πέρα από παρενόχληση. Δεν γνωρίζει όμως ποιο είναι χειρότερο. «Όταν δείχνουν ασέβεια προς την καταγωγή σου, νιώθουν ότι είσαι πιο αδύναμη και σε κατασπαράζουν», είπε.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 Celebrities που συμμετείχαν στο κίνημα #Metoo 

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.