CELEBRITIES

Olivia Wilde: «Νιώθω τυχερή που μεγαλώνω και δεν ανέχομαι πια τις βλακείες»


Κλέλια Φατούρου

9 Δεκεμβρίου 2021

wilde
photo credits: Vogue Magazine/Annie Leibovitz
Η Olivia Wilde μιλά για τον Harry Styles, την ταινία που σκηνοθετεί, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τη σχέση με τα παιδιά της και τον νομαδικό τρόπο ζωής της

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που την είδα στην τηλεόραση. Η Olivia Wilde ήταν η σέξι bisexual barwoman στη σειρά O.C (αυτή που ανέδειξε τη Mischa Barton) που σε αιχμαλώτιζε με αυτά τα διαπεραστικά γατίσια μάτια.

Όπως απεδείχθη, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Συμμετείχε στη σειρά House MD (και πάλι ως bisexual γιατρός) για 5 κύκλους, συνέχισε να παίζει σε ταινίες, ακολούθησε το κάλεσμά της στη σκηνοθεσία και, παρόλα αυτά, ο λόγος που ο κόσμος ασχολήθηκε περισσότερο μαζί της, ήταν επειδή τόλμησε να χωρίσει τον πατέρα των παιδιών της, Jason Sudeikis, και να κάνεις σχέση με τον 10 χρόνια νεότερό της, Harry Styles.

«Είναι δελεαστικό να θες να διορθώσεις ένα στερεοτυπικό αφήγημα, αλλά στο τέλος της ημέρας, σκέφτεσαι το πόσο χαρούμενη είσαι και ότι η γνώμη των ξένων δεν έχει καμία απολύτως σημασία», δηλώνει σε συνέντευξή της στη Vogue και αυτό είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που είχε να πει για τη σχέση που έχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

olivia
photo credits: Vogue Magazine/Annie Leibovitz

Αφορμή για τη γνωριμία τους στάθηκε η δεύτερη ταινία της Olivia Wilde (σκηνοθετικά μιλώντας) Don't Worry Dartling που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Η επιμονή της ωστόσο ήταν έντονη γιατί απλώς ένιωθε ότι αυτή ήταν η σωστή στιγμή να γίνει. Αν και σκόπευε να πρωταγωνιστήσει η ίδια, όταν είδε το Midsommar, ήξερε ότι η Florence Pugh ήταν η μόνη επιλογή. Αντίστοιχα, εντυπωσιάστηκε με την ερμηνεία του Styles στο Dunkirk του Nolan, αν και στην αρχή εκείνος αρνήθηκε λόγω προγραμματισμένης περιοδείας. Η ζωή (δηλαδή ο κορωνοιός) τα έφερε έτσι και συναντήθηκαν.

Αν και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, Booksmart, εκτιμήθηκε για κοινωνικούς λόγους, δεν τα πήγε και τόσο καλά στο box office. Ωστόσο, οι εταιρίες παραγωγής είδαν πέρα από τα νούμερα και της έδωσαν την ευκαιρία να φτιάξει άλλη μία ταινία με επίκεντρο τη γυναίκα. «Το Booksmart πραγματευόταν τη φιλία, την κριτική και τις ανασφάλειες ενώ το Don't Worry Darling σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είσαι πρόθυμη να θυσιάσεις προκειμένου να κάνεις το σωστό. Η σκέψη πίσω από αυτό ήταν η απάντηση που μου έδωσε η Gloria Steinem όταν τη ρώτησα τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω τα πράγματα. Μην ξαναπληρώσεις φόρους, μου είπε και μπήκα σε σκέψεις».

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις πολλά για την 37χρονη γυναίκα με το βλέμμα-ακτινογραφία, να σε ενημερώσω ότι η ζωή της είναι τρομερά περιπετειώδης. Μεγάλωσε σε ένα απελευθερωμένο και τρομερά υποστηρικτικό περιβάλλον, με γονείς δημοσιογράφους, που άλλαζαν συνέχεια πόλεις και δεν την κορόιδεψαν όταν τους δήλωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Η μαμά της Leslie κατέβηκε με το κόμμα των Δημοκρατικών το 2018, αλλά τελικά δεν εξελέγη, ενώ ήταν σίγουρα το πρότυπο της Olivia, όταν παρακολουθούσε τον τρόπο με τον οποίο τη σέβονταν οι άνθρωποι στη δουλειά της (ναι, και οι άντρες).

Αυτό το υποστηρικτικό περιβάλλον της έδωσε την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να κυνηγήσει το όνειρό της, να ξεκινήσει να σκηνοθετεί μουσικά βιντεοκλίπ, και να παντρευτεί τον επί χρόνια Ιταλό σύντροφό της Tao Ruspoli στο σχολικό πούλμαν, όπου ζούσε όταν έμενε στο Venice Beach. «Νομίζω ότι οι γονείς μου το περίμεναν αλλά ήταν και οι δύο τόσο ρομαντικοί που ήταν εντάξει με αυτό. Είναι τρομερά σημαντικό να νιώθεις ότι ακόμα και αν τα κάνεις όλα μπάχαλο, οι γονείς σου θα συνεχίσουν να σε θεωρούν έξυπνη. Ή ότι θα δουν σίγουρα τις ταινίες τους».

Τώρα ζει στο Los Angeles με τον 7χρονο γιο της, Otis και την 5χρονη κόρη της, Daisy. Μοιράζεται την κηδεμονία με τον πρώην σύντροφό της Jason Sudeikis, ο οποίος ταξιδεύει επίσης πολύ λόγω της δουλειάς του. Έχουν όμως μέσα τους την ψυχή της μαμάς τους, Olivia. Της Olivia Cockburn, η οποία άλλαξε το επίθετό της στα 18, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον Oscar Wilde. Όταν μιλάει για τη σχέση με τα παιδιά της, θεωρεί ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ειλικρίνεια.

«Νομίζω ότι το χρωστάμε στα παιδιά μας να είμαστε χαρούμενοι. Όταν είσαι γονιός, αναγκάζεσαι να είσαι ειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί έχουν διαίσθηση και τα καταλαβαίνουν όλα. Τα κατάλοιπα των στερεοτύπων όμως ελέγχουν τις γυναίκες με το να τις κάνουν να νιώθουν ντροπή και ενοχές. Εγώ δεν έχω χρόνο για αυτά. Έχω μάθει να ακούω τη φωνή μου και να την παίρνω πολύ σοβαρά».

Τώρα ετοιμάζεται για τον επόμενο ρόλο της στο Babylon, που διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1920 και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Don't Worry Darling τον Σεπτέμβριο του 2022. Η τρίτη ταινία της Perfect, είναι η αυτοβιογραφία της Αμερικανίδας γυμνάστριας Kerri Strug. «Νιώθω τυχερή που μεγαλώνω και δεν ανέχομαι πια τις βλακείες. Θέλω μόνο να περιβάλλομαι από θετικούς ανθρώπους. Επιλέγω την ευγένεια. Επιλέγω τη χαρά».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.