CELEBRITIES

Milla Jovovich: «Επέλεξα να γίνω μητέρα - Χιλιάδες γυναίκες στο Τέξας δεν έχουν δικαίωμα επιλογής»


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2021

Milla Jovovich: «Επέλεξα να γίνω μητέρα - Χιλιάδες γυναίκες στο Τέξας δεν έχουν δικαίωμα επιλογής»
Instagram @millajovovich
Με μία ανάρτηση, η Milla Jovovich στηρίζει το δικαίωμα στην έκτρωση


Στο Τέξας, o νόμος SB8 απαγορεύει την έκτρωση. Την καθιστά παράνομη, έπειτα από 6 εβδομάδες κύησης. Και δίνει βραβείο 10.000 δολαρίων σε όσους καταγγείλουν οποιονδήποτε «βοηθά ή ενθαρρύνει» την άμβλωση.

Η νομοθεσία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και τουλάχιστον 100 μέρες. Αρνείται τη διακοπή της εγκυμοσύνης σε χιλιάδες γυναίκες. Ακόμη κι αν τις βιάσουν. Ακόμη κι αν η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

H Milla Jovovich πήρε θέση μέσα από μία ανάρτηση στο Instagram. Ως μία γυναίκα που έχει τερματίσει εγκυμοσύνη και επέλεξε «τη σωστή στιγμή» για να γίνει μητέρα, στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που θα αναγκαστούν να γεννήσουν, επειδή δεν έχουν καν χρήματα να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία.

«Αυτές οι στιγμές μοιάζουν ονειρικές. Και πραγματικά είναι. Και υπάρχουν μερικοί λόγοι γι’αυτό.

1. Έχω πολλή βοήθεια. Έχω δύο υπέροχες νταντάδες που είναι με την οικογένειά μου για χρόνια και είναι από τις πιο στενές κι αγαπημένες μου φίλες. Ο πατέρας μου ζει μαζί μας και είναι πάντα εδώ. Έχω υπέροχους φίλους και συγγενείς που είναι διαρκώς εδώ γύρω, φέρνοντας χαρά στη ζωή μας.

2. Έχω έναν σύζυγο που λατρεύει να είναι σπίτι μαζί μας και μοιράζεται όλα τα δύσκολα μαζί μου.

3. Έχω μία καριέρα που αγαπώ και είναι εξαιρετικά επιτυχημένη, κάτι που μου δίνει το οικονομικό προνόμιο να περνώ πολύ χρόνο με την οικογένειά μου.

4. Επειδή ακριβώς έκανα λόγο για προνομιούχα ζωή, μπορούσα να κάνω έκτρωση, έκανα και επέλεξα τη σωστή στιγμή για να κάνω παιδιά, με τον σωστό άνθρωπο. ΕΠΕΛΕΞΑ να κάνω παιδιά. Επειδή τα ΗΘΕΛΑ τόσο. Ήθελα να γίνω μητέρα. Ήθελα να περνώ χρόνο με την οικογένειά μου. Μπορούσα να αντεπεξέλθω οικονομικά. Μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο πριν κάνω παιδιά. Δεν είναι βαρίδι, αλλά χαρά.

Εξαιτίας νόμων όπως ο SB8 στο Τέξας, αυτές οι επιλογές δεν υπάρχουν πια για τόσες γυναίκες. Και οι γυναίκες που επηρεάζονται περισσότερο, είναι αυτές που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Δεν έχουν το προνόμιο να περιμένουν και να κάνουν παιδιά όποτε θέλουν και μπορούν να τους δώσουν τον χρόνο και την προσοχή που χρειάζονται. Δεν θα έχουν το προνόμιο να τελειώσουν το σχολείο και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τις ζωές τους πρώτα. Σου ραγίζει την καρδιά. Διαβάζω τόσες ιστορίες παιδικής κακοποίησης και είναι νόμοι όπως ο SB8 που θα προκαλέσουν αύξηση στα ποσοστά παιδικής κακοποίησης στην επόμενη δεκαετία κι ακόμη πιο μακριά. Είναι τραγικό το ότι σ’ αυτήν την εποχή, οι άνθρωποι που έχουν εξουσία μπορούν να μιλήσουν για το δικαίωμα επιλογής, όταν πρόκειται για εμβόλια, αλλά τολμούν να αφαιρέσουν το δικαίωμα επιλογής από τις γυναίκες, όταν πρόκειται για τη γέννα. Είναι εγκυμοσύνη εξαναγκασμένη από το κράτος. Είναι σκληρό το ότι κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται ευλογία, είναι τώρα κατάρα για τόσες γυναίκες που δεν μπορούν να πληρώσουν για να ταξιδέψουν εκτός της πολιτείας για να βρουν βοήθεια».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.