CELEBRITIES

Claire Foy: «Το σιχαίνομαι αλλά οι γυναίκες θα βιώνουν πάντα slut- shaming»


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2021

Claire Foy: «Το σιχαίνομαι αλλά οι γυναίκες θα βιώνουν πάντα slut- shaming»
H ηθοποιός, Claire Foy υποδύεται τη Δούκισσα του Argyll, Margaret Campbell, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως για το περίφημο διαζύγιο της το 1963 από τον δεύτερο σύζυγό της, στο πολυαναμενόμενο δράμα του BBC, A Very British Scandal.

Η Claire Foy αυτή την περίοδο υποδύεται τη Δούκισσα του Argyll, Margaret Campbell και ομολογεί πως μετά από κάθε σκηνή σεξ, νιώθει εκτεθειμένη και ότι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Η υπόθεση εστιάζει στο βρετανικό σκάνδαλο και στον σάλο που προκάλεσαν οι γυμνές φωτογραφίες και τα ερωτικά σκάνδαλα της Δούκισσας με τις 88 εξωσυζυγικές σχέσεις της ενώ η δραματική σειρά, A Very British Scandal, θα προβληθεί από το BBC.

Η ιδιωτική ζωή της Δούκισσας έγινε αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού κατά τη διαδικασία του διαζυγίου της ενώ η ίδια ξεχώριζε για το ταλέντο, την ομορφιά και το στυλ της. Μέσα σε λίγα χρόνια μετά τον γάμο της, ο Δούκας του Argyll, Ian Douglas Campbell άρχισε να υποψιάζεται τη σύζυγό του για απιστία. Τα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν είχαν ως αποτέλεσμα την υπόθεση διαζυγίου του 1963, κατά την οποία ο δούκας του Argyll κατηγόρησε τη σύζυγό του για απιστία παρουσιάζοντας ένα σύνολο φωτογραφιών Polaroid.

Ανάμεσα στις πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες ήταν και αυτή όπου η Δούκισσα εμφανιζόταν να έχει ερωτικές περιπτύξεις με ένα άνδρα του οποίου το κεφάλι είχε κοπεί από την φωτογραφία.Όπως αποδείχθηκε, ο εν λόγω άνδρας ήταν ο διάσημος ηθοποιός Douglas Fairbanks Jr, ο οποίος ήταν τότε παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του. Φυσικά, στο δικαστήριο κατατέθηκε ένας μακρύς κατάλογος με 88 άτομα, με τα οποία ο Δούκας πίστευε ότι η γυναίκα του είχε ερωτικές σχέσεις. Από υπουργούς και μέλη της βασιλικής οικογένειας μέχρι καλλιτέχνες και πλούσιους επιχειρηματίες.

Περίπου 60 χρόνια μετά, η Foy ομολογεί πως προσπαθεί να διαχειριστεί τις σκηνές σεξ κατά τη μεταφορά της ζωής της Δούκισσας στην οθόνη. «Είναι ένα δύσκολο σημείο επειδή στην ουσία νιώθεις εκτεθειμένη. Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι γυναίκα και πρέπει να υποδυθείς ότι κάνεις σεξ στην οθόνη. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς παρά να νιώσεις ότι σε εκμεταλλεύονται», όπως δηλώνει.

Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε στο BBC Radio 4’s Woman’s Hour: «Είναι το πιο άσχημο πράγμα που καλείσαι να κάνεις. Νιώθεις μεγάλη έκθεση. Μπορεί να προσπαθούν όλοι να σε κάνουν να μη νιώσεις έτσι αλλά είναι αναπόφευκτο στην πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, ένιωσα όμως και δυνατή που υποδυόμουν έναν τέτοιο ρόλο καθώς ήθελα πολύ να εκπροσωπήσω το γυναικείο φύλο και όχι ένα είδος απρόσωπου οργασμού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις κινηματογραφικές οθόνες».

Το διαζύγιο στην πραγματική ζωή έφερε στο φως πλαστογραφίες, κρυφές ηχογραφήσεις, δωροδοκίες, κλοπές, βία, ναρκωτικά. O δικαστής έκρινε τη Δούκισσα ως μια «έντονα σεξουαλική γυναίκα που δεν έπαιρνε ικανοποίηση από απλές και φυσιολογικές σχέσεις και είχε αρχίσει να ενδίδει σε πειρασμούς και άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες».

Η Δούκισσα ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε δεχθεί slut-shaming στα media και όπως λέει η ηθοποιός: «Το σιχαίνομαι αλλά οι γυναίκες θα βιώνουν πάντα slut- shaming».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS