CELEBRITIES

Η Kate Winslet για την «εκδίκηση» των μεσήλικων γυναικών στη showbiz: «Νιώθω πολύ πιο cool στα 40+»


Κλέλια Φατούρου

23 Δεκεμβρίου 2021

Η Kate Winslet για την «εκδίκηση» των μεσήλικων γυναικών στη showbiz: «Νιώθω πολύ πιο cool στα 40+»
The Observer Magazine
Η Kate Winslet μίλησε για τη σειρά που απενοχοποίησε τη φυσική εικόνα της γυναίκας, τον Leonardo Dicaprio και τη σειρά με την οποία κόλλησε στην πανδημία

Η Kate Winslet ήταν σίγουρα ένα από τα πρόσωπα που μας απασχόλησαν πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ταινία Ammonite και η σειρά Mare of Easttown κέρδισαν από την αρχή το κοινό και τους κριτικούς, αν και όλοι στάθηκαν στο πόσο γενναία είναι επειδή τη βλέπουμε χωρίς μακιγιάζ στα 46 της.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι γενναία. Ίσως επειδή οι πρωταγωνίστριες πρέπει να δείχνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ίσως το Mare of Easttown γίνει το σημείο καμπής και σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την εικόνα της γυναίκας στην οθόνη. Οι μεσήλικες γυναίκες υποτιμώνται από πάντα και δεν τυγχάνουν σεβασμού ή εκτίμησης στον χώρο της σόουμπιζ. Αυτό όμως αλλάζει. Δείτε τις ηθοποιούς που κέρδισαν Emmy. Καμία από εμάς δεν ήμασταν στη δεκαετία των 20 και αυτό είναι φοβερό. Γενικά νιώθω πολύ πιο cool τώρα που είμαι ηθοποιός, άνω των 40».

Jenny.Gr

Η αλήθεια είναι πώς αυτός ο ρόλος δεν θα μπορούσε να αποδοθεί και αλλιώς. Ο ρεαλισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό. «Έπρεπε να φροντίζουμε να έχουμε σκονισμένα παπούτσια και τριμμένα τζιν». Η Winslet υποδύεται την ντετέκτιβ Mare Sheehan, η οποία μεγαλώνει τον εγγονό της, μετά την αυτοκτονία του γιου της. Προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας μία νέας γυναίκας σε προάστιο της Philadelphia.

Οι δύο φετινοί ρόλοι της απέχουν πολύ από τη ζεστασιά και τον αυθορμητισμό της Kate. «Ήταν δύσκολο να είμαι αγέλαστη και ψυχρή, γιατί γενικά είμαι πρόσχαρη και λατρεύω τις αγκαλιές. Αυτή είμαι». Η ηθοποιός όμως νιώθει ότι τα δύο projects της ήρθαν την κατάλληλη στιγμή, όταν ο κόσμος χρειαζόταν κάτι που θα τον κρατήσει στον καναπέ του. Ωστόσο η ίδια κόλλησε με το Ted Lasso. Αυτό έβλεπε παρέα με τον άντρα της, Ned, στην καραντίνα.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Guardian, μίλησε και για την άλλη μεγάλη αγάπη της. Τον Leonardo DiCaprio. «Όταν γνωριστήκαμε στα γυρίσματα του Τιτανικού, εγώ ήμουν 21 κι εκείνος 22». Βρέθηκαν ξανά στο σετ για τον Δρόμο της Επανάστασης και η Winslet έκλαιγε επί ώρες από συγκίνηση. Τώρα της λείπει αλλά ξέρει ότι ο δεσμός τους θα κρατήσει μία ολόκληρη ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.