CELEBRITIES

Ο Κeanu Reeves έδωσε το 70% της αμοιβής του από το Matrix σε έρευνα για τη λευχαιμία


JTeam

3 Ιανουαρίου 2022

Ο Κeanu Reeves έδωσε το 70% της αμοιβής του από το Matrix σε έρευνα για τη λευχαιμία
Μια ακόμη κίνηση του ηθοποιού που δείχνει τον σπουδαίο χαρακτήρα του

Ο Keanu Reeves είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και για την αυθεντικά ευγενή προσωπικότητά του και τη βαθιά ενσυναίσθηση που τον διακρίνει ως άνθρωπο -δεν το λέμε εμείς, το λένε όσοι τον ξέρουν και έχουν συνεργαστεί μαζί του. Kι εκεί που νομίζαμε ότι δεν μπορεί να μας κάνει να τον αγαπήσουμε περισσότερο, το έκανε πάλι. Ο Reeves αποφάσισε να δωρίσει το 70% της αμοιβής του από την ταινία «The Matrix Ressurections» σε έρευνες για τη θεραπεία της λευχαιμίας.

Παράλληλα, ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να στηρίξει ανθρώπους και παιδιά με καρκίνο. Μάλιστα, απέφυγε να δώσει σε αυτό το όνομά του ή να μιλήσει σχετικά, επειδή δεν θέλει η κίνηση να συνδεθεί με το πρόσωπό του.

«Έχω βγάλει πολλά χρήματα, αλλά θέλω να απολαμβάνω τη ζωή και να μην αγχώνομαι για να φτιάχνω τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Χαρίζω πολλά και ζω απλά. Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή υγεία είναι πολύ πιο σημαντική», έχει αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του.

O ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα του καρκίνου. Το 1991 η μικρή του αδερφή, Kim, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Η ίδια έδωσε μάχη με την ασθένεια για 10 χρόνια. Tότε ο ηθοποιός είχε «παγώσει» τα γυρίσματα του Matrix ώστε να αφοσιωθεί σε εκείνη και την φροντίδα της. Μάλιστα, πούλησε το σπίτι του στην Καλιφόρνια και αγόρασε άλλο για να βρίσκεται κοντά της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.