CELEBRITIES

Fearless Gigi: H Hadid κάνει ακρoβατικά στην κορυφή ουρανοξύστη, στο νέο της iconic editorial από τον Mario Sorrenti


JTeam

5 Ιανουαρίου 2022

Fearless Gigi: H Hadid κάνει ακρoβατικά στην κορυφή ουρανοξύστη, στο νέο της iconic editorial από τον Mario Sorrenti
Η Gigi Hadid αποδεικνύει πόσο ατρόμητη είναι

Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις ένα μοντέλο να σκαρφαλώνει σε μια ξύλινη μπάρα, να πηδά από μια σανίδα ψηλά στον ουρανό και να αιωρείται ελεύθερα στον αέρα. Όμως η Gigi Hadid δεν είναι ένα συνηθισμένο μοντέλο.

Έτσι δεν προκαλεί εντύπωση που η Gigi πρότεινε η ίδια να κάνει trapeze σε μια ταράτσα στη West Side γειτονιά του Μανχάταν, για τις ανάγκες του νέου εξωφύλλου του V Magazine ως συνέχεια του project Fearless Gigi.

Αυτό είναι και το νόημα του concept της φωτογράφισης αλλά και της συνέντευξης: Aπό την τόλμη που χρειάζεται για να κάνεις ακροβατικά δεκάδες μέτρα από το έδαφος, εως το να τολμήσεις να πάρεις δημιουργικές και πρωτότυπες αποφάσεις στην μόδα. Και, όπως με κάθε φωτογράφιση, η ομάδα που δημιούργησε αυτές τις εικόνες έδειξε επίσης το θάρρος της μέσα από τις δημιουργικές της επιλογές.

Αυτήν τη φορά λοιπόν, είναι η Gigi που θέτει τις ερωτήσεις σε 5 μεγάλα ονόματα της μόδας που βρίσκονται πίσω από το περιοδικό, μεταξύ των οποίων και ο Mario Sorrenti ο οποίος τράβηξε τις iconic ασπρόμαυρες λήψεις που κόβουν την ανάσα.

Η Gigi ρωτά τον Sorrenti ποιες είναι οι προσδοκίες του από μια τέτοια φωτογράφιση -όπου η ίδια χρειάστηκε να πετάξει στον αέρα τουλάχιστον 10 φορές, ενώ εκείνος είχε μόνο ένα λεπτό κάθε φορά για να πετύχει το τέλειο κλικ.

«Προφανώς, δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις μια κανονική φωτογράφιση μόδας. Έπρεπε να προετοιμαστώ λίγο. Και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν μια μικρή έρευνα σχετικά με τη φωτογραφία που υπήρχε ήδη στους καλλιτέχνες trapeze, απλώς για να καταλάβω πώς είναι αυτή η εικόνα και τι έχει γίνει. Και μετά, το δεύτερο πράγμα που έκανα ήταν ότι πήγα στην τοποθεσία εκ των προτέρων και παρακολούθησα κάποιους ανθρώπους να προπονούνται. Και κοίταξα το φως, κοίταξα τις διαφορετικές γωνίες, προσπάθησα να καταλάβω εκ των προτέρων τα πράγματα που μπορεί να κάνεις για να προετοιμαστείς τεχνικά. Απλά προετοιμάζομαι πραγματικά τεχνικά. Ήταν πολλή προετοιμασία γιατί, προφανώς, είναι κάτι που συμβαίνει αμέσως και έχουμε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να απαθανατίσουμε τη στιγμή. Έτσι, ακόμα και με τον εξοπλισμό, χρησιμοποίησα κάμερες που φωτογραφίζουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ήμασταν τυχεροί που είχαμε όμορφο καιρό και ότι το φως ήταν πραγματικά υπέροχο» λέει ο Sorrenti.

O διάσημος fashion photographer λέει ακόμα ότι δεν είχε σχεδιάσει καμία από τις εικόνες που τελικά τράβηξε. «Χρειάζεται απλώς να είσαι πολύ παρατηρητικός και να αντιδράς πολύ γρήγορα σε αυτό που συμβαίνει. Και για μένα, προφανώς, το κάνω πολύ καιρό, οπότε ο εγκέφαλός μου λειτουργεί πολύ γρήγορα».

Στην συνέχεια το super model στρέφεται στον στιλίστα George Cortina για να μοιραστεί την δική του οπτική πάνω στη φωτογράφιση, μέσα από το styling. «Όλα ξεκινούν από μια ιδέα, σωστά; Και για μένα, έχει πάντα να κάνει με το κορίτσι. Μόλις έχεις το κορίτσι, τότε κάνεις κάτι γύρω της. Αλλά αυτό ήταν διαφορετικό γιατί το κορίτσι έλεγε, "Εντάξει, θέλω να είμαι σε ένα trapeze". Όταν η ομάδα είπε "η Gigi θέλει να κάνει trapeze", είπα "Φανταστικό!" Και σκέφτηκα, "Θα είναι σε ένα trapeze, οπότε πρέπει (το styling) να λειτουργήσει". Ήξερα ότι έπρεπε να είσαι ελεύθερη. Ήθελα μια εικόνα με stilettos και ο Balenciaga έτυχε να έχει φτιάξει αυτό το ρούχο. Και σκέφτηκα "Ποια άλλη θα ανέβει σε ένα trapeze με ψηλοτάκουνα και θα το βάλει;"».

Και ο στιλίστας είχε απόλυτο δίκιο. Μόνο η Gigi θα μπορούσε.

Όταν έρχεται η σειρά του manager Luiz Mattos, δηλώνει πως η Gigi έχει πάντα τις καλύτερες ιδέες.«Είσαι ατρόμητη. Όταν κάνεις μια φωτογράφιση το πας σε άλλο επίπεδο. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στον κόσμο σου, αλλά το εργασιακό σου ήθος είναι απλώς εκπληκτικό», λέει απευθυνόμενος στην Hadid, ενώ αστειεύεται: «Τώρα περιμένω το επόμενο shooting. Θα φωτογραφίσουμε την Gigi στο διάστημα; Είσαι έτοιμη να γίνεις αστροναύτης και να κάνεις ένα shoot εκεί ψηλά;».

Μέσα από τις εξαιρετικά δυναμικές εικόνες σε άπρο και μαύρο, με το minimal styling, το πρόσωπο της Gigi δείχνει, με κάποιον τρόπο, το ίδιο δυναμικό ακόμα και στις πιο μακρινές λήψεις.

Είναι η εκπληκτική δουλειά της makeup artist Diane Kendal. «Το γύρισμα ήταν συναρπαστικό. Αφού μίλησα με τον George, ήξερα ότι κάποιες από τις φωτογραφίες θα ήταν πολύ μακρινές, αλλά ήθελα πραγματικά να βεβαιωθώ ότι το focus θα γινόταν στο πρόσωπό σου. Γι' αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω ένα όμορφο eyeliner και να το κρατήσω πολύ απλό. Το γύρισμα είχε να κάνει με το πόσο δυνατή και δυναμική είσαι και ένιωσα ότι αυτό ήταν το ιδανικό make up», μοιράζεται με την Gigi.

Όσο για τις εντυπωσιακές πλεξούδες που δημιούργησε ο hair stylist Bob Recine αποκαλύπτει «Και οι δύο ξέραμε αμέσως ότι όταν πετάς πέρα δώθε με τα μαλλιά σου κάτω, θα είχαμε πολύ λίγα καρέ με το πρόσωπό σου εμπρός στον άνεμο. Κάναμε γρήγορα τις πλεξούδες για να τους δώσουμε μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι. Τώρα που είδα τις φωτογραφίες, ήταν απολύτως τέλεια επιλογή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS