CELEBRITIES

Η Rihanna δωρίζει 15 εκατ. δολάρια στον αγώνα για την κλιματική δικαιοσύνη


JTeam

26 Ιανουαρίου 2022

Η Rihanna δωρίζει 15 εκατ. δολάρια στον αγώνα για την κλιματική δικαιοσύνη
Η Rihanna μάχεται για την καταπολέμηση της ανισότητας και την κλιματική δικαιοσύνη.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Rihanna, Clara Lionel Foundation, πρόκειται να δωρίσει 15 εκατομμύρια δολάρια σε 18 οργανώσεις που μάχονται για κλιματική δικαιοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Καραϊβική. Όλη αυτή η ανισότητα είναι ο βασικός λόγος που το ίδρυμά της δίνει προτεραιότητα τόσο στην προστασία του κλίματος όσο και στο έργο της κλιματικής δικαιοσύνης.

Γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, η διάσημη τραγουδίστρια δε θα μπορούσε να αδιαφορήσει για τον πλανήτη και το μέλλον του, επισημαίνοντας ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα περιβαλλοντικό αλλά και ηθικό, όπως και πολιτικό.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της star, η οποία κατάγεται από τα νησιά Barbados της ανατολικής Καραϊβικής είναι τόσο σημαντική καθώς οι επιστήμονες καταλήγουν πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνουν πιο συχνά και έντονα όσο η κλιματική αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Οι υποανάπτυκτες χώρες, η μαύρη κοινότητα και νησιωτικά κράτη δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη Rihanna, η οποία υπογραμμίζει ότι «οι κλιματικές καταστροφές δεν επηρεάζουν όλες τις κοινότητες στον ίδιο βαθμό».

Σκοπός του φιλανθρωπικού ιδρύματος είναι τα 15 εκατομμύρια δολάρια να δοθούν «σε οργανώσεις που εστιάζουν και καθοδηγούνται από γυναίκες, νέους, μαύρους, ιθαγενείς αλλά και από τις LGBTQIA+ κοινότητες».

Οι παραλήπτες του χρηματικού ποσού προέρχονται από χώρες της Καραϊβικής και σχεδόν από τις 50 Πολιτείες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αυτοχθόνων, η Συμμαχία για την Κλιματική Δικαιοσύνη και το Κίνημα για τις Ζωές των Μαύρων.

Το σημαντικό ποσό θα παραχωρηθεί σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία #StartSmall του συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS