CELEBRITIES

Η Angelina Jolie μοιράστηκε γράμμα που έλαβε από νεαρή Αφγανή: «Βοηθήστε να μην ξεχαστούν οι ιστορίες τους»


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2022

Η Angelina Jolie μοιράστηκε γράμμα που έλαβε από νεαρή Αφγανή: «Βοηθήστε να μην ξεχαστούν οι ιστορίες τους»
Splash News
«Σας παρακαλώ, βοηθήστε να βεβαιωθούμε ότι δε θα ξεχαστούν», έγραψε η ηθοποιός, σε μία προσπάθεια να μας ευαισθητοποιήσει όλους

Η Angelina Jolie δεν παύει στιγμή τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσω Instagram, προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερους μπορεί για τη φρίκη που βιώνουν οι Αφγανοί.

Η ηθοποιός ανάρτησε ένα γράμμα που έλαβε από μία νεαρή κάτοικο της χώρας, κρατώντας κρυφή την πραγματική της ταυτότητα.

«Μία νεαρή γυναίκα στο Αφγανιστάν μου έστειλε αυτό το γράμμα», έγραψε. «Προστατεύω την ταυτότητά της, αλλά δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στο σχολείο από τη μέρα που οι Ταλιμπάν ανέβηκαν στην εξουσία».

«Αισθάνομαι ότι οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν ή να πουν τη γνώμη τους. Τα δικαιώματα των γυναικών τους αφαιρέθηκαν και δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τίποτα στη χώρα. Μερικές εβδομάδες πριν, οι Ταλιμπάν συνέλαβαν δύο που τόλμησαν να υψώσουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν δικαιώματα και ελευθερία. Πίστεψα πως αυτό είναι το τέλος και ίσως δεν μπορέσω να ξαναβγώ έξω ή να ξαναμιλήσω, καθώς είμαι κορίτσι», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αφγανή.

«Σας παρακαλώ, παρακολουθήστε τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν όπου αρπάζουν τις νέες γυναίκες από τα σπίτια τους το βράδυ, με την απειλή όπλου, και τις εξαφανίζουν, και μέρα με τη μέρα επιβάλλονται νέα μέτρα σχετικά με την ελευθερία των γυναικών και των κοριτσιών. Σας παρακαλώ, βοηθήστε να βεβαιωθούμε ότι δε θα ξεχαστούν», τόνισε η Jolie.

Η ηθοποιός είναι αποφασισμένη να μοιραστεί όσο περισσότερες ιστορίες μπορεί. Τον Αύγουστο, ανάρτησε ένα ακόμη γράμμα που έλαβε από ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν, που προκαλεί ανατριχίλα.

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που ξέφυγαν από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια», σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης. «Είναι αηδιαστικό το να βλέπω Αφγανούς να φεύγουν μία ακόμη φορά, από τον φόβο και την αβεβαιότητα που κυριαρχούν στη χώρα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.