CELEBRITIES

Η Paloma Elsesser φορά το viral Miu Miu σύνολο και δηλώνει: «Ακόμα και στο Παρίσι, είναι σαν να μην έχουν δει στη ζωή τους χοντρό άνθρωπο»


Μάρθα Κουμπάνη

22 Φεβρουαρίου 2022

Η Paloma Elsesser φορά το viral Miu Miu σύνολο και δηλώνει: «Ακόμα και στο Παρίσι, είναι σαν να μην έχουν δει στη ζωή τους χοντρό άνθρωπο»
Από τότε που η θρυλική Dame Pat McGrath, την ανακάλυψε μέσα από το Instagram , η 29χρονη star έχει χαράξει τον δικό της δρόμο για τις γυναίκες με καμπύλες.

Στα πλαίσια μιας βιομηχανίας που σχετίζεται με τα ρούχα, οι ανοιξιάτικες συλλογές ready-to-wear δεν ήταν ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές. Το σεξ – ή τουλάχιστον μια ηδονοβλεπτική έννοια της σεξουαλικότητας – επανήλθε στη μόδα τόσο δυναμικά που θύμισε προηγούμενες εποχές. Ήταν απλώς αναπόφευκτο αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες εγκλεισμού από την πανδημία.

Οι συλλογές αυτές σε πολλές περιπτώσεις έδιναν μια αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης τόσο ως προς την αισθητική όσο και ως προς το attitude. Όσα είδαμε στις πασαρέλες, δεν αντανακλούσαν τις συζητήσεις που κάνει μια σεξουαλικά ενδυναμωμένη γενιά σχετικά με το σώμα και το sexual positivity, αλλά αντίθετα «υμνούσαν» ένα παλιό πρότυπο ομορφιάς.

Γυναίκες με καμπύλες και plus size δεν υπήρχαν πουθενά, κάτι που είναι άδικο αν σκεφτεί κανείς ότι μερικές από αυτές έκαναν καριέρα supermodel τα τελευταία χρόνια. Όπως η Paloma Elsesser, για παράδειγμα, που πρωταγωνιστεί στο τέταρτο εξώφυλλό της στο i-D για την άνοιξη. Από τότε που την ανακάλυψε μέσα από το Instagram η θρυλική Dame Pat McGrath, το 29χρονο μοντέλο έχει χαράξει τον δικό της δρόμο για τις γυναίκες με καμπύλες.

H Paloma μίλησε για το πώς αισθάνεται για το σώμα της αλλά και για την αντιμετώπιση της βιομηχανίας.

«Πήγα στο σχολείο με πολλά πλούσια λευκά κορίτσια, και αυτό επηρέασε πραγματικά την ιδέα μου για την ομορφιά – αντικατοπτρίστηκε στα media και τη μόδα της εποχής: τα 90s ήταν η πιο white shit δεκαετία όλων των εποχών. Αλλά επίσης δεν έβλεπα τον εαυτό μου ούτε στην κουλτούρα των Μαύρων εκείνη την εποχή – έπρεπε να είμαι αδύνατη και να έχω κοιλιακούς. Ήταν πολύ απξενωτικό», λέει το διάσημο μοντέλο.

«Ξέρω ότι είμαι bad bitch, αλλά ακόμα και στο Παρίσι, είναι σαν να μην έχουν δει ποτέ στη ζωή τους έναν χοντρό άνθρωπο».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, η Paloma Elsesser μιλά για την μοναξιά που αισθάνεται ένα plus size μοντέλο, μέσα στη βιομηχανία.

«Καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι μπορεί να σε βλέπουν, να σε θέλουν και να σε αγαπούν, και καταλαβαίνεις πώς να ντύνεσαι και να νιώθεις καλά. Το να μάθουμε να αναγνωρίζουμε την αξία μας και την ομορφιά μας βασίζεται στην εμπειρία και στην παρατήρηση του κόσμου. Αυτό που συμβαίνει στην βιομηχανία της μόδας είναι τρελό: στη ζωή μου και στον κόσμο, δεν είμαι μόνη, αλλά σε αυτόν τον κόσμο της μόδας μπορώ να νιώσω μόνη», λέει και συνεχίζει: «Επιπλέον, αν προσπαθήσεις να ξεφύγεις από τα κουτάκια, τότε είσαι ακτιβίστρια. "Απίστευτο! Είσαι ακτιβιστρια».

Όσο για το αν αισθάνεται ότι η βιομηχανία την εκμεταλλεύεται, απαντά με σιγουριά, πως ναι. Όμως κι εκείνη χρησιμοποιεί την θέση όπου βρίσκεται για να μεταδώσει το δικό της μήνυμα, αυτό που λέει ότι όλα τα σώματα είναι όμορφα.

«Όταν ήρθα στον χώρο της μόδας, υπήρχε ένα χάσμα μεταξύ της βιομηχανίας plus size και της υψηλής μόδας, και νομίζ ότι υπήρχε μια κενή θέση για ένα άτομο σαν εμένα. Δεν ήρθα εδώ για να είμαι η μόνη. Σε κάποιο βαθμό, γεφυρώνω τις συζητήσεις μεταξύ των ατόμων της κοινότητάς μου και του τι συμβαίνει στη μόδα. Τα πράγματα για τα οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή δεν είναι ριζοσπαστικά και αποτελούν μέρος των καθημερινών διαπροσωπικών μου συζητήσεων, αλλά είναι κάτι πραγματικά νέο μέσα στον κλάδο».

Την βλέπουμε να ποζάρει με αυτοπεποίθηση στον φακό του Sam Rock, φορώντας διάφανα εσώρουχα, κορσέδες και δημιουργίες haute couture. Σε ορισμένες λήψεις τα μαλλιά της είναι κοντά, βαμμένα μπλε και χτενισμένα σε μοικάνα.

Η Paloma υπενθυμίζει ότι ήρθε για να καταρρίψει τα στερεότυπα και να διαλύσει τα παλαιά πρότυπα ομορφιάς. Απόδειξη; Φορά το viral look του οίκου Miu Miu από την συλλογή S/S 2022 με την super short φούστα και το cropped top και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καλλιτεχνικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.