CELEBRITIES

Halle Berry: «Είμαι ευγνώμων που ζω στην εποχή που οι γυναίκες λέμε τις ιστορίες μας»


JTeam

14 Μαρτίου 2022

Halle Berry: «Είμαι ευγνώμων που ζω στην εποχή που οι γυναίκες λέμε τις ιστορίες μας»
Splash News
Ο συγκινητικός λόγος που εκφώνησε η ηθοποιός, μετά τη βράβευσή της στα Critics Choice Awards

Το SeeHer είναι ένα βραβείο που, στο πλαίσιο των Critics Choice Awards, απονέμεται ως φόρος τιμής σε γυναίκες που ξεπερνούν εμπόδια και σπάνε τα στερεότυπα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το ότι φέτος δόθηκε στη Halle Berry.

Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός παραμένει κορυφαία εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Η βράβευσή της έγινε από τη δημιουργό και πρωταγωνίστρια του Insecure, Issa Rae, και ο λόγος που εκφώνησε η Halle Berry ήταν συγκινητικός.

«Επαναπροσδιόρισες τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους εαυτούς μας, ως μαύρες γυναίκες, στην τηλεόραση και τον κόσμο», ξεκίνησε, απευθυνόμενη στη Rae.

Έπειτα, μίλησε για την πρώτη φορά που διάβασε το σενάριο της νέας της ταινίας, Bruised, η οποία περιστρέφεται γύρω από μία μαύρη αθλήτρια ΜΜΑ. «Συνειδητοποίησα πως δε γράφτηκε για κάποια σαν εμένα. Οπότε πήγα στους παραγωγούς και είπα “Γιατί όχι εγώ; Γιατί δεν μπορεί να είναι μαύρη;”. Και είπαν “γιατί όχι;”», εξήγησε. Οι παραγωγοί συμφώνησαν, μάλιστα, να με την ιδέα να της δώσουν και τον ρόλο της σκηνοθέτιδας, τον οποίο θα έπαιζε για πρώτη φορά. Κι όταν η ταινία κυκλοφόρησε, βρήκε το θάρρος να ρωτήσει κάποιον τη γνώμη του.

«Δυσκολεύτηκα να βλέπω μία γυναίκα να τρώει ξύλο. Με έκανε να νιώσω άβολα», της είπε.

«Κι εκείνη τη στιγμή, κατάλαβα ακριβώς για ποιους λόγους έπρεπε να πω αυτήν την ιστορία. Ήξερα ποια ήταν η δύναμη της ιστορίας, γιατί είπα “Αν σε δυσκόλεψε, αν σε έκανε να νιώσεις άβολα, φαντάσου να ήσουν η γυναίκα που έζησε την ιστορία”».

Το να βλέπουμε την πραγματικότητα των άλλων, «όσο άβολα κι αν μας κάνει να αισθανόμαστε», είναι μονόδρομος για να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο με περισσότερη ενσυναίσθηση.

Όση ώρα μιλούσε η Halle Berry, η κάμερα έδειχνε τις υπόλοιπες γυναίκες που βρίσκονταν στον χώρο – από την Kristen Stewart, μέχρι τις πρωταγωνίστριες του Pose, Indya Moore, Dominique Jackson και Hailie Sahar.

Η ηθοποιός πίστευε ότι κέρδιζε, ότι φαινόταν δυνατότερη παίζοντας ρόλους που προορίζονταν για λευκούς άνδρες. Δεν της ταίριαζαν, ωστόσο. «Για να λειτουργήσουν αυτοί οι ρόλοι, θα έπρεπε να είχαν αλλάξει ριζικά. Θα έπρεπε να είχαν γραφτεί γύρω από την αλήθεια του ταξιδιού μου, με όλη του την ομορφιά, όλον του τον πόνο».

«Γι’ αυτό και είμαι τόσο ευγνώμων που στέκομαι και ζω σε αυτήν τη στιγμή, που οι γυναίκες ορθώνουμε το ανάστημά μας και λέμε τις ιστορίες μας… Θα γράψουμε, θα παράξουμε, θα σκηνοθετήσουμε και αν είμαστε αρκετά γενναίες, θα πρωταγωνιστήσουμε ταυτόχρονα. Θα χρησιμοποιήσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και θα πούμε τις ιστορίες που δεν ταιριάζουν στα προκατειλημμένα πρότυπα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.