CELEBRITIES

Η Chloë Sevigny μιλά για τη μητρότητα, το indie στέμμα της και γιατί εκπλήσσεται που έχει ακόμη καριέρα


JTeam

21 Μαρτίου 2022

Η Chloë Sevigny μιλά για τη μητρότητα, το indie στέμμα της και γιατί εκπλήσσεται που έχει ακόμη καριέρα
Η ηθοποιός παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στον The Guardian και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι θεωρείται indie είδωλο, για τον νέο ρόλο της μητέρας που ήρθε στη ζωή της κατά τη διάρκεια του lockdown και τη χαρά της που μπήκε στη δεύτερη σεζόν της σειράς του Netflix, Russian Doll.

Είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι η Chloë Sevigny είναι ακόμα μόλις στα 40 της, ότι η δουλειά της εκτείνεται σε 30 χρόνια. H ίδια λέει γελώντας: «Μιλούσα με τον μάνατζέρ μου για την καριέρα μου και εκπλήσσομαι που έχω ακόμα καριέρα».

Έχει δοκιμάσει πολλά διαφορετικά είδη: Από ανεξάρτητες ταινίες και κωμωδίες σε ριψοκίνδυνους ρόλους, ενώ μοιάζει σαν να έχει ζήσει μια παράλληλη ζωή ως είδωλο του στιλ, κάτι που την έχρισε cult διασημότητα. Έχει παρακάμψει το mainstream εδώ και χρόνια, χωρίς να γίνει ποτέ super διάσημο όνομα. Αλλά για κάποιους –όσους μεγάλωσαν διαβάζοντας τα περιοδικά που παρακολουθούσαν τα χρόνια της ως cool κορίτσι της δεκαετίας του ’90 μέσω ταινιών όπως το Kids and Gummo– είναι superstar της μόδας και της τέχνης.

Στο Russian Doll, του οποίου αναμένεται η δεύτερη σεζόν, η Sevigny υποδύεται τη μητέρα της πρωταγωνίστριας Nadia, που ερμηνεύει η φίλη της Natasha Lyonne. Γνωρίζει τη Lyonne –η οποία έγραψε, συνδημιούργησε και πρωταγωνιστεί στο σόου– εδώ και χρόνια και είναι πολύ περήφανη για την επιτυχία της. «Βλέπω την φίλη μου να ανθίζει. Πάντα πίστευα ότι ήταν μια ιδιοφυΐα και πάντα ήθελα να τη γιορτάζουν», λέει η Sevigny. «Χαίρομαι που μπορώ να συνεισφέρω με κάποιο μικρό τρόπο και απλώς να είμαι κοντά της, να τη βοηθήσω, να την προωθήσω με όποιον τρόπο μπορώ. Ή να βάζω τα παλτό της, δεν είμαι σίγουρη».

Παράλληλα, η Sevigny υποδύεται τη Lynn, τη μητέρα του Conrad Roy, ενός εφήβου που αυτοκτονεί, στη σειρά του Hulu, The Girl from Plainville. Βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Michelle Carter (την οποία υποδύεται η Elle Fanning στο δράμα), μιας 17χρονης που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια αφού ενθάρρυνε τον Roy να αυτοκτονήσει. Αποφυλακίστηκε το 2020, αφού εξέτισε λιγότερο από ένα χρόνο της ποινής.

Η ιστορία της ίδιας της Sevigny έχει ως εξής: την εντόπισε στους δρόμους της Νέας Υόρκης ένας fashion editor περιοδικού, σε μια από τις επισκέψεις της στην πόλη από το σπίτι της, στο Κονέκτικατ. Έκανε πρακτική στο περιοδικό, πήρε ένα ρόλο σε ένα βίντεοκλιπ Sonic Youth και μετά πήρε έναν ρόλο στην εμβληματική σειρά Kids, που έγραψε για εκείνη ο τότε σύντροφός της, Harmony Korine.

«Η Νέα Υόρκη ήταν συναρπαστική τότε», λέει - συνέβαινε αυτή η «εκρηκτική σκηνή». Η Sevigny εργαζόταν στο Liquid Sky, το διάσημο κατάστημα ρούχων και δίσκων το οποίο αποελούσε στέκι. «Μισώ να χρησιμοποιώ τη λέξη hipster, αλλά ήταν η γέννηση αυτού του πράγματος στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Ήταν μια συγκεκριμένη εποχή της δεκαετίας του '90 και είχα πολλούς φίλους που ασχολούνταν με τις καλές τέχνες, τη μόδα, τις ταινίες και τη μουσική».

Δεν ήθελε ποτέ να πάει στο Hollywood και να γίνει πιο mainstream; «Τώρα το κάνω», λέει. «Προσπάθησα για λίγο. Υπήρχε μια στιγμή που έπαιζα αυτό το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν με έκοψαν ως "indie" ή τι άλλο συνέβη, αλλά δεν έχω κάνει πολλές φωτογραφίες στούντιο». «Ακόμα», συμπληρώνει.

Για εκείνην η έντονη φήμη, λέει, δεν ήταν ποτέ πολύ διασκεδαστική. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, έβγαινε με τον Jarvis Cocker, τον frontman των Pulp. «Ήταν ένας από τους πιο διάσημους άνδρες στην Αγγλία και θυμάμαι ότι ήμουν έξω μαζί του και οι άνθρωποι μας κυνηγούσαν στο δρόμο», λέει η Sevigny. «Σκεφτόμουν: Ουάου, δεν το θέλω ποτέ αυτό. Νομίζω ότι αυτό επηρέασε πραγματικά κάποιες από τις αποφάσεις μου, βλέποντας τι συνεπάγεται το να είσαι πραγματικά δημόσιο πρόσωπο. Στη συνέχεια, το να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο θέτει επίσης τις δικές του προκλήσεις – νομίζω ότι αυτό θα ήταν κάπως αγχωτικό».

Η Sevigny έμοιαζε πάντα να ξέρει που ήθελε να πάει. Έκανε όμως ποτέ κάτι μόνο για τα χρήματα; «Νομίζω ότι έκανα μερικές γυμνές φωτογραφίες, όπου δεν φαινόταν το πρόσωπό μου, για τα χρήματα», λέει χαμογελώντας. «Και ίσως κάποια κορεάτικη διαφήμιση». Θα μπορούσε να είχε κάνει άλλες επιλογές, λέει, αν ήθελε μόνο χρήματα.

Υπάρχει κάτι ανατρεπτικό και ασυμβίβαστο στη Sevigny. Ποτέ δεν έμοιαζε με μια τυπική σταρ του Hollywood και παρέμεινε στη Νέα Υόρκη, αντί να μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Ακόμη και όταν την αποκαλούσαν το πιο cool κορίτσι της πόλης, δεν φαινόταν να το αποδέχεται πλήρως. Ποτέ δεν φαινόταν απόμακρη. Tην ίδια στιγμή έκανε παράλληλη καριέρα στον χώρο της μόδας, ως μούσα σχεδιαστών όπως ο Marc Jacobs και ως σχεδιάστρια των δικών της συλλογών. Έχει μια πειραματική προσέγγιση στο ντύσιμο που αγαπήθηκε από τα cult περιοδικά και λιγότερο από τα tabloids. «Υπήρχαν ορισμένα tabloids που με στόχευαν για το στιλ μου. Εγώ ήμουν αυτή που κορόιδευαν», λέει.

Ίσως αυτή η αντισυμβατική της προσέγγιση εδραιώθηκε κατά την παιδική της ηλικία - μεγάλωσε σε μια εύπορη πόλη στο Κονέκτικατ, αλλά η οικογένειά της ήταν λιγότερο ευκατάστατη από τον μέσο όρο και δεν φιλοδοξούσε να κάνει τα πράγματα που έκαναν οι συμμαθητές της. «Είχα διαφορετικά ενδιαφέροντα», λέει. «Με ενδιέφερε το θέατρο, το μάθημα της τέχνης, η μουσική. Με ενδιέφερε περισσότερο ο ευρύτερος έξω κόσμος και να πάω στη Νέα Υόρκη και να δω τι συνέβαινε εκεί». Ο μεγαλύτερος αδερφός της είχε μεγάλη επιρροή επάνω της. «Έκανε εναλλακτικό τρόπο ζωής – σκέιτμπορντ και πανκ ροκ και χιπ-χοπ – και ήθελα να κάνω ό,τι έκανε αυτός και η ωραία κοπέλα του που φορούσε Doc Martens και είχε μοβ μαλλιά».

Η Sevigny αναφέρθηκε και στο κίνημα #MeToo και τον αντίκτυπό του. «Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα επίπεδο – δεν ξέρω αν είναι σεβασμός, αλλά νιώθω ότι οι άντρες δεν μπορούν να ξεφύγουν πια τόσο πολύ. Δόξα τω Θεώ». Η ίδια αποκαλύπτει ότι «απλώς δεν βρέθηκα ποτέ σε μια θέση που να νιώθω ότι έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά για κάτι». «Φυσικά, θέλω να βοηθήσω άλλες γυναίκες να πουν τις ιστορίες τους και θέλω να είμαι εκεί και να τις υποστηρίζω».

Το 2020, κατά τη διάρκεια του lockdown στη Νέα Υόρκη, η Sevigny γέννησε τον γιο της. Λίγους μήνες νωρίτερα παντρεύτηκε τον σύντροφό της, τον Κροάτη γκαλερίστα Siniša Mačković. Η γέννηση του γιου τους ήταν μια περίεργη περίοδος, λέει – μια στιγμή που άλλαξε τη ζωή τους και συνέπεσε με την αλλαγή του κόσμου. «Είμαι τόσο ερωτευμένη μαζί του και ευτυχώς τόσο ερωτευμένη με τον σύζυγό μου, και ευτυχώς τα καταφέραμε καλά», λέει ενώ προσθέτει πόσο προστατευτική είναι «και ξέρω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.