CELEBRITIES

Η επιστροφή της Julia Roberts: Τα σενάρια που απέρριψε, η οικογένεια και το χαμόγελο που δεν ασφάλισε ποτέ


Στεφανία Παπαδημητρίου

19 Απριλίου 2022

Η επιστροφή της Julia Roberts: Τα σενάρια που απέρριψε, η οικογένεια και το χαμόγελο που δεν ασφάλισε ποτέ
Chopard
Η ηθοποιός απείχε από τις ρομαντικές κομεντί για 20 χρόνια και τώρα επιστρέφει δυναμικά - «Κοιτάξτε. Αν πίστευα ότι κάτι ήταν αρκετά καλό, θα το έκανα», δηλώνει

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από την Julia Roberts, είναι πως έχει ασφαλίσει το χαμόγελό της. Η φήμη ξεκίνησε την εποχή του Pretty Woman, υπάρχει μέχρι σήμερα και τώρα, η ηθοποιός βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Αν το χαμόγελό μου ήταν ασφαλισμένο, κάθε βράδυ θα ήταν κάποιος σπίτι μου για να μου λέει πως πρέπει να χρησιμοποιώ οδοντικό νήμα για περισσότερη ώρα», είπε στο New York Times Magazine. Είπε, όμως, και κάτι ακόμη – κάτι πιο σημαντικό, θα έλεγε κανείς.

Μετά από 20 χρόνια αποχής από το είδος και μία τετραετία μακριά από το σινεμά, η Julia Roberts πρόκειται να ξαναπαίξει σε ρομαντική κομεντί πλάι στον George Clooney. Ο λόγος για το Ticket to Paradise, το οποίο θα προβληθεί το φετινό φθινόπωρο.

«Ο κόσμος συχνά πιστεύει ότι έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που έκανα ρομαντική κομεντί, επειδή δεν ήθελα να κάνω», εξήγησε. «Αν είχα διαβάσει κάτι που πίστευα πως ήταν στο επίπεδο σεναρίου του Notting Hill ή της τρέλας του My Best Friend’s Wedding, θα το έκανα. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο μέχρι αυτήν την ταινία που μόλις έκανα, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Ol Parker».

Όσο κι αν αγαπά την υποκριτική, ποτέ δεν την έκανε κέντρο του κόσμου της. Πάντα έδινε προτεραιότητα στην οικογένειά της, την οποία κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που απείχε από το σινεμά.

«Κοιτάξτε. Αν πίστευα ότι κάτι ήταν αρκετά καλό, θα το έκανα. Αλλά έκανα και τρία παιδιά τα τελευταία 18 χρόνια. Αυτό ανεβάζει τον πήχη ακόμη περισσότερο, γιατί δε σκέφτεσαι μόνο αν είναι αρκετά καλό το υλικό, αλλά και την ισορροπία με το επαγγελματικό πρόγραμμα του συζύγου μου και το σχολείο των παιδιών και τις καλοκαιρινές διακοπές. Δεν μπορώ να πω “Α, θα μου άρεσε να έκανα το τάδε”», είπε.

«Μου δίνει τεράστια υπερηφάνεια το ότι είμαι σπίτι με την οικογένειά μου και είμαι νοικοκυρά. Όταν ήταν μικρότερα, τα παιδιά μου έβλεπαν διαρκώς τον μπαμπά τους να φεύγει κι εγώ δούλευα λίγο, αλλά σχεδόν δεν το πρόσεχαν. Είναι λες και έφευγα μόνο την ώρα που κοιμούνταν ή κάτι τέτοιο. Αλλά όσο μεγαλώνουν, κι αυτό το νιώθω κυρίως με την κόρη μου, έχω ένα αίσθημα ευθύνης, να τους δείξω ότι μπορώ να είμαι δημιουργική, κι αυτό σημαίνει τόσα για εμένα – είναι τόσο σημαντικό που, για χρονικές περιόδους, μπορώ να επικεντρωθώ σ’ αυτό σχεδόν περισσότερο απ’ όσο στην οικογένειά μου, πράγμα που μου ήταν δύσκολο να αποδεχθώ».

Μάλιστα, η Julia Roberts έφτασε κοντά στο να απορρίψει την ταινία August: Osage Country, για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα για Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου, επειδή δεν ήθελε να αφήσει την οικογένειά της. Ο σύζυγός της ήταν εκείνος που την έπεισε να προχωρήσει.

«Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν την ίδια εποχή που ο μικρότερος γιος μου θα πήγαινε Δημοτικό, και σκεφτόμουν πως δε γινόταν να το χάσω αυτό. Θυμάμαι να το συζητώ με τον Danny και μου είπε: “Κάποια στιγμή, θα πρέπει να μας αφήσεις για να δουλέψεις. Δεν προτιμάς να το κάνεις σε μια τέτοια φάση, που ξέρεις καλά τι πρόκειται να κάνεις και τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείς;”»

Είπε το «ναι», τελικά. Άλλωστε, στο cast της ταινίας ανήκαν μεταξύ άλλων οι Μeryl Streep, Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor, Margo Martindale.

Τώρα, με τον George Clooney, επιστρέφει στο στοιχείο της κι εμείς ανυπομονούμε να τη δούμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.