CELEBRITIES

O Johnny Depp κατέθεσε στο δικαστήριο - Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του μέχρι τώρα


Στεφανία Παπαδημητρίου

20 Απριλίου 2022

O Johnny Depp κατέθεσε στο δικαστήριο - Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του μέχρι τώρα
Jim Watson / NYT
Η κατάθεση του ηθοποιού ήταν μία από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές της δίκης

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Johnny Depp κατέθεσε στο δικαστήριο και παρουσίασε τη δική του πλευρά για όσα συνέβησαν ανάμεσα στον ίδιο και την πρώην σύζυγό του, Amber Heard. Όπως εξήγησε, ο μοναδικός λόγος που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της, ήταν η υποχρέωση που είχε, ως πατέρας, να καθαρίσει το όνομά του. Τα παιδιά του ήταν ακόμη μαθητές όταν κυκλοφόρησε το άρθρο της στην Washington Post, στο οποίο τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία – «σκέφτηκα πως ήταν διαβολικό το ότι τα παιδιά μου έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο και να έχουν φίλους και κόσμο στο σχολείο να τα πλησιάζει με το διάσημο εξώφυλλο του περιοδικού People, με τη δεσποινίδα Heard με μια μελανιά στο πρόσωπο».

«Ένιωσα λοιπόν ότι ήταν δική μου ευθύνη το να προσπαθήσω να καθαρίσω το όνομά μου για πολλούς λόγους, αλλά ήθελα να βγάλω και τα παιδιά μου από αυτό το τρομερό πράγμα που διάβαζαν για τον πατέρα τους».

«Ο στόχος μου είναι η αλήθεια», συνέχισε ο ηθοποιός. «Η αλήθεια είναι το μόνο που με ενδιαφέρει», ενώ πρόσθεσε πως «τα ψέματα δε θα σας οδηγήσουν πουθενά» και «έχω εμμονή με την αλήθεια».

Ο Johnny Depp μίλησε για την κακοποίηση που δέχθηκε ως παιδί από τη μητέρα του, Betty Sue, την οποία περιέγραψε ως «αρκετά κακιά».

«Υπήρξε σωματική κακοποίηση, η οποία εκδηλωνόταν είτε ως ένα σταχτοδοχείο που πετιόταν και σε χτυπούσε στο κεφάλι, είτε ως χτυπήματα με ένα παπούτσι με τακούνι ή ένα τηλέφωνο, οτιδήποτε μπορούσε να πιάσει στο χέρι της».

Ο Depp συνέχιζε να δέχεται κακοποίηση ακόμη κι όταν χώρισαν οι γονείς του.

Έκανε τα πρώτα του ναρκωτικά στα 11, παίρνοντας χάπια της μητέρας του. Δεν το έκανε για διασκέδαση – «δεν έχω πει τη λέξη “πάρτι” ποτέ στη ζωή μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα ουσίες για να παρτάρω. Το έκανα για να μουδιάσω, να διώξω μακριά τα φαντάσματα, τους δαίμονες που ήταν μαζί μου από την παιδική μου ηλικία».

Έφυγε από το σπίτι του στην εφηβεία του και μετακόμισε στην California με το συγκρότημά του – όταν αυτό διαλύθηκε, εκείνος πάλεψε σκληρά να επιβιώσει. Έκανε αιτήσεις για κάθε λογής δουλειά, «απλά για να μπορεί να πληρώσει το νοίκι». Χάρη στον Nicolas Cage, ο οποίος του πρότεινε να γνωρίσει τον ατζέντη του, σκέφτηκε το ενδεχόμενο να γίνει ηθοποιός.

«Εγώ ήμουν μουσικός, αλλά το ότι θα με πλήρωναν ποσά που θεωρούσα τεράστια… Δεν είχα ξαναδεί τόσα χρήματα στη ζωή μου», εξήγησε.

Έπαιρνε ρόλους για να καλύπτει τα έξοδά του και, χωρίς να το περιμένει, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες. Μίλησε για τους ρόλους του, διηγήθηκε την ιστορία του με τα δικά του λόγια.

Η κατάθεση του Johnny Depp, που ήταν μία από τις πιο πολυαναμενόμενες της δίκης, διακόπηκε και θα συνεχιστεί σήμερα, 20 Απριλίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.