CELEBRITIES

Δίκη Depp-Heard: Ψυχολόγος κατέθεσε ότι η Amber έχει δύο διαταραχές προσωπικότητας


JTeam

27 Απριλίου 2022

Δίκη Depp-Heard: Ψυχολόγος κατέθεσε ότι η Amber έχει δύο διαταραχές προσωπικότητας
Getty Images
Η Heard φέρεται να πάσχει από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οιστριονική διαταραχή προσωπικότητας

Όσο η πολύκροτη δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard συνεχίζεται, όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο φως. Ειδικός σε θέματα βίας μεταξύ των δύο πρώην συζύγων κλήθηκε να καταθέσει στην αγωγή που έκανε ο Depp κατά της Heard για δυσφήμιση.

Η ψυχολόγος μίλησε για την αξιολόγησή της για την Amber Heard, κατά την οποία έκανε δύο ψυχιατρικές διαγνώσεις. Όπως αναφέρεται στον Guardian, η Heard πάσχει από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οιστριονική διαταραχή προσωπικότητας.

Η μάρτυρας του Depp, Shannon Curry, είπε ότι η διάγνωση ήταν αποτέλεσμα της εξέτασης των προηγούμενων ψυχολογικών αξιολογήσεων της ηθοποιού σε συνδυασμό με άμεση εξέταση σε δύο περιπτώσεις και τη συμμετοχή σε ένα τεστ MMPI για «πολυφασικές προσωπικότητες».

Η ειδικός παρουσίασε την 36χρονη Amber ως «αντιδραστική» και «υπερβολικά δραματική» ενώ είπε ότι η ίδια χρησιμοποιούσε λέξεις όπως «μαγική» και «θαυμάσια» στην περιγραφή γεγονότων. Όπως είπε μάλιστα, η Heard ήταν κάτι «μεταξύ πριγκίπισσας και θύματος».

Όσο εκλεπτυσμένοι, «χαριτωμένοι και κοριτσίστικοι» κι αν προβάλλονται αυτοί οι άνθρωποι, σύμφωνα με την Curry, «μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ καταστροφικοί, δραματικοί, ασταθείς και απρόβλεπτοι» και να διέπονται από «μια έμμεση τάση να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής».

Η Curry, που κάλεσε η ομάδα του Depp για να δώσει κατάθεση, δήλωσε επίσης πως η οριακή διαταραχή προσωπικότητας σημαίνει ότι έχουμε μια «ασταθή προσωπικότητα, που βρίσκεται σε ετοιμότητα για απόρριψη και παρουσιάζει δυσκολία στην αυτο-οργάνωση» ενώ αντιδρά «με θυμό και σκληρότητα στους λιγότερο ισχυρούς ανθρώπους».

Τα άτομα αυτά κάπως έτσι αναζητούν μονίμως την προσοχή, μεταθέτουν ευθύνες και κρατούν καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα που κάποια στιγμή μπορεί να εκτονωθούν άσχημα. Όποιος κι αν έκανε στενή σχέση με μια τέτοια προσωπικότητα, σύμφωνα με την Curry, πιθανότατα «θα κατέληγε από είδωλο, στον σκουπιδοτενεκέ». Άτομα με χαρακτηριστικά οριακής προσωπικότητας, γίνονται προσβλητικά κι επιθετικά απέναντι στους συντρόφους τους ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Θα απειλήσουν χρησιμοποιώντας το νομικό σύστημα, θα απειλήσουν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, θα ισχυριστούν ότι κακοποιούνται».

Μάλιστα, η ειδικός αναφέρθηκε σε μια φίλη της Heard και αθλήτρια πολεμικών τεχνών, τη Raquel Pennington, την οποία η ηθοποιός φέρεται να χτύπησε όταν εκείνη ζούσε χωρίς να δίνει ενοίκιο σε ρετιρέ συγκροτήματος των δύο πρώην συζύγων. Η γιατρός είπε ότι οι άνθρωποι με οριακή προσωπικότητα μπορούν να απαξιώσουν γρήγορα τους φίλους τους.

Η κατάθεση γύρω από την ψυχολογική αξιολόγηση της Heard, για την οποία πρέπει να συμφωνήσει η εναγόμενη πλευρά για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, έγινε στην 9η μέρα της δίκης, όπου ο Depp μηνύει την πρώην σύζυγό του για δυσφήμιση, με αφορμή το άρθρο της του 2018, στο οποίο περιέγραφε τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ο 58χρονος Depp ισχυρίζεται ότι η Heard ήταν αυτή που τον κακοποιούσε.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μάρτυρες που περιέγραψαν, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές, τις συγκρούσεις του ζευγαριού ενώ νωρίτερα την Τρίτη, η Tara Roberts, η διαχειρίστρια της κατοικίας του Depp σε ένα νησί στις Μπαχάμες, κατέθεσε ότι ήταν μάρτυρας μιας διαμάχης μεταξύ των δύο πρώην συντρόφων κατά τη διάρκεια της οποίας «η Amber του έλεγε ότι ήταν ένας ξεπεσμένος ηθοποιός που θα πεθάνει ένας χοντρός, μοναχικός γέρος».

Στιγμές αργότερα, καθώς ο Depp επιχείρησε να φύγει, είδε τη Χερντ να «αγκαλιάζει και να φιλά» τον ηθοποιό, «παρακαλώντας τον να μείνει». Η Roberts είπε ότι ο Depp «στεκόταν ακίνητος με τα χέρια στα πλευρά του. Δεν έκανε τίποτα» ενώ αργότερα παρατήρησε ότι ο Depp είχε ένα «σημάδι στη μύτη του».

Η ίδια μάλιστα διέψευσε ότι είχε δει ποτέ τον Depp «λιπόθυμο από τη μέθη», αλλά παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός μια φορά είχε πέσει από μια αιώρα και είχε βρεθεί ξαπλωμένος κάτω από αυτήν. Μετά από αυτό το περιστατικό, είπε η Roberts, φρόντισε να φύγουν από το νησί η Heard και ο Depp, καθώς και τα παιδιά του Depp, Lily Rose και Jack, από τον γάμο του με τη Vanessa Paradis.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι ένορκοι έχουν ακούσει διάφορους γιατρούς και ειδικούς ψυχικής υγείας ενώ η Heard έχει υποστηρίξει ότι πάσχει από μετατραυματική διαταραχή (PTSD). Η ειδικός που κλήθηκε τώρα να καταθέσει από την πλευρά του Depp, σχολίασε ότι το PTSD είναι μία από τις ψυχολογικές καταστάσεις τις οποίες μπορεί εύκολα να προσποιηθεί κανείς.

Την Τρίτη, αστυνομικός από το Los Angeles, η Melissa Saenz, κατέθεσε ότι επισκέφθηκε το ρετιρέ του Los Angeles τον Μάιο του 2016, λίγες ημέρες προτού η Heard καταθέσει αίτηση διαζυγίου κι εμφανιστεί στο δικαστήριο για να ζητήσει περιοριστικά μέτρα με ένα μεγάλο σημάδι στο πρόσωπό της, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, έγινε κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού της με τον Depp εκείνο το βράδυ.

Η αστυνομικός δήλωσε σε μαγνητοφωνημένη κατάθεση ότι μπορούσε να δει τη Heard να κλαίει, αλλά δεν είδε κανέναν τραυματισμό. Οι δικηγόροι του Depp λένει ότι η κατάθεση της Saenz είναι αποδεικτικό στοιχείο ότι η Heard σκηνοθέτησε τον τραυματισμό της για να καταστρέψει τη φήμη του Depp.

Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τις εξελίξεις όσο η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.