CELEBRITIES

Kate Middleton: Με τα νέα της καθήκοντα, προσφέρει ψυχική στήριξη στις μητέρες


JTeam

6 Μαΐου 2022

Kate Middleton: Με τα νέα της καθήκοντα, προσφέρει ψυχική στήριξη στις μητέρες
Splash News
Η Δούκισσα του Cambridge έγινε χορηγός του Maternal Mental Health Alliance και βοηθά τους γονείς που το έχουν ανάγκη

Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Kensington, η Kate Middleton ξεκινά τη συνεργασία της με τον Maternal Mental Health Alliance, έναν βρετανικό φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και οι πρώτοι μήνες της ζωής ενός παιδιού, ενδέχεται να είναι εξαιρετικά απαιτητικοί. Οι γονείς συχνά αισθάνονται μόνοι και δυσκολεύονται αυτά τα πρώτα χρόνια. Περίπου το 20% των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν ότι βιώνουν επιλόχειες ψυχικές ασθένειες. Δυστυχώς, γνωρίζουμε επίσης ότι ακόμη περισσότερες υποφέρουν σιωπηλά», είπε η Δούκισσα του Cambridge σε βίντεο.

«Κανείς δεν έχει ανοσία στο άγχος και την κατάθλιψη, αυτήν την εποχή. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, όσοι δυσκολεύονται να πάρουν τη στήριξη που χρειάζονται τη σωστή στιγμή, ώστε να μπορούν να μοιραστούν τα συναισθήματά τους χωρίς φόβο πως θα δεχθούν κριτική και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες, φροντίδα και υποστήριξη για να αναρρώσουν».

Η Kate Middleton δηλώνει περήφανη που γίνεται χορηγός του Maternal Mental Health Alliance, καθώς «έχουμε δρόμο μπροστά μας».

«Είναι στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε γονείς και κηδεμόνες, και όλους εκείνους που μεγαλώνουν παιδιά σήμερα. Επειδή έτσι θα βεβαιωθούμε πως η επόμενη γενιά θα θριαμβεύσει, θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια πιο δυνατή, πιο υγιή κοινωνία που θα μας φροντίζει και θα μας ωφελεί όλους».

Το 2020, η Middleton μίλησε για τη δική της εμπειρία σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη μητρότητα. Αποκάλυψε ότι έκανε hypnobirthing και στα τρία παιδιά της, ενώ υπέφερε από υπερέμεση της κύησης, μία επιπλοκή που της προκαλούσε πολλούς εμετούς όταν ήταν έγκυος.

«Είχα τρομερή πρωινή ναυτία, οπότε δεν ήμουν και η πιο χαρούμενη εγκυμονούσα», εξήγησε στο podcast Happy Mum, Happy Baby.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.