UPDATE #NOW

Η Kate Middleton μία μέρα θα είναι Βασίλισσα - Γιατί ο Φίλιππος δεν έγινε ποτέ Βασιλιάς;


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2022

Η Kate Middleton μία μέρα θα είναι Βασίλισσα - Γιατί ο Φίλιππος δεν έγινε ποτέ Βασιλιάς;
Splash News
Γιατί ο Φίλιππος δεν ήταν Βασιλιάς, παρότι παντρεύτηκε την Ελισάβετ;

Όταν η Ελισάβετ ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο, 70 χρόνια πριν, ο σύζυγός της, Φίλιππος, δεν πήρε τον τίτλο του Βασιλιά κι έγινε Πρίγκιπας. Μετά τη στέψη του William, ωστόσο, η οποία αργά ή γρήγορα θα γίνει, η Kate Middleton θα γίνει Βασίλισσα.

Ο λόγος που ο Φίλιππος δεν έγινε ποτέ Βασιλιάς, κι ας ήταν παντρεμένος με μια Βασίλισσα, βρίσκεται – πού αλλού; - στην πατριαρχία. Ο τίτλος του Βασιλιά θεωρείται ανώτερος από της Βασίλισσας, επειδή είναι γυναίκα. Επομένως, ήταν αδύνατο να έχει υψηλότερο αξίωμα από την Ελισάβετ.

Οι κανόνες θα είναι διαφορετικοί στην περίπτωση του William. Η Δούκισσα του Cambridge θα πάρει τον τίτλο Queen Consort, ενώ πιθανότατα θα κρατήσει το πιο απλό Βασίλισσα Catherine. Γιατί «Queen Consort» κι όχι «Queen»; Επειδή η ίδια δεν είναι γαλαζοαίματη, αλλά παντρεμένη με έναν.

Ακριβώς όπως ο Φίλιππος, έτσι κι η Kate δε γεννήθηκε στη βασιλική οικογένεια, άρα είναι αδύνατο να πάρει κάποιον επίσημο royal τίτλο. Η ειδικός Marlene Koenig εξήγησε στη The Sun ότι «ο ρόλος της Catherine θα αλλάξει σίγουρα, καθώς θα είναι σύζυγος του μονάρχη. Δεν υπάρχει πραγματικός συνταγματικός ρόλος για τους συζύγους, είναι καθαρά παραδοσιακός. Θα είναι όμως η Πρώτη Κυρία της χώρας».