CELEBRITIES

Η Naomi Osaka για την ψυχική της υγεία: «Νιώθω άνετα με αυτό που είμαι, δεν θα άλλαζα τίποτα»


JTeam

10 Μαΐου 2022

Η Naomi Osaka για την ψυχική της υγεία: «Νιώθω άνετα με αυτό που είμαι, δεν θα άλλαζα τίποτα»
BRAD OGBONNA/ SELF
Με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, η Naomi Osaka μιλάει στο περιοδικό SELF του Μαΐου για το άγχος και το προσωπικό της ταξίδι με την κατάθλιψη

Η Naomi Osaka είναι μία από τις κορυφαίες τενίστριες της εποχής μας. Κι όμως, δεν μπορεί να αναγνωρίσει 100% την αξία της. H τελευταία συνέντευξη, που παραχώρησε στο SELF, δείχνει ωστόσο την εσωτερική της δύναμη.

Η 24χρονη πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο έκανε γνωστό πως, μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από το γαλλικό Open πέρσι για λόγους ψυχικής υγείας, άρχισαν να την πλησιάζουν κι άλλοι αθλητές που ήθελαν να μοιραστούν παρόμοιες ιστορίες και βιώματα. Όσο για το πώς αντέδρασε ο κόσμος, όπως αναφέρει, ήταν για την ίδια ένα σοκ.

Η Naomi περιγράφει χαρακτηριστικά: «Όταν μίλησα για τις μάχες... μίλησα με πολλούς αθλητές που μου είπαν πως κι εκείνοι υπέφεραν αθόρυβα» περιγράφει ενώ προσθέτει: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ήταν κάπως περίεργο» προσθέτει αναφορικά με την αντίδραση του κόσμου: «Για πρώτη φορά, είχα δημοσιογράφους στο σπίτι και το ξενοδοχείο μου, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Ήταν περίεργη αίσθηση και σοκαρίστηκα που οι άνθρωποι νοιάζονταν τόσο».

Η διάσημη αθλήτρια παρά τη μεγάλη έκθεση, ισχυρίζεται: «Χαίρομαι που έδωσα και σε άλλους την ευκαιρία να μιλήσουν γι'αυτό, ακόμη και αν δεν ήταν στις προθέσεις μου, ούτε το περίμενα. Ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση που νομίζω όλοι έπρεπε να αρχίσουμε».

Η Osaka δηλώνει «ικανοποιημένη» για αυτό το ταξίδι με την ψυχική της υγεία καθώς αναφέρει: «Νιώθω άνετα με αυτό που είμαι και με το από πού προέρχομαι. Υπάρχουν πάνω και κάτω και δεν θα άλλαζα τίποτα, κάτι που πραγματικά με βοηθά να έχω εσωτερική γαλήνη».

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο παλεύουν με την ψυχική υγεία και παίρνοντας θέση για να προστατεύσω πέρυσι τη δική μου, ακούσια πυροδότησα μια δημόσια συζήτηση. Έκτοτε εστιάζω, όχι μόνο στη δική μου ψυχική υγεία, μεταξύ άλλων κάνοντας διαλογισμό και ψυχανάλυση, αλλά συνειδητοποίησα πως η δική μου εμπειρία μπορεί να βοηθήσει κι άλλους. Στόχος μου είναι να ενθαρρύνω άλλους ανθρώπους να μην είναι διστακτικοί να ζητήσουν τη βοήθεια που χρειάζονται».

Η Osaka αποκάλυψε πως πάσχει από κατάθλιψη από το US Open του 2018, γεγονός που οξύνει ιδιαίτερα το κοινωνικό της άγχος. Εξηγώντας την κατάσταση της είπε πως δεν έχει από φυσικού της το χάρισμα της επικοινωνίας, συχνά φορά τα ακουστικά της δημόσια για να μην αντιμετωπίζει τον κόσμο και δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση μίας συνέντευξης Τύπου. Στο Παρίσι αισθανόταν ήδη ευάλωτη γι’ αυτό και αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία.

Πολλοί την κατέκριναν και είπαν ότι οι συνεντεύξεις συγκαταλέγονται στα καθήκοντα των αθλητών, οι περισσότεροι όμως της έστειλαν ένα δυνατό κύμα υποστήριξης. Συναθλητές της όπως η Martina Navratilova, η 18 φορές πρωταθλήτρια Grand Slam, η Serena Williams, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και ο καλαθοσφαιριστής Stephen Curry δήλωσαν δημόσια το σεβασμό τους για την αθλήτρια που σήμερα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το θάρρος και τη δύναμή της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.