CELEBRITIES

Η Andie MacDowell έπαθε κρίση πανικού όταν βρέθηκε σε γύρισμα μόνο με άντρες


Κλέλια Φατούρου

12 Μαΐου 2022

Η Andie MacDowell έπαθε κρίση πανικού όταν βρέθηκε σε γύρισμα μόνο με άντρες
Interview mag
Η Andie MacDowell κατέρρευσε όταν διεπίστωσε ότι δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα στο γύρισμα

Μπορεί να μετρά 40 χρόνια καριέρας στο Χόλιγουντ και να έχει σκληραγωγηθεί σε εποχές όπου η παρενόχληση των γυναικών ήταν μία συνηθισμένη Δευτέρα στο γραφείο, αλλά άνθρωπος είναι και η Andie MacDowell και ξέσπασε.

«Έχω δουλέψει με πάρα πολλούς δύσκολους άντρες και είμαι πολύ καλή σε αυτό. Είχα καλή εκπαίδευση, γιατί μεγάλωσα στον Νότο. Είχα μάθει να μην αφήνω αυτές τις συμπεριφορές να με επηρεάζουν. Το μόνο που ένιωθα ήταν οίκτο για αυτόν που φερόταν άσχημα, γιατί ήξερα ότι κάπου βαθιά υπέφερε ο ίδιος».

Μέχρι που ήρθε το #MeToo και άλλαξε τη δυναμική των σχέσεων. Το σημείο που άλλαξε τα πάντα στο μυαλό της ήταν το 2016, λίγο μετά την εκλογή του Donald Trump, και ενώ βρισκόταν σε γυρίσματα.

«Είχα ενοχληθεί πολύ από το ότι δεν αντιδρούσε κανείς με την ατάκα "grab them by the pussy" και ένιωθα λύπη. Πήγα σε ένα γύρισμα μίας ημέρας και έπαθα την πρώτη κρίση πανικού της ζωής μου. Ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω, κοιτάζω γύρω μου και ήταν ένα δωμάτιο γεμάτο με άντρες. Μιλάμε για μία θάλασσα ανδρών. Μάλλον βρήκε μία πολύ προσωπική χορδή μου και αυτό ήταν. Έπεσα στα γόνατα».

Η Andie MacDowell περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έτρεξε προς την ψεύτικη τουαλέτα των γυρισμάτων, κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και είπε στον εαυτό της να συνέλθει. «Με φρίκαρε το ότι δεν είδα άλλες γυναίκες. Δεν έχω κάτι εναντίων των ανδρών, απλά δεν μου αρέσει να βλέπω πλήθη που δεν έχουν γυναίκες. Από τότε, αναζητώ πάντα τις γυναίκες με το βλέμμα μου όταν είμαι στο σετ. Και με ανακουφίζει».

Πρόσθεσε ότι το κίνημα #MeToo έφερε σημαντικές αλλαγές γιατί προκάλεσε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις και πλέον βλέπει πολύ περισσότερες γυναίκες στα στούντιο. Η καινούρια της ταινία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτού και θα είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Sarah Elizabeth Mintz. Το "Good Girl Jane" θα κάνει πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival τον επόμενο μήνα, ενώ η ηθοποιός θα συμμετάσχει και στο βρετανικό δράμα "My Happy Ending".

Η Andie MacDowell είναι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo αλλά το 2018 δήλωνε ότι υπάρχουν και άλλα σοβαρά κοινωνικά θέματα που αφορούν τις γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι το "Time's Up" είναι πιο σημαντικό. «Υποτίθεται ότι είμαστε προοδευτικοί και δεν είμαστε. Δεν είχαμε ποτέ γυναίκα Πρόεδρο των Η.Π.Α. και αυτό από μόνο του είναι τρελό».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.