CELEBRITIES

Elon Musk: Η συμφωνία για την αγορά του Twitter "πάγωσε" - και δεν σοκάρεται κανείς


JTeam

13 Μαΐου 2022

Elon Musk: Η συμφωνία για την αγορά του Twitter "πάγωσε" - και δεν σοκάρεται κανείς
Instagram/elonmusk.original
Η συμφωνία μεταξύ Elon Musk και Twitter θα μπει σε αναμονή

Πριν από μερικές εβδομάδες, μάθαμε ότι ο Elon Musk σκοπεύει να αγοράσει όλο το Twitter, μετά από συμφωνία με την πλατφόρμα. Μέχρι τώρα, έχει στην κατοχή του το 9% και ο στόχος του δεν είναι να αποκτήσει μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω, αλλά να αποκαταστήσει τη δημοκρατία σε μία δημόσια πλατφόρμα. Τα memes που ακολούθησαν ήταν αμέτρητα και χιουμοριστικά, με τους χρήστες να τον προτρέπουν να αγοράσει και όλα τα άλλα brands (ή και ανθρώπους).

Η αγορά θα του στοίχιζε 44 δισεκατομμύρια δολάρια και σε περίπτωση αποχώρησης, είτε του Elon Musk είτε του Twitter, θα έπρεπε να καταβληθεί πρόστιμο ύψους 1 δισεκατομμυρίου. Έλα όμως που κάτι μπήκε ανάμεσά τους και αυτό το όνειρο του Elon μπήκε σε αναμονή.

Η συμφωνία με το Twitter μπαίνει προσωρινά σε αναμονή γιατί εκκρεμούν λεπτομέρειες που υποστηρίζουν τον υπολογισμό των ψεύτικων accounts που φτάνουν το 5% των χρηστών. Για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του, ανέβασε και το άρθρο του Reuters που το επιβεβαιώνει. Ο στόχος του εξάλλου ήταν να εξαλείψει όλα τα spam και τους λογαριασμούς που δεν είναι πραγματικοί στο Twitter. «Θα τους νικήσουμε ή θα πεθάνουμε στη προσπάθεια. Θέλουμε αληθινούς ανθρώπους στην πλατφόρμα», είχε τουιτάρει πριν τη συμφωνία. Αμέσως μετά, οι μετοχές του Twitter έπεσαν κατά 25%.

Ο δημοκρατικός Elon Musk έχει δηλώσει ότι ήταν τεράστιο λάθος και ηθικά κακή απόφαση η απαγόρευση του Donald Trump στο Twitter. Μέχρι λοιπόν να «καθαρίσει» το Twitter από τα fake accounts, ο Elon Musk δεν θα ολοκληρώσει τη συνεργασία, και αυτό δεν είναι σίγουρα απειλή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS