UPDATE #NOW

Ο Elon Musk και το Twitter στο εξώφυλλο του TIME


JTeam

28 Απριλίου 2022

Το εξώφυλλο του περιοδικού TIME για την αγορά του Twitter
Instagram
Το πιο πρόσφατο εξώφυλλο του TIME σχετικά με την αγορά του Twitter από τον Elon Musk δημιουργεί προβληματισμούς για το μέλλον της πλατφόρμας- και της δημοκρατίας

Στο νέο εξώφυλλο του περιοδικού TIME που εικονογράφησε ο Tim O’Brien, ο Elon Musk εμφανίζεται να κρατάει ένα χρυσό κλουβί μέσα στο οποίο είναι κλεισμένα τα μπλε σπουργιτάκια του Twitter. Η εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον επιχειρηματία προς 44 δισεκατομμύρια δολάρια έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας τόσο για το ίδιο το Twitter όσο και για το μέλλον της δημοκρατίας στις ΗΠΑ.

Στο θέμα που συνοδεύει το εξώφυλλο, η Molly Ball γράφει ότι, με το δίκτυο με ίσως τη μεγαλύτερη επιρροή στα χέρια του, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξετάσουμε αν οι αντιλήψεις που έχουμε για τον Musk ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Από τη μία, η παρουσία του ίδιου του Musk στο Twitter κατά καιρούς δε διέφερε από αυτή ενός κοινού troll: memes για την τεχνολογία, επίμαχες απόψεις που φαίνεται πως στόχο έχουν μόνο να προκαλέσουν και άκομψα «αστεία» για επιφανείς προσωπικότητες που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει έστω και λίγη ενσυναίσθηση. Από την άλλη, όσοι τον επικρίνουν εστιάζουν συνήθως σε ελαττώματα του συστήματος και όχι του ίδιου του Musk. Σύμφωνα με τη Ball, η σημαντικότερη ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι η εξής: τι σκοπεύει να κάνει ο Musk με το Twitter; Και αν θέλουμε να βρούμε όντως την απάντηση, δεν πρέπει να σκεφτούμε σαν δημοκρατικοί ή ρεπουμπλικάνοι, ούτε σαν φιλελεύθεροι ή συντηρητικοί, αλλά να προσεγγίσουμε όσο μπορούμε την κοσμοθεωρία του επιχειρηματία.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.