CELEBRITIES

O Tom Hanks ένιωθε «εντελώς ηλίθιος» μετά τη διάγνωσή του με διαβήτη- Η εντυπωσιακή αλλαγή του


JTeam

6 Ιουνίου 2022

O Tom Hanks ένιωθε «εντελώς ηλίθιος» μετά τη διάγνωσή του με διαβήτη- Η εντυπωσιακή αλλαγή του
Η αλλαγή στην εμφάνισή του ήταν εντυπωσιακή στο Φεστιβάλ Καννών

Αν πιστεύετε ότι οι stars δεν κάνουν λάθη, τότε μάλλον πέφτετε έξω. Ο Tom Hanks τουλάχιστον μπορεί να σας διαψεύσει αφού σε μια εξαιρετικά ειλικρινή συνέντευξη στο βρετανικό περιοδικό Radio Times, είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως «εντελώς ηλίθιο» επειδή απέκτησε διαβήτη από δικές του λανθασμένες επιλογές.

Η πρώτη φορά που μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας του, ήταν το 2013 στο Late Show με τον David Letterman. «Πήγα στον γιατρό και μου είπε, ξέρεις τις τιμές που είχε το σάκχαρο σου στις εξετάσεις, από όταν ήσουν 36; Έχεις διαβήτη Τύπου 2, αγαπητέ. Μετά, με ενημέρωσε πως είναι μία κατάσταση την οποία μπορώ να ελέγξω και τώρα πια με διαβεβαιώνει ότι αν φτάσω στο επιθυμητό βάρος που μου έχει θέσει, θα απαλλαγώ μια και καλή».

Από τότε, ο ηθοποιός έκανε ελάχιστες προσπάθειες για να ρυθμίσει τον διαβήτη. «Πίστευα πως μπορώ να το αποφύγω, με το να πετάω το ψωμάκι από τα burgers μου. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω από αυτό». Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά προς έκπληξη του δημοσιογράφου που τον άκουγε: «Αποτελώ κομμάτι της τεμπέλικης γενιάς Αμερικανών που απλώς περνούσε καλά και τώρα βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας εξαιτίας αυτού. Οι διακυμάνσεις στο βάρος μου, για χάρη των ρόλων μου, όπως στην ταινία Castaway και στην ταινία Philadelphia, μπορεί να σχετίζονται με τη διάγνωση. Ήμουν υπέρβαρος. Με έχετε δει στις ταινίες. Ξέρετε πώς έδειχνα. Ήμουν τελείως ηλίθιος».

Τόνισε μάλιστα ότι «αν είχα μια πιο ισορροπημένη διατροφή, όταν ήμουν νεαρός, θα μπορούσα να αποφύγω τα προβλήματα». Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κάποιος διαγνωστεί ως προδιαβητικός, αρκεί να χάσει το 5- 10% του σωματικού του βάρους για να μπορέσει να το ελέγξει. Σύμφωνα μάλιστα με το Johns Hopkins Medicine, αυτή η αλλαγή θα μειώσει κατά 58% την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2.

Παρά τη σοβαρότητα της ασθένειας του Hanks, ο γιατρός του τού ήταν αρκετά αισιόδοξος. Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν μερικές αλλαγές στις καθημερινές του συνήθειες. Ο Hanks πράγματι τα κατάφερε και άλλαξε πολλά όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει. «Προσπαθώ κάθε μέρα να αθλούμαι από μία ώρα. Κάνοντας έστω διάδρομο ή βγαίνοντας για μια απλή βόλτα με τον σκύλο μου».

Όλος αυτός ο αγώνας φαίνεται πως έχει ανταμείψει τον ηθοποιό και μπορέσαμε να το δούμε μέσα από την εμφάνισή του στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών για τη νέα του ταινία, Elvis όπου ήταν φανερά αδυνατισμένος και θα λέγαμε, σχεδόν μεταμορφωμένος από την αλλαγή στον τρόπο ζωής του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS