CELEBRITIES

Η «μυστική, οργιαστική πλευρά» της Silicon Valley: Όργια, αχαλίνωτο σεξ και ναρκωτικά


JTeam

26 Ιουλίου 2022

Η «μυστική, οργιαστική πλευρά» της Silicon Valley: Όργια, αχαλίνωτο σεξ και ναρκωτικά
Η Silicon Valley, ο τοξικός σεξισμός της βιομηχανίας και η υποτίμηση των γυναικών

Η Silicon Valley αποτελείται σήμερα από πετυχημένους πολυεκατομμυριούχους που κάποτε ήταν αντικοινωνικοί έφηβοι και αυτό γενικά από μόνο του δεν είναι κάτι που μας προκαλεί έκπληξη. Όσα αποκαλύφθηκαν όμως, δείχνουν μια άλλη πλευρά αυτών των ανθρώπων που σίγουρα δεν θα ήθελαν να γίνει γνωστή.

Ξέφρενο παρελθόν, όργια, ναρκωτικά, αρκετός σεξισμός και μεγάλες δόσεις ακολασίας. Αυτά και πολλά ακόμη ήρθαν πρόσφατα στην επιφάνεια με αφορμή τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Elon Musk, ξεδιπλώνοντας μια άγνωστη αλήθεια για τις προσωπικότητες που διαμορφώνουν το τεχνολογικό μέλλον του πλανήτη.

Η πρόσκληση είχε για dress code φανταχτερά κοστούμια, αλλά για όσους γνωρίζουν τα χλιδάτα πάρτι που διοργανώνονται σε επαύλεις και παλάτια γύρω από τη Silicon Valley, προφανώς επρόκειτο να είναι άλλη μια από τις βραδιές της ελίτ γεμάτη όργια, ναρκωτικά και σεξ.

Καλεσμένος στο πάρτι, που βρισκόταν στην άλλη άκρη του κόσμου, ήταν φυσικά και ο Elon Musk, ο οποίος φορούσε μια μαύρη στολή που έμοιαζε με πανοπλία διακοσμημένη με ασημένια καρφιά και αλυσίδες. Ο παλιός του φίλος, ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, άλλος ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, πήγε φορώντας πάνω από τον γυμνό κορμό του ένα γιλέκο.

Ο Musk, παρά την kinky εμφάνισή του, επέμεινε αργότερα ότι το πάρτυ ήταν «βαρετό και εταιρικό, με καθόλου γυμνό και μηδενικό σεξ». Μάλλον πέρασε όλο τον χρόνο του στην κουζίνα, επειδή μια νεαρή γυναίκα που παραβρέθηκε στο πάρτι και η οποία εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, ανέφερε ότι βρέθηκε με δύο ζευγάρια στο πάτωμα του σαλονιού, το οποίο ήταν καλυμμένο με μαξιλάρια και μια λευκή ψεύτικη γούνα.

Η ίδια είπε ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν ήδη αρχίσει να χαϊδεύουν ο ένας τον άλλον, όταν της πρόσφεραν έκσταση σε σκόνη σε μια σακούλα -μια ουσία που άλλωστε φημίζεται ότι μηδενίζει τις αναστολές μεταξύ των αγνώστων. Η γυναίκα δεν είχε πάρει ποτέ πριν. «Είπαν ότι απλά θα σε κάνει να νιώσεις χαλαρή και θα σου αρέσει να σε αγγίζουν». Και τότε ένας τύπος, επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας, ζήτησε να τη φιλήσει. Ήταν «τόσο περίεργο», είπε, καθώς η σύζυγός του ήταν ακριβώς δίπλα του, ενθαρρύνοντάς την.

Η «κατάχρηση εξουσίας» και μια άλλη, εντελώς μυστική πλευρά

Τέτοιες καταστάσεις είναι «κατάχρηση εξουσίας», δηλώνει η γυναίκα στη συγγραφέα τεχνολογίας, Emily Chang, της οποίας το εξαιρετικά αποκαλυπτικό βιβλίο "Brotopia" (2018), περιέγραψε τη «μυστική, οργιαστική σκοτεινή πλευρά» της Silicon Valley.

Ένας άλλος καλεσμένος στο ίδιο πάρτι, ο Paul Biggar, είπε ότι το πάρτι που κατέληγε σε σεξ, ήταν «πολύ χειρότερο από όσο ακούγεται». «Μας προειδοποίησαν πριν πάμε για να μην τρομάξουμε με τα πράγματα που θα δούμε εκεί, δεν επιτρεπόταν καμία φωτογραφία και δεν έπρεπε να πούμε σε κανέναν αυτά που είδαμε».

Ο Elon Musk φυσικά, λέει πως δεν είχε καμία ιδέα για όλα αυτά. «Αν υπάρχουν «σεξουαλικά πάρτι» στη Silicon Valley, δεν έχω δει ούτε ακούσει για ένα. Αν θέλετε ξέφρενα πάρτι, είστε στο λάθος μέρος», είχε πει στο περιοδικό τεχνολογίας Wired. Τώρα, ο Musk για άλλη μια φορά αρνείται κάθε ανάμειξη και φυσικά τη σύντομη σχέση με τη Nicole Shanahan, τη σύζυγο του Sergey Brin της Google.

«Δουλεύω τρελές ώρες άρα δεν υπάρχει πολύς χρόνος για αηδίες». Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα περί καταστροφής της φιλίας μεταξύ Musk και Brin, το αφεντικό της Tesla ανέφερε σε χθεσινή ανάρτησή του ότι μαζί με τον Brin είχαν πάει μόλις το προηγούμενο βράδυ σε ένα πάρτι, ενώ πρόσθεσε και μια φωτογραφία τους στην ανάρτησή του στα social media για να το αποδείξει.

Ο Brin ωστόσο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής. Ούτε και η σύζυγός του αλλά υποστηρίζεται ότι σπάνια ακούγεται η γυναικεία πλευρά στην ανδροκρατούμενη Silicon Valley. Ο μεγιστάνας της Tesla αποκάλυψε στο Twitter ότι δεν είχε «κάνει σεξ εδώ και αιώνες. Έχω δει τη Nicole μόνο δύο φορές σε τρία χρόνια και τις δύο φορές με πολλούς άλλους ανθρώπους γύρω. Τίποτα το ρομαντικό».

Η Emily Chang από την πλευρά της, είπε για την τεχνολογική ελίτ, δείχνοντας το πρόσωπο του σεξισμού και της τοξικότητας:

«Νομίζουν ότι είναι πάνω από τους νόμους γιατί πιστεύουν ότι αλλάζουν τον κόσμο»

Στο βιβλίο της Brotopia περιγράφει πάρτι στα οποία οι άνδρες επιτρέπεται να φέρνουν όσες γυναίκες θέλουν, αρκεί να μην συνοδεύονται από άλλους άνδρες.

«Οι λακκούβες αγκαλιάς» ή αλλιώς «φαϊ, ναρκωτικά, σεξ και πάλι απ’ την αρχή»

Σε αυτά τα πάρτι, μετά το φαγητό, σειρά έχουν τα ναρκωτικά, τα οποία συνήθως φέρουν το λογότυπο μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Οι καλεσμένοι κάνουν τις λεγόμενες «λακκούβες αγκαλιάς», χωρίζονται σε ζευγάρια, τρίο ή μεγαλύτερες ομάδες. Μερικοί θα αποσυρθούν σε ένα από τα πολλά δωμάτια, άλλοι αρχίζουν να κάνουν σεξ όπου βρουν.

«Η νύχτα γίνεται μέρα, η ομάδα ξανασυναντιέται για πρωινό, μετά από το οποίο κάποιοι μπορεί να έχουν ξανά σεξουαλική επαφή», αναφέρει η Chang. «Φαϊ, ναρκωτικά, σεξ, και πάλι απ’ την αρχή». Δεδομένων των όσων λέγονται για τη Silicon Valley και την τεράστια ταχύτητα με την οποία οι ηγέτες της αλλάζουν γυναίκες, είναι σίγουρα πιθανό ο Musk και ο από παλιά φίλος του Brin θα μπορούσαν να έχουν επιλύσει δημόσια τις αντιθέσεις τους.

Ανάμεσα σε αυτόν τον κόσμο και ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates. Πέρυσι, αφότου έληξε ξαφνικά ο 27χρονος γάμος του με τη Melinda, ο Gates έγινε στόχος καταγγελιών για γυμνά πάρτι στην πισίνα, στρίπερ, εξωσυζυγικές σχέσεις και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τον βιογράφο James Wallace, ο Gates ως φοιτητής στο Harvard, αρέσκονταν να «συχνάζει στη διαβόητη Ζώνη Μάχης της Βοστώνης, με τις πορνογραφικές εκπομπές, τις στριπτιτζούρες και τις πόρνες». Αργότερα εγκατέλειψε τις σπουδές του και μετακόμισε στην πατρίδα του, το Seattle, για να δημιουργήσει τη Microsoft, και έκανε «άγρια ​​bachelor party» στο σπίτι του «για τα οποία επισκεπτόταν ένα από τα γυμνά νυχτερινά μαγαζιά του Seattle και προσλάμβανε χορεύτριες να έρθουν» σπίτι του και κολυμπούσε γυμνός με τους φίλους του στην εσωτερική του πισίνα».

Εξορμήσεις σε τοπικά στριπτιτζάδικα και κλαμπ

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Τον Μάιο, μια πρώην αεροσυνοδός στην εταιρεία SpaceX του Musk ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία της είχε πληρώσει 250.000 $ ως διακανονισμό αφού ισχυρίστηκε ότι ο Elon Musk τής έτριψε το πόδι και της έκανε πρόταση για σεξ κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στο Λονδίνο.

Το 2014, ο Andy Rubin, ο οποίος εφηύρε το λογισμικό Android smartphone, απομακρύνθηκε από τη Google μετά από έρευνα για σεξουαλική επίθεση. Φέρεται ότι ανάγκασε μια υπάλληλο να έχει μαζί του σεξουαλική επαφή σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 2013.

Ο Travis Kalanick, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Uber, καυχήθηκε στο GQ το 2014 ότι ήταν τόσο πλούσιος που απολάμβανε τις γυναίκες κατά παραγγελία. «Ναι, αυτό το λέμε Μπουμπ-ερ» (λογοπαίγνιο του Uber με τη λέξη boobs, δηλαδή βυζιά), είπε και γέλασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποτε οδήγησε άλλους άνδρες στελέχη της Uber σε ένα ταξίδι σε ένα μπαρ συνοδείας-καραόκε στη Seoul της Νότιας Κορέας, όπου διάλεγαν κορίτσια στη σειρά. Μια γυναίκα στέλεχος αποχώρησε, «φανερά αναστατωμένη».

Όλοι αυτοί οι πρώην σπασίκλες και σήμερα σούπερ πλούσιοι με εγωϊσμό, αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο, μετά από χρόνια στέρησης. Αυτό αποδεικνύεται από την παράδοση της Silicon Valley για τακτικές μεσημεριανές εξορμήσεις σε τοπικά στριπτιτζάδικα και κλαμπ, εξορμήσεις που οι γυναίκες μηχανικοί υπολογιστών λένε ότι παρασύρονται από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με γυναίκες που είχαν εργαστεί στη βιομηχανία τεχνολογίας, όλα έχουν να κάνουν με τους «άβολους» της αίθουσας υπολογιστών του σχολείου που προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά μετά από χρόνια επιβεβλημένης σεξουαλικής αποχής.

«Πολλοί από τους A-listers στη Silicon Valley έχουν κάτι μοναδικό κοινό: μια μοναχική εφηβεία χωρίς επαφή με το αντίθετο φύλο», έγραψε.

Οι γυναίκες του κλάδου που έχουν μιλήσει ιδιωτικά δεν μπορούν να κρύψουν την αποστροφή τους για αυτούς τους άνδρες που φαίνονται πεπεισμένοι ότι η τεράστια περιουσία τους, τους κάνει πλέον ακαταμάχητους σε γυναίκες που για χρόνια δεν τους έριξαν ποτέ μια ματιά.

Στέλεχος της Silicon Valley είπε στην Chang ότι οι συνομήλικοί του ήταν τόσο πλούσιοι και τα προϊόντα τους τόσο διάσημα που «οι τύποι που δεν μπορούσαν να ρίξουν κορίτσι στο γυμνάσιο» μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν με τις γυναίκες. Φυσικά, το χρήμα και η εξουσία μπορεί να είναι μεθυστικά αφροδισιακά και μερικοί από τους άντρες που επιδίδονται στον άθλιο σεξουαλικό κόσμο της Silicon Valley λένε ότι είναι θύματα, θηρεύονται για τα χρήματά τους από γυναίκες.

Τα απομνημονεύματα του 2020 της πρώην εργάτριας της Silicon Valley, Anna Wiener, αποκάλυψαν επίσης τον τοξικό σεξισμό της βιομηχανίας και την υποτίμηση των γυναικών. Ανέφερε μια συνάδελφο με μια εφαρμογή smartwatch που ήταν απλώς ένα κινούμενο GIF με το στήθος μιας γυναίκας που «αναπηδούσε στο διηνεκές», και μια άλλη που κρατούσε μια λίστα με «τις πιο δυνατές γυναίκες στο γραφείο».

Δεδομένου αυτού του είδους της ατμόσφαιρας, ακόμα κι αν ο Musk είχε πράγματι σχέση με τη σύζυγο του Brin, θα ήταν τόσο περίεργο, στο ηθικό κενό της Silicon Valley, αν οι δυο τους συνέχιζαν να εμφανίζονται σε πάρτι μαζί. Ο Brin κάποτε ονομάστηκε «Google playboy» για τη σεξουαλική του εμπλοκή με τις υπαλλήλους του, με αποτέλεσμα ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας να αποκαλέσει τη συμπεριφορά του «αξίωση σεξουαλικής παρενόχλησης εν το γενέσθαι». Το 2013, χώρισε από την πρώτη σύζυγό του, Anne Wojcicki, αφού είχε σχέση με ένα στέλεχος της Google, την Amanda Rosenberg. Εκείνος ήταν 40 και είχε δύο μικρά παιδιά, ενώ εκείνη 27.

Υπάρχει ένα δημοφιλές ρητό μεταξύ των γυναικών που προσπαθούν να βρουν σύζυγο στη Silicon Valley: «Οι πιθανότητες είναι καλές, αλλά τα αγαθά είναι περίεργα». Αν θέλουμε να πιστέψουμε όλες αυτές τις συγκλονιστικές ιστορίες που απορρέουν από την τεχνολογική ελίτ, το «περίεργο» είναι μια τραγική υποτίμηση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.