CELEBRITIES

Eve Jobs: Η κόρη του θρύλου της Apple χαράσσει το δικό της μονοπάτι


JTeam

24 Αυγούστου 2022

Eve Jobs: Η κόρη του θρύλου της Apple χαράσσει το δικό της μονοπάτι
«Θέλω να επηρεάσω τους περισσότερους ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Στην best-seller βιογραφία του Steve Jobs, ο Walter Isaacson γράφει ότι η μικρότερη κόρη του οραματιστή, η Eve, είναι το μήλο που έπεσε κάτω απ' τη μηλιά.

Η 24χρονη παγκόσμιας κλάσης ιππέας και απόφοιτη του Stanford αντάλλαξε τη Silicon Valley με τη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο του 2021, αφού έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα για το Coperni στο Παρίσι. Η Jobbs έκτοτε υπέγραψε συμφωνία για να γίνει πρόσωπο της Louis Vuitton και θα πρωταγωνιστήσει σε μια digital καμπάνια αργότερα φέτος. Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Vanity Fair, μιλά για τη ζωή της, το πόσο "παράξενη" είναι και τα όνειρά της για το μέλλον.

Jenny.Gr

Η Jobs είναι ένα αυτοαποκαλούμενο «horse girl» που συνήθιζε να φέρει καρότα στον αχυρώνα της αδερφής της και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ιππασίας με πόνυ σε ηλικία 6 ετών. Οι γονείς της την ενθάρρυναν να δώσει προτεραιότητα στο σχολείο, αλλά της επέτρεψαν να ταξιδεύει για αγώνες επίδειξης άλματος τα καλοκαίρια και τις ανοιξιάτικες διακοπές. «Ήθελα να δω πόσο μακριά θα μπορούσα να φτάσω», λέει η Jobs. «Είναι ένα δύσκολο άθλημα, κυρίως επειδή έχεις μόνο δύο λεπτά και δουλεύεις με κάτι, ένα ζώο, που είναι αναξιόπιστο». Ήταν σε διεκδίκηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020, αλλά έπρεπε να σταματήσει αφού αναβλήθηκαν ένα χρόνο λόγω του COVID. Μετά την αποφοίτησή της από το Στάνφορντ, λέει, «Ήμουν σε αυτό το σημείο καμπής. Είχα κάνει ό,τι ήθελα να πετύχω στο άθλημα και ένιωθα απλώς ήσυχη».

Το μόντελινγκ, όπως ανακάλυψε η Jobs γρήγορα, δεν είναι εντελώς διαφορετικό από το άλμα με άλογο: Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ενεργοποιείς για δύο λεπτά τη φορά. «Ήμουν περισσότερο ευγνώμων παρά νευρική», λέει. «Ποτέ δεν προέβλεψα το μόντελινγκ και από μια ιδιοτροπία έλεγα: "Γιατί όχι;". Βασιζόταν σε πράγματα που ήξερα, πυροδοτώντας το κομμάτι του εαυτού μου σχετίζεται με τον ανταγωνισμό».

Η Jobs γνωρίζει καλά πόσο γοητευτική ήταν η ζωή της, παρά την πρόωρη απώλεια του πατέρα της από καρκίνο στα 13 της. Θεωρεί τη μαμά της, την επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Laurene Powell Jobs, φωτεινό παράδειγμα:

«Καθώς η ζωή μου ξετυλίγεται, θα βρω το δρόμο μου για να επηρεάσω τους περισσότερους ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», λέει.

«Θέλω να αφιερώσω τον χρόνο μου και να το κάνω σωστά και να βρω κάτι που αγαπώ, όπως βλέπω τη μαμά μου να βρίσκει τρόπους για να προσεγγίσει τους ανθρώπους».

Jenny.Gr

Με την Εβδομάδα Μόδας να πλησιάζει και πάλι η Jobs ελπίζει να περπατήσει σε πολλές μεγάλες πασαρέλες. Στο σπίτι, εν τω μεταξύ, κρατά τα πράγματα χαλαρά. Έχει ξεκινήσει μια συλλογή από vintage μπλουζάκια Apple, ένα από τα οποία έχει τεράστια προσωπική αξία: Φαίνεται να είναι ένα μοναδικό στο είδος του πρωτότυπο από την εποχή του Computer 1, που πιθανότατα φτιάχτηκε από τον πατέρα της όταν η Apple ήταν ακόμα στο γκαράζ του.

Στο μπροστινό μέρος, το μπλουζάκι παραπέμπει σε μια συγκεκριμένη βιβλική εικόνα: «Η Εύα είχε τη σωστή ιδέα», γράφει. Στο πίσω μέρος, το κείμενο συνεχίζει: «Διάλεξε ένα μήλο».

«Σημαίνει τόσα πολλά για μένα», λέει η Jobs. «Χαμογελώ κάθε φορά που το φοράω».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS