CELEBRITIES

Η Jane Fonda ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες


Κλέλια Φατούρου

3 Σεπτεμβρίου 2022

Η Jane Fonda ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες
instagram/Jane Fonda
Η σπουδαία ηθοποιός και ακτιβίστρια έκανε την ανακοίνωση μέσα από το Instagram

Η Jane Fonda είναι αγωνίστρια και το αποδεικνύει εδώ και 85 χρόνια. Μία γυναίκα που παλεύει για τον ακτιβισμό, δουλεύει, κάνει καμπάνιες, γυμνάζεται και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάμψει το ηθικό της.

Πριν λίγες ώρες, μοιράστηκε μερικά νέα μαζί μας μέσα από το Instagram της, αλλά το έκανε δίνοντας ελπίδα και μπόλικη αισιοδοξία. Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο, και πιο συγκεκριμένα από μη-Hodgkin λέμφωμα και ότι κάνει χημειοθεραπείες τους τελευταίους 6 μήνες.

«Πρόκειται για έναν ιάσιμο καρκίνο. Το 80% των νοσούντων επιβιώνει, συνεπώς νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω ασφάλεια ζωής και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και θεραπείες. Αντιλαμβάνομαι ότι είμαι προνομιούχα, όσο επώδυνο και αν είναι. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική κλήθηκε να αντιμετωπίσει κάποιο είδος καρκίνου κάποια στιγμή και οι περισσότερες δεν έχουν το δικό μου προνόμιο».

Η ηθοποιός όμως δεν έμεινε μόνο στην ανακοίνωση. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εξαφάνισης των αιτιών, όπως τα ορυκτά καύσιμα και τα φυτοφάρμακα. «Κάνω χημειοθεραπείες τους τελευταίους 6 μήνες, τα πράγματα πάνε πολύ καλά και, πιστέψτε με, δεν θα το αφήσω να μπει εμπόδιο στον ακτιβισμό μου. Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και δίνω μεγάλη προσοχή στα μαθήματα που μου παραδίδει. Ένα εξ αυτών είναι η σημασία της κοινότητας. Το να μην νιώθεις μόνος. Αλλά και το να προσαρμόζεσαι σε νέες πραγματικότητες, ειδικά στην ηλικία που βρίσκομαι εγώ».

Μία γυναίκα που μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας της "80 for Brady", μαζί με τις Reta Moreno, Lily Tomlin και Sally Field σε διάφορες χώρες. Και που συνεχίζει την ακτιβιστική της δράση. Τίποτα δεν την καταβάλει. Είναι η Jane Fonda.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.