CELEBRITIES

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε έκανε coming out ως τρανς άνδρας στη Βενετία


JTeam

5 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε έκανε coming out ως τρανς άνδρας στη Βενετία
gettyimages
«Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι», οι λεπτομέρειες για την φυλομετάβαση του Εμανουέλε Κριαλέζε

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Εμανουέλε Κριαλέζε παρουσίασε την δική του αυτοβιογραφική ταινία με τίτλο «L'Immensita», με πρωταγωνίστρια την Penelope Cruz. Πρόκειται για μια ταινία εμπνευσμένη από τη δική του ζωή και ιστορία.

«Είναι εμπνευσμένη από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία», δήλωσε ο Κριαλέζε, του οποίου η τελευταία ταινία, «Terraferma», κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στη Βενετία το 2011.

Το «L'Immensita» αφηγείται την ιστορία μιας ιταλικής οικογένειας που μεγαλώνει στη Ρώμη της δεκαετίας του 1970, όπου η μεγαλύτερη κόρη ταυτοποιείται ως αγόρι, προκαλώντας αντιδράσεις και προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της μητέρας της, την οποία υποδύεται η Cruz, και του βίαιου, άπιστου πατέρα της.

Στην συνέχεια ο Εμανουέλε Κριαλέζε μίλησε για τη δική του εμπειρία αλλαγής φύλου, όπου είπε το αυτονόητο: πως δεν ήταν δική του απόφαση, αλλά «γεννήθηκα έτσι».

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου», δήλωσε, μιλώντας πρώτη φορά δημόσια για την φυλομετάβασή του. «Σε κάποιο σημείο έπρεπε να κάνω μια επιλογή... για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι», πρόσθεσε.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φυλομετάβαση, είπε ότι, όπως και στην ταινία του, στηρίχθηκε στη μητέρα του και αναγνώρισε το άγχος που της προκάλεσε.

Όσον αφορά την υπόθεση της ιταλόφωνης ταινίας, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η Cruz εμφανίζεται ως ένας πληθωρικός χαρακτήρας, τον οποίο βλέπουμε σταδιακά λυγίζει κάτω από το βάρος του αυταρχικού συζύγου της και της προβληματικής τριάδας των παιδιών της, τα οποία φέρουν τα σημάδια μιας ζωής σε ένα δυστυχισμένο σπίτι.

Η Penelope, η οποία κέρδισε πέρυσι το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Βενετία για την ταινία «Parallel Mothers», δήλωσε ότι ο χαρακτήρας της βρίσκεται παγιδευμένος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει διέξοδος:

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο παγιδευμένες στα σπίτια τους, που προσπαθούν να προσποιηθούν μπροστά στα παιδιά τους ότι τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται. Απλώς (γίνεται) για λόγους επιβίωσης. Γνωρίζω μερικές από αυτές τις τρομερές, φρικτές ιστορίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους για την νέα ταινία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.