CELEBRITIES

Η Jennifer Lawrence για τις 2 αποβολές της και τον νόμο για τις αμβλώσεις: «Οφείλεις να πάρεις θέση πολιτικά»


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2022

Η Jennifer Lawrence για τις 2 αποβολές της και τον νόμο για τις αμβλώσεις: «Οφείλεις να πάρεις θέση πολιτικά»
Vogue
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ανοίγεται για τις αποβολές, τις αμβλώσεις και τα νεαρά κορίτσια της σημερινής Αμερικής

Το εξώφυλλο της Vogue κοσμεί η καθηλωτική Jennifer Lawrence, η οποία παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη για τις δυο αποβολές της, τις αμβλώσεις, την μητρότητα και την πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη φορά που έμεινε έγκυος ήταν κάπου στα 20, ενώ σύντομα απέβαλε. Βρισκόταν ολομόναχη στο Μοντρεάλ και πριν αποβάλλει, είχε ήδη προγραμματίσει να κάνει άμβλωση. Η δεύτερη εμπειρία της με την αποβολή ήρθε κάπου στα γυρίσματα της ταινίας “Don’t Look Up”. Εκείνη την περίοδο χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ιστού στην μήτρα.

Ως μια γυναίκα η οποία κατάφερε να γίνει μητέρα και να αποκτήσει τον τώρα 7 μηνών γιο της, η Lawrence παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στις ΗΠΑ με τον νόμο του Roe v. Wade. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τις αποβολές της, ενώ συζητούσε οργισμένη για την ανατροπή του Ανώτατου Δικαστηρίου και τον νόμο που απαγόρευσε τις αμβλώσεις. Στην πολιτεία Kentucky, των ΗΠΑ από όπου κατάγεται η ηθοποιός, οι αμβλώσεις πλέον έχουν απαγορευτεί, με την Lawrence να τονίζει πως μπόρεσε να κάνει παιδί λόγω ιατρικής επέμβασης και εξέφρασε την οργή της για το γεγονός πως τα νεαρά κορίτσια σε όλη την Αμερική αντιμετωπίζουν πλέον περιορισμένες επιλογές.

Εξομολογήθηκε ακόμη και τις σκέψεις που είχε καθ' όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης της: «Θυμάμαι ένα εκατομμύριο φορές να το σκεφτόμουν όσο ήμουν έγκυος», είπε η Lawrence . «Σκέφτομoυν τα πράγματα που συνέβαιναν στο σώμα μου. Και ευτυχώς είχα μια υπέροχη εγκυμοσύνη. Είχα μια πολύ τυχερή εγκυμοσύνη. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου ήταν διαφορετικό. Και μερικές φορές αναρωτιόμουν: Κι αν αναγκαζόμουν να το κάνω αυτό

«Η πολιτική σκοτώνει ανθρώπους»

Στην συνέχεια της συνέντευξης δεν δίστασε να παρακινήσει τον κόσμο να παίρνει θέση πολιτικά λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν ζεις στην Αμερική, οφείλεις να παίρνεις θέση γιατί η πολιτική σκοτώνει ανθρώπους. Δεν άφησε στην άκρη την ισότητα των φύλων, ομολογώντας πως πολλοί ηθοποιοί έχουν υψηλότερες απολαβές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία πόσο προσπαθώ εγώ. Εξακολουθώ να μην πληρώνομαι όσο αυτός ο τύπος, λόγω του αιδοίου μου;».

Όσο για τη μητρότητα η Jennifer Lawrence, είπε:

«Είναι τόσο τρομακτικό να μιλάς για τη μητρότητα. Μόνο και μόνο επειδή είναι τόσο διαφορετικό για τον καθένα. Αν πω, ήταν καταπληκτικό από την αρχή, μερικοί άνθρωποι θα σκεφτούν, δεν ήταν καταπληκτικό για μένα στην αρχή και θα νιώθουν άσχημα», ανέφερε η ηθοποιός και συνέχισε:

«Ευτυχώς έχω τόσες πολλές φίλες που ήταν ειλικρινείς, που μου είπαν ότι μπορεί να είναι τρομακτικό. Ότι μπορεί να μην συνδεθείς αμέσως, ότι μπορεί να μην ερωτευτείς αμέσως το μωρό. Θυμάμαι ότι περπατούσα με έναν από τους καλύτερους φίλους μου, ήμουν 9 μηνών έγκυος, και του έλεγα πως όλοι λένε συνέχεια ότι θα αγαπήσω το μωρό μου περισσότερο από τη γάτα μου. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ίσως το αγαπήσω όσο τη γάτα μου;"».

«Το πρωί μετά τη γέννα, ένιωσα ότι όλη μου η ζωή είχε ξεκινήσει από την αρχή. Σαν να ήταν η πρώτη μέρα της ζωής μου. Τον κοίταξα. Ήμουν τόσο ερωτευμένη. Επίσης, ερωτεύτηκα όλα τα μωρά παντού. Τα νεογέννητα είναι απλά τόσο καταπληκτικά. Είναι αυτοί οι ροζ, πρησμένοι, εύθραυστοι μικροί επιζώντες».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.