CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η κηδεία της θα γίνει στο Αββαείο του Westminster- Η πρώτη για έναν μονάρχη μετά από 262 χρόνια


JTeam

10 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η κηδεία της θα γίνει στο Αββαείο του Westminster- Η πρώτη για έναν μονάρχη μετά από 262 χρόνια
Η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε στα 96 της χρόνια, βυθίζοντας σε πένθος τη Βρετανία και όλο τον κόσμο

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αποφασίσει όσο ήταν εν ζωή, η κηδεία της να τελεστεί στο Αββαείο του Westminster και θα είναι η πρώτη που θα γίνει μετά από 262 χρόνια.

Η κηδεία της θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου, μετά από 10 ημέρες, ενώ η απόφασή της «σπάει» την παράδοση. Όπως η ίδια είχε εκτιμήσει, η ταφή της θα έπρεπε να γίνει σε μεγαλύτερο χώρο από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Θα είναι η πρώτη κηδεία για έναν μονάρχη που θα γίνει στο Αβαείο από εκείνη του Βασιλιά Γεωργίου Β' το 1760.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Westminster Hall με πομπή προς το αβαείο ενώ θα τηρηθούν δύο λεπτά σιγή σε όλη τη χώρα. Μετά τη λειτουργία μιας ώρας, μια μεγάλη τελετουργική πομπή θα συνοδεύσει το φέρετρο στο Hyde Park, όπου θα μεταφερθεί από την άμαξα στην νεκροφόρα και θα ταξιδέψει στο Windsor.

Έπειτα, θα τελεστεί λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Windsor, όπου η σορός της θα ταφεί πλέον στο μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI.

Η σορός της βασίλισσας, κατά μία εκδοχή, αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα με το βασιλικό τραίνο από το Balmoral στο παλάτι του Buckingham. Την Κυριακή, αναμένεται να μεταφερθεί με αεροσκάφος της RAF (της Πολεμικής Αεροπορίας) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Northhold του δυτικού Λονδίνου και από εκεί οδικώς στο παλάτι του Buckingham.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.