CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο μελισσοκόμος του παλατιού ενημέρωσε τις μέλισσες ότι πέθανε


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο μελισσοκόμος του παλατιού ενημέρωσε τις μέλισσες ότι πέθανε
Andrew Milligan/PA Images via Getty Images
Σύμφωνα με μία από τις πιο παράξενες παραδόσεις, ο μελισσοκόμος του παλατιού έπρεπε να ενημερώσει τις μέλισσες ότι η βασίλισσα «έφυγε» και...το έκανε

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε και η θλιβερή είδηση δεν κυκλοφόρησε μόνο σε όλη την ανθρωπότητα αλλά έγινε γνωστή και στο ζωικό βασίλειο. Ναι, καλά διαβάσατε αφού στα πιο παράδοξα που ακολούθησαν μετά τον θάνατό της, ο επίσημος μελισσοκόμος του παλατιού, John Chapple, έπρεπε να βρει το κουράγιο για να ενημερώσει τις μέλισσες ότι η 96χρονη μονάρχης «έφυγε» από τη ζωή.

Η παράδοση που μετράει εδώ και κάτι αιώνες, αν και αρκετά παράξενη, τηρήθηκε κατά γράμμα καθώς ο μελισσοκόμος πήγε πάνω από μία- μία κυψέλη στο Buckingham και στο Clarence House και γνωστοποίησε τον θάνατο της βασίλισσας στις μέλισσες προκειμένου να συνεχίσουν την παραγωγή τους κάτω από τη νέα βασιλική κανονικότητα. Μάλιστα, έμαθαν πως νέος βασιλιάς και «ιδιοκτήτης» τους θα είναι ο βασιλιάς Κάρολος οπότε δεν ξέρουμε αν θα μείνουν ανεπηρέαστες από τα νέα δεδομένα.

Όπως τόνισε ο 79χρονος Chaple, ο οποίος τώρα είναι συνταχιούχος αλλά επέστρεψε με τη συγκεκριμένη αποστολή στο παλάτι: «Είμαι στις κυψέλες τώρα και είναι έθιμο όταν κάποιος "φεύγει" από τη ζωή να πηγαίνει στις κυψέλες και να κάνει μια μικρή προσευχή, βάζοντας μια μαύρη κορδέλα». Ο ίδιος μάλιστα είπε πως για να γίνει η παράδοση όπως πρέπει: «χτυπάς κάθε κυψέλη και λες: "Η αρχόντισσα πέθανε, αλλά μην φύγεις. Ο κύριός σου θα είναι καλός δάσκαλος για σένα"».

Αν ακόμη δεν έχετε καταλάβει το γιατί ο θάνατος της βασίλισσας έπρεπε να γνωστοποιηθεί στις μέλισσες, αυτό συνέβη γιατί σύμφωνα με τον θρύλο, αν δεν μάθαιναν για την αλλαγή του ιδιοκτήτη τους, θα σταματούσε η παραγωγή μελιού ή ακόμη και χειρότερα, μπορεί να έφευγαν από την κυψέλη ή ακόμη και να αποδεκατίζονταν.

Το πιο σημαντικό όλων, όπως λέει ο 79χρονος που κρατάει για χόμπι πλέον τη μελισσοκομία, είναι και ήταν η βασίλισσα. Τώρα «ελπίζει να αναλάβει τη δουλειά του μελισσοκόμου του βασιλιά» κοντά στις λυπημένες από τον θάνατο της μακροβιότερης μονάρχη, μέλισσες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.