UPDATE

Πρίγκιπας William για θάνατο της Ελισάβετ: «Η γιαγιά μου έλεγε ότι η θλίψη ήταν το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη»


JTeam

11 Σεπτεμβρίου 2022

Πρίγκιπας William για θάνατο της Ελισάβετ: «Η γιαγιά μου έλεγε ότι η θλίψη ήταν το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη»
@theroyalfamily
Ένα συγκινητικό και εξομολογητικό γράμμα με αφορμή τον θάνατο της γιαγιά του, βασίλισσας Ελισάβετ

H 19η Σεπτέμβρη ορίστηκε ως η ημέρα κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ και ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε πένθος. Εχθές Σάββατο, 10/09, ο πρίγκιπας William θέλησε να μοιραστεί τις δικές του σκέψεις και αισθήματα με τον λαό, μέσα από ένα συγκινητικό κείμενο, ενώ δήλωσε παράλληλα πως θα στηρίξει τον πατέρα του «με κάθε τρόπο».

«Την Πέμπτη, ο κόσμος έχασε έναν εξαιρετικό ηγέτη, του οποίου η δέσμευση για τη χώρα, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία ήταν απόλυτη. Τόσα πολλά θα ειπωθούν τις επόμενες μέρες για το νόημα της ιστορικής της βασιλείας.

Εγώ πάντως έχασα μια γιαγιά. Και ενώ θα θρηνήσω την απώλειά της, νιώθω επίσης απίστευτα ευγνώμων. Είχα το όφελος της σοφίας και της επιβεβαίωσης της Βασίλισσας βαδίζοντας στην πέμπτη μου δεκαετία. Η γυναίκα μου είχε είκοσι χρόνια καθοδήγησης και υποστήριξής της. Τα τρία μου παιδιά έπρεπε να περάσουν διακοπές μαζί της και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα κρατήσουν όλη τους τη ζωή.

Ήταν δίπλα μου στις πιο ευτυχισμένες μου στιγμές. Και ήταν δίπλα μου τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου. Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς τη γιαγιά.

Την ευχαριστώ για την καλοσύνη που έδειξε στην οικογένειά μου και σε εμένα. Και την ευχαριστώ εκ μέρους της γενιάς μου που έδωσε ένα παράδειγμα προσφοράς και αξιοπρέπειας στη δημόσια ζωή προερχόμενη από διαφορετική γενιά, αλλά πάντα επίκαιρη.

Η γιαγιά μου έλεγε ότι η θλίψη ήταν το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη. Όλη η θλίψη που θα νιώσουμε τις επόμενες εβδομάδες θα είναι απόδειξη της αγάπης που νιώσαμε για την εξαιρετική Βασίλισσά μας. Θα τιμήσω τη μνήμη της στηρίζοντας τον πατέρα μου, τον Βασιλιά, με κάθε τρόπο», έγραψε ο πρίγκιπας.

Tέλος να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής καθώς το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και στο Παλάτι του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.