CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι οδηγίες για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται κατά το λαϊκό προσκύνημα


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι οδηγίες για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται κατά το λαϊκό προσκύνημα
Chip Somodevilla/Getty Images
Το παλάτι του Westminster θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό όλο το 24ωρο ενώ ακολουθεί ένας πολύ συγκεκριμένο οδηγός για όσους θέλουν να παραβρεθούν εκεί

Στη δημοσιότητα δόθηκαν λεπτομερή στοιχεία για το πώς θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα που θα αρχίσει στις 17:00 (τοπική ώρα) της Τετάρτης και θα διαρκέσει ως τις 06:30 τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι τη μέρα που θα κηδευτεί η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συνοδεύσουν τη νεκροφόρα καθώς θα ταξιδεύει στον καθεδρικό ναό του St Giles στο Εδιμβούργο, όπου το φέρετρο της βασίλισσας θα τεθεί σε αγρυπνία για 24 ώρες. Θα γίνει λειτουργία ενώ ο λαός θα μπορεί να αποχαιρετήσει προτού μεταφερθεί με αεροσκάφος της βασιλικής αεροπορίας στο Λονδίνο.

Αναμένεται να κλείσουν ορισμένοι δρόμοι ενώ το κλειστό φέρετρο της βασίλισσας θα στηρίζεται σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα μέσα στην αίθουσα του Westminster στα κτήρια του Κοινοβουλίου. Το κοινό θα πρέπει να περάσει από ασφάλεια τύπου αεροδρομίου, επιτρέπεται να φέρει μόνο μια μικρή τσάντα με ένα μόνο άνοιγμα ή φερμουάρ ανά άτομο ενώ υπάρχουν ειδικές οδηγίες για το πώς θα γίνει το προσκύνημα.

Ειδικότερα, απαγορεύονται τα ρούχα «με πολιτικά ή προσβλητικά συνθήματα» ενώ όσοι παραβρεθούν στο προσκύνημα θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ή να τα θέσουν σε αθόρυβη λειτουργία και να περιορίσουν το θόρυβο στο ελάχιστο. Η μαγνητοσκόπηση, η φωτογράφιση και η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών απαγορεύονται.

Ζητείται επίσης από όσους βρίσκονται στην ουρά να μην επιχειρήσουν να κάνουν ουρά για λογαριασμό άλλων ή να αφήσουν προσωπικά αντικείμενα χωρίς επίβλεψη.

Τι επιτρέπεται:

-Κατάλληλα ρούχα για τις καιρικές συνθήκες
-Τρόφιμα και ποτά προς κατανάλωση (αν και αυτά θα πρέπει να καταναλωθούν πριν εισέλθουν στο σημείο ελέγχου)
-Φορητός φορτιστής κινητού τηλεφώνου
-Απαραίτητα φάρμακα

Τι απαγορεύεται:

-Φιάλες ή μπουκάλια - εκτός από τα μπουκάλια με νερό
-Λουλούδια, μηνύματα, φωτογραφίες κ.λπ (μόνο τα λουλούδια μπορούν να μεταφερθούν στον ειδικό χώρο στο Green Park)
-Αιχμηρά αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων μαχαιριών
-Εξοπλισμός ατομικής άμυνας ή όπλα
-Σπρέι βαφής, λουκέτα, αλυσίδες, εξοπλισμός αναρρίχησης και οποιαδήποτε επικίνδυνα αντικείμενα
-Πυροτεχνήματα ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναστάτωση ή θόρυβο
-Ψύκτες, υπνόσακοι και άλλος εξοπλισμός κάμπινγκ
-Μη αναδιπλούμενα καρέκλες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.