CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η βασιλική οικογένεια την αποχαιρέτησε με μια άγνωστη φωτογραφία της από το 1971


JTeam

20 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η βασιλική οικογένεια την αποχαιρέτησε με μια άγνωστη φωτογραφία της από το 1971
Instagram/ theroyalfamily
Η βασιλική οικογένεια δημοσίευσε τη φωτογραφία με την Ελισάβετ μετά την κηδεία της

Με μια άγνωστη φωτογραφία από το 1971, η βασιλική οικογένεια επέλεξε να αποχαιρετήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ στα social. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί στη Σκωτία τη δεκαετία του 1970 ενώ δείχνει την Ελισάβετ σε νεαρή ηλικία να περιφέρεται στους αγρούς και στην εξοχή.

Η μακροβιότερη μονάρχης φοράει πράσινο παλτό και φοράει μαντήλι στο κεφάλι ενώ τη βλέπουμε να κρατάει μπαστούνι. Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε μετά την ταφή της στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

«"Είθε πτήσεις αγγέλων να σου τραγουδήσουν στην ανάπαυσή σου". Εις αγαπημένη μνήμη της Αυτού Μεγαλειότητας της βασίλισσας, 1926 - 2022» έγραφε η λεζάντα, η οποία «δανείστηκε» έναν στίχο από τον Άμλετ του Σαίξπηρ για καλή ανάπαυση προς τη βασίλισσα.

Το φέρετρο της βασίλισσας μεταφέρθηκε στο Κάστρο του Windsor, όπου έλαβε χώρα μία ακόμη λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αλλά και η ταφή της σορού της, μαζί με εκείνη του πρίγκιπα Φιλίππου. Μάλιστα στο ίδιο παρεκκλήσι έχουν ταφεί οι γονείς και η αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Το φέρετρο ήταν καλλυμένο με βασιλική σημαία, το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα τοποθετήθηκαν στην κορυφή μαζί με ένα στεφάνι από λουλούδια και μάλιστα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι το στεφάνι περιείχε λουλούδια και φύλλωμα κομμένα από τους κήπους των παλατιών κατόπιν αιτήματος του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Εκτός από τα λουλούδια, ένα σημείωμα ήταν τοποθετημένο δίπλα στο Στέμμα και το στεφάνι. Επρόκειτο για ένα μήνυμα του βασιλιά Καρόλου που έγραφε: "Εις μνήμην με αγάπη και αφοσίωση. Charles R". Το "R" στον τίτλο του Βασιλιά Καρόλου αναφέρεται στο λατινικό "Rex", το οποίο σημαίνει βασιλιάς.

Η λειτουργία στο Αβαείο του Westminster περιελάμβανε αναγνώσεις της Αγίας Γραφής και παραδοσιακούς ύμνους, καθώς και κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Γουέλμπι. Ο βασιλιάς Κάρολος παρευρέθηκε με τη σύζυγό του Καμίλα, τα αδέρφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του καθώς η Βρετανία αποχαιρέτησε μεγαλειοτάτη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.