CELEBRITIES

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Γιατί οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας φορούν μαργαριτάρια;


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2022

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Γιατί οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας φορούν μαργαριτάρια;
Instagram/ the.walesfamily
Τα μαργαριτάρια θεωρούνται ως «κόσμημα πένθους» και είναι μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της βασίλισσας Βικτώριας

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έχει ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσει 12 ώρες με όλο το βασιλικό δράμα να είναι ήδη διάχυτο μέσα από εικόνες και στιγμιότυπα που κυκλοφορούν στα social. Τα βλέμματα είναι ήδη στραμμένα στις ενδυματολογικές επιλογές των μελών της βασιλικής οικογένειας αλλά και στο νόημα πίσω από τις εμφανίσεις κυρίως της Meghan και της Kate, οι οποίες όπως και όλες οι κυρίες της βασιλικής οικογένειας, φορούν μαργαριτάρια και πέρλες.

Πρόκειται για μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας και είναι «κοσμήματα πένθους». Μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου, η βασίλισσα φορούσε μαύρα για 40 χρόνια σε συνδυασμό με μαύρα ή ουδέτερα κοσμήματα, όπως μαργαριτάρια, τα οποία θεωρήθηκε ότι αντιπροσώπευαν τα δάκρυα, Έτσι, τα φορούσε για το υπόλοιπο της ζωής της.

Μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών εμφανίσεων στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας, και εκείνη της πριγκίπισσας Diana, η οποία φορούσε μαργαριτάρια στην κηδεία του Gianni Versace, φορώντας μια μονή σειρά από τις συμβολικές χάντρες. Πολλά βλέμματα στράφηκαν στο μαργαριταρένιο κολιέ της πριγκίπισσας Kate τον Απρίλιο του 2021, στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, και πιστεύεται ότι το φόρεσε για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα και την πριγκίπισσα Diana.

Παράλληλα, είχε φορέσει ένα εμβληματικό Iαπωνικό choker με μαργαριτάρια στην κηδεία, μαζί με σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια, όλα από τη συλλογή της βασίλισσας. Το κολιέ είχε ένα κεντρικό κούμπωμα με διαμάντια και το είχε παραγγείλει η ίδια η Ελισάβετ.

Η βασίλισσα λάτρευε σε όλη της τη ζωή τις πέρλες και η αγάπη της αυτή γι' αυτά θα μεταβιβαστεί και στις επόμενες γενιές, όπως φαίνεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.