UPDATE #NOW

Τι τρέχει με τον Κάρολο και τον Harry; Το βασιλικό δράμα μόλις άρχισε


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2022

Τι τρέχει με τον Κάρολο και τον Harry; Το βασιλικό δράμα μόλις άρχισε
Getty Images/Jeff J Mitchell / Staff
Οι σχέσεις είναι τεταμένες και περιμένουμε να δούμε αν θα οδηγηθούν σε οριστική ρήξη

Κι ενώ πιστεύαμε ότι η δραματική στιγμή για την Αγγλία θα ήταν ο θάνατος της Ελισάβετ, η πραγματική τραγωδία είναι μάλλον η ηγεσία του Καρόλου, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει την τρυφερή (not) πλευρά του.

Αφού έγινε εξονυχιστική ανάλυση για τη συμπεριφορά του ζεύγους Harry-Meghan και πόσο λάθος ήταν που κρατιούνταν χέρι χέρι σε κάθε δημόσια εμφάνιση ή στο ότι εκείνη δεν είχε μαζί τα σωστά ρούχα για την περίπτωση, έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση του νέο Βασιλιά με τον γιο του.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Daily Telegraph σε βασιλικά θέματα, Victoria Ward, ο Κάρολος δεν ενημέρωσε αμέσως τον Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του. Κάλεσε πρώτα τον William και περίμενε άλλες 2 ώρες μέχρι να το πει στον Harry. Δεν ήταν σίγουρα καλεσμένος στην ιδιωτική πτήση για το Balmoral, όπου και απεβίωσε η Ελισάβετ και ο Harry ταξίδεψε μόνος του, πολύ αργότερα. Ουσιαστικά το έμαθε λίγα λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας.

Και συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με την άρνηση στον Harry να βάλει τη στρατιωτική σχολή του, καθώς και στον θείο του Andrew, που ήταν απλώς ένας παιδόφιλος. Μετά βέβαια το Παλάτι άλλαξε άποψη. Ενώ αρχικά το ζευγάρι είχε προσκληθεί στη δεξίωση με καλεσμένους τους ηγέτες των χωρών, ξεκαλέστηκε, με τον εκπρόσωπο να λέει ότι το η δεξίωση θα συμπεριλάβει μόνο όσους εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια. Επίσης του αφαιρέθηκε το οικόσημο από τη στολή του, αν και επετράπη στον θείο του, Andrew.

Πάνω που νομίζαμε ότι οι σχέσεις της οικογένειας με το ζευγάρι πάνε να αποκατασταθούν, οι πηγές είναι αντιφατικές, με τη μία πλευρά να υποστηρίζει ότι ο Κάρολος σκοπεύει να αφαιρέσει κάθε βασιλικό δικαίωμα από τον Harry, τη Meghan Markle, τον Andrew αλλά και την κόρη του Πριγκίπισσα Beatrice. Από την άλλη, ο Κάρολος φέρεται να σκέφτεται να κάνει το ζευγάρι part-time βασιλικό, αρκεί ο Harry να εγκαταλείψει την ιδέα της επικείμενης αυτοβιογραφίας του. Οι μέχρι τώρα κινήσεις πάντως δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα έχουν θετική εξέλιξη.

Η κηδεία της Βασίλισσας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Αββαείο του Westminster. Σύντομα μετά, ο Κάρολος αναμένεται να πάρει επίσημες αποφάσεις για τους τίτλους που θα έχουν πια ο Harry και τα παιδιά του, Archie και Lilibet. Εκεί θα ξέρουμε οριστικά.