CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το κόλπο με το κραγιόν όταν ήθελε να αποφύγει μια συνάντηση


JTeam

21 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το κόλπο με το κραγιόν όταν ήθελε να αποφύγει μια συνάντηση
Indigo/Getty Images
Ήταν όντως πανέξυπνο και θα το δοκιμάσουμε κι εμείς!

Ακλόνητη μονάρχης, διπλωμάτισσα, μία από τις πιο ηγετικές μορφές. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν πολλά περισσότερα από τα προφανή αφού μετά τον θάνατό της, όλο και πιο πολλά άγνωστα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την προσωπικότητά της. Ανάμεσα σε αυτά, και η εξαιρετική της ικανότητα να χειρίζεται (άβολες) καταστάσεις. Πώς; Βάζοντας λίγο κραγιόν στα χείλη της.

Ναι, καλά διαβάσατε αφού κατά τη διάρκεια της 70ετούς βασιλείας της, η Ελισάβετ δεν ερχόταν σε επαφή μόνο με ευχάριστες προσωπικότητες, όπως η Marilyn Monroe, η Lady Gaga, ο Frank Sinatra και ο Barack Obama. Συναναστρεφόταν και πολλές βαρετές μορφές, από τις οποίες ήθελε να απαλλαγεί όσο πιο γρήγορα γινόταν. Κάθε φορά που ήθελε λοιπόν να απαλλαγεί από την παρουσία τους, φορούσε λίγο κραγιόν, δίνοντας το κατάλληλο σήμα για φυγή στους υπηρέτες της.

Η στρατηγική έγινε γνωστή στο κοινό σε επεισόδιο του Antiques Roadshow, από τον Ian Scott Hunter, ο οποίος την υπηρετούσε για 8 χρόνια. Όπως αποκάλυψε, η μακροβιότερη μονάρχης εφάρμοζε την τακτική κάθε φορά που ήθελε να πάρει την τσάντα της και να αποχωρήσει από μια συνάντηση. Και αυτό το σήμα ήταν αρκετό για να γίνει αντιληπτό από τα μέλη της φρουράς της που παρατηρούσαν κάθε της κίνηση προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Jenny.Gr
Tim Graham/Hulton Archive/Getty Images

«Κανονικά, το πρωτόκολλο όριζε πως δεν έπρεπε να βάφεται δημοσίως. Αλλά, είχε την τσάντα πάντα δίπλα της και κάθε φορά που ένιωθε άβολα, έβγαζε το lipstick της και το τοποθετούσε στα χείλη της. Αυτό ήταν ένα σημάδι ότι ήταν έτοιμη να φύγει», αναφέρει ο Hunter.

Ο ειδικός βασιλικός ιστορικός, Hugo Vickers είχε αποκαλύψει μάλιστα, παλαιότερα σε συνέντευξή του στο People, ότι και οι τσάντες της βασίλισσας Ελισάβετ δεν ήταν απλά αξεσουάρ αλλά είχαν πολύ σημαντικότερες χρήσεις. Σύμφωνα με τον Vickers, η μονάρχης χρησιμοποιούσε την τσάντα της για να στέλνει μυστικά σήματα στο προσωπικό της για να τους δείξει πότε είναι έτοιμη να αποχωρήσει από μια συνομιλία.

Κάθε φορά που μετακινούσε την τσάντα της από το ένα χέρι στο άλλο, αυτή ήταν ένδειξη ότι η βασίλισσα είναι έτοιμη να τερματίσει μια συνομιλία, ενώ όταν ήταν έτοιμη να αποχωρήσει, τοποθετούσε την τσάντα πάνω στο τραπέζι. Το προσωπικό που βρισκόταν δίπλα της και παρακολουθούσε τις κινήσεις της, ήξερε πότε έπρεπε να παρέμβει και με ποιον τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.