CELEBRITIES

Shakira: Θα δικαστεί τελικά για φοροδιαφυγή - Αντιμέτωπη με 8 χρόνια φυλάκισης


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2022

Shakira: Θα δικαστεί τελικά για φοροδιαφυγή - Αντιμέτωπη με 8 χρόνια φυλάκισης
Splash News
Αν η Shakira βρεθεί ένοχη στη δίκη, θα πρέπει να περάσει 8 χρόνια στη φυλακή

Η Shakira βρίσκεται αυτό το διάστημα στο προσκήνιο, για όλους τους λάθος λόγους. Από τη μία ο χωρισμός της με τον Gerard Pique και από την άλλη η υπόθεση της φοροδιαφυγής.

Τελικά τo ισπανικό δικαστήριο διέταξε να δικαστεί η Κολομβιανή star της μουσικής για φορολογική απάτη σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη.

Ισπανός εισαγγελέας ζήτησε τον Ιούλιο την επιβολή ποινής φυλάκισης 8 ετών και προστίμου 23 εκατομμυρίων ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η 45χρονη τραγουδίστρια του "Hips don't Lie" κατηγορείται για μη επιβολή φόρων από το 2012 μέχρι το 2014, χρονική περίοδο κατά την οποία η Σακίρα δήλωσε ότι δεν ζούσε στην Ισπανία, αλλά στις Μπαχάμες.

Ωστόσο, οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν πως η τραγουδίστρια "προσποιούνταν" πως ζούσε στο εξωτερικό για να αποφύγει τους φόρους, καθώς το 2011 η σχέση της με τον Gerard Pique έγινε δημόσια και η ίδια μετακόμισε στην Ισπανία.

Η Shakira επιβεβαίωσε ότι είχε απορρίψει μια εξωδικαστική πρόταση για συμβιβασμό του εισαγγελικού γραφείου για να κλείσει η υπόθεση.

Η σταρ λέει ότι έχει πληρώσει 17,2 εκατομμύρια ευρώ στην ισπανική εφορία και δεν έχει ανεξόφλητα χρέη, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους της η ίδια μετακόμισε στην Ισπανία το 2015.

Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Elle όπου αναφέρθηκε στι θέμα και υπερασπίστηκε τον εαυτό της μέχρι τέλους. Δήλωσει ότι έχει πληρώσει τις οφειλές της στο ισπανικό κράτος. Τους κατηγορεί ότι θέλουν τα λεφτά της, ενώ δεν διέμενε στην Ισπανία και θα πάει σε δίκη, καθαρά για λόγους αξιοπρέπειας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS