CELEBRITIES

Grace Kelly: Οι κινηματογραφικοί σταθμοί της πριγκίπισσας του Χόλιγουντ


JTeam

12 Νοεμβρίου 2022

Grace Kelly: Οι κινηματογραφικοί σταθμοί της πριγκίπισσας του Χόλιγουντ
Σαν σήμερα, πριν από 93 χρόνια, γεννήθηκε η Γκρέις Κέλι, η οποία μονοπώλησε τη δεκαετία του ’50 με την επιτυχημένη κινηματογραφική της πορεία, λίγο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να γίνει πριγκίπισσα του Μονακό

Στις 12 Νοεμβρίου του 1929 γεννιέται στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανία η Γκρέις Κέλι, μία δυναμική, αιθέρια και ξεχωριστή παρουσία που θα σφράγιζε την κλασική εποχή του Χόλυγουντ και θα άφηνε σημαντική κινηματογραφική κληρονομιά, πριν αποσυρθεί από τη μεγάλη οθόνη για να σταθεί στο πλευρό του πρίγκιπα του Μονακό.

Παρόλο που μεγάλωσε σε μία εύπορη οικογένεια ολυμπιονικών, η Γκρέις κατάλαβε από νεαρή ηλικία πως ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική, και όχι τον αθλητισμό. Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της ήταν να κάνει καριέρα στο θέατρο και σε ηλικία 18 ετών θα το πραγματοποιούσε.

Όταν έγινε δεκτή στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, η Γκρέις Κέλι εργαζόταν παράλληλα ως μοντέλο για να συντηρήσει τις σπουδές της. Ο πρώτος ρόλος στο Μπρόντγουεϊ δεν άργησε όμως να έρθει με την παράσταση «Ο Πατέρας» του Στρίντμπεργκ, ενώ το 1948 η ηθοποιός ανέλαβε τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο στην επιτυχημένη σειρά «Μπέθελ Μέριντεϊ».

Εκείνο το διάστημα μάλιστα της εμφανίστηκε η ευκαιρία να γυρίσει και την πρώτη της ταινία, όμως η ηθοποιός δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στο πολύκροτο καστ του θρίλερ «Δεκατέσσερεις ώρες αγωνίας». Το 1952 παρόλα αυτά, ο παραγωγός Στάνλεϊ Κρέιμερ, ο οποίος την είχε ξεχωρίσει για το φυσικό της ταλέντο, της έδωσε μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξει τις υποκριτικές της ικανότητες στο γουέστερν «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές», το οποίο αποτέλεσε τελικά το μεγάλο και εξαιρετικά επιτυχημένο ντεμπούτο της.

Διαβάστε την συνέχεια στο monopoli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.