CELEBRITIES

Ο Quentin Tarantino εξηγεί γιατί δεν απέτρεψε ποτέ τον Weinstein από τους βιασμούς (αλλά δεν πείθει)


Κλέλια Φατούρου

20 Νοεμβρίου 2022

Ο Quentin Tarantino εξηγεί γιατί δεν απέτρεψε ποτέ τον Weinstein από τους βιασμούς (αλλά δεν πείθει)
Instagram/culturademancos
Θεωρεί ότι έπρεπε να είχε πει κάτι, αλλά δεν το έκανε ποτέ

Ξέρουμε όλοι ότι ο σκηνοθέτης Quentin Tarantino έκανε 9 ταινίες με τον παραγωγό Harvey Weinstein που καταδικάστηκε για άπειρα περιστατικών βιασμών ή σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι δύο άντρες είχαν και μία φιλία, όπως έχουμε δει και από φωτογραφίες, αλλά ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι δεν ήξερε τα πάντα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο HBO και τον Chris Wallace παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχαν μιλήσει «σαν άντρες», ατάκα που δεν βοηθά και πολύ τη θέση του.

Έχει πει και παλιότερα ότι όταν η Mira Sorvino του είπε ότι την είχε αγγίξει ακατάλληλα, θα μπορούσε να παρέμβει αλλά δεν έκανε τίποτα. «Δεν ήξερα τίποτα για βιασμούς και όλες τις ιστορίες που βγήκαν στο τέλος. Είχα ακούσει ό,τι και οι περισσότεροι αλλά εύχομαι να είχα πει στον Harvey ότι δεν είναι εντάξει να φέρεται έτσι». Ναι, και θα άλλαζε τα πάντα αυτό.

Και για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, μάς είπε ότι φανταζόταν ότι απλώς ο φίλος του Harvey κυνηγούσε τη γραμματέα του γύρω από το τραπέζι σαν να έπαιζαν στο Mad Men. «Δεν λέω ότι αυτό ήταν εντάξει αλλά ενέπιπτε σε αυτή την κατηγορία». Ας του εξηγήσει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να είναι βιασμός για να θεωρηθεί παρενόχληση.

Και ολοκλήρωσε την άβολη ομολογία του, λέγοντας ότι δεν συζήτησε ποτέ το θέμα με τον Weinstein επειδή πολύ απλό ήταν δύσκολο και τον θεωρούσε αξιολύπητο. Επέλεξε να βοηθήσει τις ηθοποιούς του αποτρέποντάς τους απλά από το να μπουν στην ίδια λιμουζίνα με τον παραγωγό. Και είχε ήσυχη τη συνείδησή του.

Οι δεσμοί τους κόπηκαν οριστικά το 2017, τη χρονιά που ξεκίνησαν και οι κατηγορίες για παρενόχληση. «Εύχομαι να του είχα μιλήσει. Ίσως το είχε κάνει ο αδερφός του, Bob, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Πιστεύω ότι κανείς δεν του μίλησε ποτέ για αυτό. Και το θέμα είναι ότι όλοι ξέραμε για αυτό, εκτός από τους βιασμούς». Ευτυχώς δηλαδή που μίλησαν τα θύματα, ο Weinstein καταδικάστηκε και εκτίει 23 χρόνια φυλάκισης για βιασμό στη Νέα Υόρκη ενώ τώρα δικάζεται και για τη δράση του στο Los Angeles.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.