UPDATE #NOW

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει» - Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος είναι η ντροπή της ημέρας


JTeam

2 Σεπτεμβρίου 2022

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει» - Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος είναι η ντροπή της ημέρας
Ταγμένος κατα των αμβλώσεων, αρνούμενος τους βιασμούς και βαθιά μισογύνης ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Τι καλύτερο να περιμέναμε άλλωστε;

Σε περίπτωση που είχες ανάγκη για μια επιστροφή στον μεσαίωνα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, βρέθηκε καλεσμένος σε ζωντανή σύνδεση τηλεοπτικής εκπομπής, για να ταχθεί κατα των αμβλώσεων, να δηλώσει πως βιασμοί χωρίς συναίνεση δεν υπάρχουν και επίσης πως «δεν μπορεί να υπάρξει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός». Ναι σωστά διάβασες, αυτά ακριβώς είπε.

Φυσικά όχι μόνο δεν εξήγησε την τελευταία του τοποθέτηση, αλλά ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τίποτα από τις δηλώσεις του. Έγινε ωστόσο εμφανές πως πρόκειται για μια «προσωπικότητα» επικίνδυνη για να βγαίνει δημοσίως και να βγάζει τέτοιες δηλώσεις ντροπής και προσβολής προς τα θύματα που όχι μόνο έχουν δεχτεί σεξουαλική και έμφυλη βία, αλλά πασχίζουν χρόνια να σταθούν στα πόδια τους, έχοντας αποκτήσει ένα παιδί χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος δίχως κανέναν ενδοιασμό, έκανε πασιφανές το ποσό μισογύνης είναι, υπερασπιζόμενος πως τάσσεται κατά των αμβλώσεων, ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός (κατα τα αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις του, δεν υπάρχει σύλληψη σε βιασμό). Μάλιστα δεν στάθηκε μόνο εκεί, συνέχισε το παραλήρημα, δηλώνοντας πως ούτε βιασμός υπάρχει, χωρίς συναίνεση:

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε. «Δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός», συνέχισε με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του στον αέρα της εκπομπής, με τους δημοσιογράφους μάταια να κάνουν κάθε προσπάθεια να τον συνετίσουν, εξηγώντας του, όρους, όπως το τι είναι βιασμός, έννοια άγνωστη προς τον ίδιο.

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία (ναι σωστά, άδεια όχι επιστημονική ή ιατρική, αλλά θρησκευτική) για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται η ανάγκη για άμβλωση και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού δείχνει ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, είπε επίσης ότι η Εκκλησία είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς όπως σημείωσε ο μοναδικός λόγος να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση.

Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη σχολίασε και ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μέσω Twitter, λέγοντας τα αυτονόητα: