CELEBRITIES

Celine Dion: Oι Χριστουγεννιάτικες ευχές μετά την διάγνωση της με σπάνια ανίατη ασθένεια


JTeam

25 Δεκεμβρίου 2022

Celine Dion: Oι Χριστουγεννιάτικες ευχές μετά την διάγνωση της με σπάνια ανίατη ασθένεια
Splash News
«Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Σας εύχομαι αγάπη, ευτυχία και φυσικά υγεία», λέει χαμογελαστή στην κάμερα η τραγουδίστρια στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Το πρώτο της βίντεο δημοσιεύει η θρυλική Celine Dion, λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της πως πάσχει από μια σοβαρή ανίατη ασθένεια. Συγκεκριμένα η Dion, διαγνώστηκε με Stiff Person Syndrome (Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου), το οποίο μετατρέπει σταδιακά τους πάσχοντες σε «αγάλματα», αφού νεκρώνει το μυϊκό σύστημα του σώματος.

Jenny.Gr

Μέσα από το νέο της βίντεο, στο οποίο μοιράζεται τις ευχές της για τις γιορτές, η τραγουδίστρια δείχνει δυνατή στη μάχη της με τη σπάνια ασθένεια:

«Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Σας εύχομαι αγάπη, ευτυχία και φυσικά υγεία», λέει χαμογελαστή στην κάμερα η τραγουδίστρια στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Περισσότερα για τη σπάνια ασθένεια, από την οποία πάσχει η Celine Dion

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από δυσκαμψία. Σύμφωνα με το Yale Medicine, τα κύρια συμπτώματα είναι η μυϊκή δυσκαμψία στον κορμό και τα άκρα, μαζί με επεισόδια μυϊκών σπασμών. Αυτά μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικά ερεθίσματα (όπως δυνατοί θόρυβοι) ή συναισθηματικό στρες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα μεταξύ των ηλικιών 30 και 60 ετών.

Stiff Person: Από τι προκαλείται

Αν και η αιτία του Stiff Person Syndrome παραμένει άγνωστη, οι ερευνητές υποθέτουν ότι μπορεί να προκαλείται από μια αυτοάνοση αντίδραση. Συγκεκριμένα, το ανοσοποιητικό σύστημα φαίνεται να επιτίθεται σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αποκαρβοξυλάση του γλουταμινικού οξέος (GAD), η οποία συμβάλλει στην παραγωγή μιας ουσίας που ονομάζεται γ-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.