CELEBRITIES

Halle Bailey: «Ως μαύρο άτομο, δεν σοκαρίστηκα που αντέδρασαν επειδή θα είμαι εγώ η Άριελ»


Κλέλια Φατούρου

24 Φεβρουαρίου 2023

Halle Bailey: «Ως μαύρο άτομο, δεν σοκαρίστηκα που αντέδρασαν επειδή θα είμαι εγώ η Άριελ»
The Face/briannalcapozzi
Η Bailey ακολουθεί τη συμβουλή της Beyonce και δεν διαβάζει σχόλια

Σε κάθε live-action ταινία της Disney, γίνεται ούτως ή άλλως χαμός. Όλοι περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσουν οι animated ταινίες με κανονικούς ανθρώπους. Και συνήθως δεν πηγαίνει πολύ καλά.

Σκέψου λοιπόν πώς θα αντιδρούσε μία τεράστια μερίδα του κόσμου στην είδηση ότι η Άριελ, η Μικρή Γοργόνα θα είναι μαύρη. Όχι μία καλή μέρα για τους ρατσιστές. «Ως μαύρο άτομο, απλά το περιμένεις να συμβεί. Δεν σοκάρεται κανείς. Και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι δεν έχει να κάνει με τη φυλή. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν είναι το πόσο σημαντικό είναι για την κοινότητά μας. Το ότι επιτέλους βλέπουμε τους εαυτούς μας», λέει η 23χρονη Halle Bailey στο περιοδικό The Face.

Θυμάται το καλοκαίρι του 2019, όταν χτύπησε το κινητό της, αλλά δεν σκόπευε να απαντήσει στον άγνωστο αριθμό που την καλούσε. Ήταν ο σκηνοθέτης Rob Marshall που τελικά πήρε τον πατέρα της, ζητώντας την Άριελ. 3μιση χρόνια μετά, είναι πριγκίπισσα της Disney, κι ας υπάρχει κύμα μίσους εναντίον της στα social media. Για αυτό, ακολουθεί τη συμβουλή που της έχει δώσει η Beyonce, ή B, όπως την αποκαλεί. «Μην διαβάζεις ποτέ τα σχόλια. Και πραγματικά δεν το κάνω. Βγήκε το teaser και δεν ασχολήθηκα καθόλου».

Επικεντρώνεται μόνο στο πόσο τυχερή νιώθει που εκπροσωπεί όλα αυτά τα μικρά αγόρια και κορίτσια, διαφορετικού χρώματος και πόσο θα άλλαζε τη δική της ζωή, αν έβλεπε κάτι ανάλογο όταν ήταν μικρή. Πώς αντέδρασε όταν είδε όλα αυτά τα βίντεο στο TikTok, με αντιδράσεις μαύρων κοριτσιών, που έβλεπαν το teaser;

«Έκλαιγα όλη νύχτα, για δύο μέρες στη σειρά, παρακολουθώντας τα βίντεο, χωρίς να το πολυπιστεύω. Με κάνει να νιώθω ακόμα πιο ευγνώμων για το σημείο που έχω φτάσει. Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω να θεραπεύω μέσα από την τέχνη μου. Κάθε project που έχω κάνει με έχει μάθει και κάτι για τον εαυτό μου. Έναν λόγο για να ζω».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS