UPDATE #NOW

Μαύρα κοριτσάκια βλέπουν τη νέα Άριελ και η αντίδρασή τους δείχνει γιατί χρειαζόμαστε τέτοιες ταινίες


Κλέλια Φατούρου

13 Σεπτεμβρίου 2022

Μαύρα κοριτσάκια βλέπουν τη νέα Άριελ και η αντίδρασή τους δείχνει γιατί χρειαζόμαστε τέτοιες ταινίες
Η Άριελ έγινε το πρότυπο αμέτρητων μαύρων κοριτσιών που απλώς το ονειρεύονταν

Το trailer της live-action ταινίας "The Little Mermaid" με τη Halle Bailey κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και μάς ενθουσίασε όλους. Ίσως όμως λίγο περισσότερο, τα κορίτσια που έχουν το ίδιο χρώμα με τη νέα Άριελ.

Αν ήσουν λευκή, όλες οι ηρωίδες της Disney είχαν το χρώμα της επιδερμίδας ή τα μαλλιά σου. Ακόμα και η Ποκαχόντας είχε σταρένιο δέρμα, ώστε να μην προκαλέσει (ίσως) τις αντιδράσεις του κοινού. Όλα αυτά δείχνουν πολύ μακρινά, το diversity είναι ένας βασικός στόχος σε κάθε ταινία, πόσω μάλλον στις παιδικές, όπου τα παιδιά πρέπει να βρουν ένα σημείο ταύτισης.

Έφτασε λοιπόν η μέρα όπου η πιο γνωστή γοργόνα δεν έχει πλέον κατακόκκινα μαλλιά και κατάλευκη επιδερμίδα. Εμείς το ξέραμε και το περιμέναμε. Ήταν όμως η πιο σπουδαία έκπληξη για όλα τα μικρά μαύρα κορίτσια που είδαν το trailer και που σίγουρα περίμεναν στις οθόνες τους μία λευκή ηθοποιό.

Η Sienna δεν πιστεύει αυτό που βλέπει και ρωτά επίμονα αν αυτή που βλέπει είναι η Άριελ, ενώ στο background ακούμε την υπέροχη μελωδική φωνή της Bailey να τραγουδά το "Part of Your World". Οι αντιδράσεις τους είναι τόσο γλυκές και συγκινητικές, με τον ενθουσιασμό να μην κρύβεται. «Η μαύρη Άριελ είναι πολύ γλυκιά» και τα βίντεο έχουν ήδη γίνει viral στο TikTok.

@thedfwdad Never thought a movie trailer could make me cry but then I saw @halle and knew how it would make my kids feel. Thanks @disney for making my kids feel seen. Can’t wait to be at Disney World in 12 days! #disney #interacialadoption #representationmatters #littlemermaid #thelittlemermaidtrailer #partofyourworld #blackgirlmagic #girldad #d23 #disneyadult ♬ The Little Mermaid (Marimba Remix) - Harry Goes Boom!

Οι χρήστες εκφράζουν τη χαρά τους, γράφοντας ότι ελπίζουν η Halle να καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό για όλα τα μικρά κορίτσια στον κόσμο. Μπορούν επιτέλους να δουν τι σημαίνει εκπροσώπηση στην πράξη και όχι στη θεωρία. Να ξέρουν ότι υπάρχει χώρος για όλους και δεν αποτελούν μειονότητα ή ένα πρότυπο ομορφιάς που δεν υπάρχει.

Για το τέλος, κράτησα αυτή την αντίδραση ενός λευκού κοριτσιού, η οποία αναρωτιέται για το αν αυτή που μόλις είδε ήταν η Whitney Houston.