UPDATE #NOW

The Little Mermaid: Η live-action ταινία έχει trailer και η Halle Bailey ακούγεται σαν την Ariel


Κλέλια Φατούρου

12 Σεπτεμβρίου 2022

The Little Mermaid: Η live-action ταινία έχει trailer και η Halle Bailey ακούγεται σαν την Ariel
Το πρώτο trailer είναι εντυπωσιακό και η φωνή της Bailey σε ταξιδεύει

Αν κάπου βαρέθηκες τις κλασικές ταινίες Disney ή έχεις την περιέργεια να δεις πώς θα ήταν η Ariel in real life, οι ταινίες live-action είναι το νέο trend, αλλά όχι πάντα με επιτυχία.

Μετά τις απογοητεύσεις του Αλαντίν και του Lion King, κάπως αναπτερώθηκε το ηθικό μας όταν είδαμε το trailer της Μικρής Γοργόνας και ακούσαμε τη φωνή της Halle Bailey. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια της R&B είναι στο πρώτο trailer που κυκλοφόρησε και τραγουδά το "Part of Your World".

Ο σκηνοθέτης Rob Marshall, ο μετρ των musicals, ενθουσιάστηκε από το ότι είναι live action ταινία. «Όταν ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι, ήταν πολύ σημαντικό να τιμήσουμε την αρχική εκδοχή. Θέλαμε όμως να επανεφεύρουμε την Άριελ και να δώσουμε λίγο βάθος στην ταινία». Μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι ο θρυλικός Alan Menken και ο Lin-Manuel Miranda συνεργάστηκαν για τη δημιουργία 4 νέων τραγουδιών. «Δεν είχαν συνεργαστεί ξανά και είναι μαγικό. Έχουμε κρατήσει την ομορφιά του αρχικού σάουντρακ του αείμνηστου Howard Ashman».

Όσο για τη Γοργόνα, ήθελε πολύ αυτόν τον ρόλο και τον διεκδίκησε. Η Bailey ονειρευόταν να γίνει γοργόνα από μικρή, όταν κολυμπούσε στην πισίνα. Ο ρόλος της φυσικά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, εφόσον θα δούμε μία μαύρη Ariel, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και κύματα ρατσισμού στα social media, όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή της. Καμία έκπληξη εδώ, αλλά η Bailey χρειάστηκε συναισθηματική υποστήριξη και την πήρε από τους παππούδες της. «Τα λόγια τους με ενέπνευσαν. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που κάνω για την κοινότητά μας. Για όλα τα κορίτσια που δεν είναι λευκά και θα δουν μία πριγκίπισσα με την οποία θα μπορούν να ταυτιστούν», δήλωσε η Bailey νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Η Μικρή Γοργόνα βασίζεται στην ταινία της Disney, το 1989, η οποία με τη σειρά της βασίζεται στο παραμύθι του Hans Christian Andersen, από τον 19ο αιώνα. Η Ariel, η μικρότερη κόρη του Βασιλιά Τρίτονα (Javier Bardem), εντυπωσιάζεται από τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται τον Πρίγκιπα Έρικ, μετά τη διάσωσή του από ένα ναυάγιο. Η σύγκρουση με τον πατέρα της την οδηγεί στην Ursula (Melissa McCarthy), όπου συμφωνεί την ανταλλαγή της ουράς της με τη φωνή της. Δεν μένει παρά να δούμε το αν θα υπάρξει διαφορετική προσέγγιση σε μία πλοκή που σήμερα είναι αμφιλεγόμενη. Το να χάνεις δηλαδή τη φωνή σου για έναν άντρα.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαίου 2023 και το πρώτο trailer ξυπνά αναμνήσεις από τις εποχές που σπρώχναμε την βιντεοκασέτα στο VCR για να ταξιδέψουμε μέσα από την Disney. Θα ακολουθήσουν τα live-actions του Mufasa, της Χιονάτης και φυσικά των Αριστόγατων.