CELEBRITIES

Oscars 2023: Η Ruth E. Carter έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα ενδυματολόγος που κέρδισε δύο αγαλματίδια


JTeam

13 Μαρτίου 2023

Oscars 2023: Η Ruth E. Carter έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα ενδυματολόγος που κέρδισε δύο αγαλματίδια
Instagram/ therealruthecarter
«Σ' ευχαριστώ Ακαδημία που αναγνωρίζεις πόσο σούπερ ήρωας είναι μία μαύρη γυναίκα»

Η Ruth E. Carter, η διάσημη σχεδιάστρια κοστουμιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, βραβεύτηκε για δεύτερη φορά με το χρυσό αγαλματίδιο για το sequel: "Black Panther: Wakanda Forever". Πριν από τέσσερα χρόνια μάλιστα, είχε κερδίσει το πρώτο της Oscar Ενδυματολογίας για την ταινία "Black Panther".

«Σ' ευχαριστώ Ακαδημία που αναγνωρίζεις πόσο σούπερ ήρωας είναι μία μαύρη γυναίκα. Υπομένει, αγαπά, ξεπερνά», είπε η Carter στην ομιλία της, συμπληρώνοντας: «Ryan Coogler και Nate Moore, σας ευχαριστώ για το όραμά σας...Το μοιράζομαι με πολλούς αφοσιωμένους καλλιτέχνες, τα χέρια και οι καρδιές των οποίων βοήθησαν στην υλοποίηση των κοστουμιών της Wakanda και του Talokan».

«Νιώθω πιο δυνατή και στέκομαι εδώ εξαιτίας του Ryan Coogler που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία», είπε συγκινημένη, ευχαριστώντας παράλληλα το καστ και τους δικούς της ανθρώπους. Η σχεδιάστρια αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα της, Mabel Carter, η οποία έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. «Την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή. Αυτή η ταινία με προετοίμασε για αυτή τη στιγμή. Chadwick, σε παρακαλώ, φρόντισε τη μαμά. Αυτό είναι για τη μητέρα μου. Ήταν 101», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Variety, ήταν υποψήφια στα φετινά Oscars μαζί με εξαιρετικές συναδέλφους της όπως η βραβευμένη με Όσκαρ Catherine Martin για την ταινία Elvis και η Shirley Kurata για την ταινία «Τα πάντα όλα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.