ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Oscars 2023: Οι 23 σταρ που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο σαμπανιζέ χαλί


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

13 Μαρτίου 2023

Oscars 2023: Οι 23 σταρ που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο σαμπανιζέ χαλί
Καλωσορίσατε στο Κόκκινο-Σαμπανιζέ- Xαλί των Oscars

Ήρθαν για ακόμα μια χρονιά να μας πάρουν τα μυαλά -με την καλή και την όχι τόσο καλή έννοια- με τα τολμηρά, κλασικά, sexy, αδιάφορα, elevated, genderless, updated ή παλιομοδίτικα looks τους. Ποιοι άλλοι από τους αστέρες του Hollywood, τους uber διάσημους ή τους έκκολαπτόμενους που περπάτησαν στο σαμπανιζέ χαλί της 95ης τελετής των βραβείων Oscars. Εξάλλου «Αν δεν λατρέψουν ή αν δεν μισήσουν το looks σου, τότε έχεις αποτύχει» όπως έχει πει η Gigi Hadid.

Η Academy of Motion Picture Arts & Sciences ξεδίπλωσε για ακόμα μια φορά το χαλί της και υποδέχθηκε τους καλεσμένους της 95ης τελετής των βραβείων Oscars. Για πρώτη φορά μετά το 1961 το κόκκινο χαλί στην είσοδο της τελετής δε ήταν κόκκινο. Σοκαριστικό το ξέρω, αλλά η Lisa Love και ο Raúl Àvila, οι creative σύμβουλοι της τελετής των βραβείων Oscars αποφάσισαν πως ένα σαμπανιζέ χαλί θα έκανε πιο ήπια τη μετάβαση από τις αφίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ένα βραδινό event. Επιπλέον τον δημιουργικό δίδυμο πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει το σαμπανιζέ χαλί με μια τέντα, ένα σκέπαστρο, ώστε να προστατευτούν οι stars από τον καιρό και να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα πιο βραδινή.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς από την άλλη, ο γνωστός παρουσιαστής Jimmy Kimmel, είχε μια διαφορετική θεωρία περί της αλλαγής του κόκκινου χαλιού σε σαμπανί: «Με ρωτούν αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα φέτος. Ελπίζω πραγματικά πως δεν θα υπάρξει. Αλλά αν υπάρξει, πιστεύω ότι η απόφαση να της αλλαγής σε σαμπανί χαλί αντί για κόκκινο, δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχουμε στο το ότι δε θα χυθεί ούτε σταγόνα αίμα» είπε στη Hollywood Reporter.

Μετά τον απαιτούμενο πρόλογο λοιπόν ας περάσουμε στις παρουσίες τις βραδιάς που περπάτησαν σε αυτό το περιβόητο σαμπανιζέ χαλί των Oscars. Ποιοι θα γίνουν trend topic; Ποιοι προσπάθησαν να κάνουν ένα fashion statement με το look τους; Ας δούμε και ας αποφασίσουμε μαζί!

1. H Florence Pugh με Valentino FW22 Couture και κοσμήματα Tiffany & Co. έμοιζε με πριγκίπισσα της Punk. Από το nose septum μέχρι το σορτσάκι της, όλα άψογα.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

2. Η αγαπημένη Jamie Lee Curtis φόρεσε ένα αστραφτερό φόρεμα Dolce & Gabbana που είχε την ίδια απόχρωση με το -νέο- σαμπανιζέ χαλί.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

3. Ο Austin Butler έχει λίγο Elvis ακόμα μέσα του. Κομψός και κάπως retro με τα μεγάλα πέτα του Saint Laurent κοστουμιού του.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

4. Η Hong Chau έκανε μια minimal επιλογή με μια μικρή τσαχπινιά στο πίσω μέρος του φορέματος. It's -custom- Prada or Nada.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

5. Δεν υπάρχουν λόγια για την Malala Yousafzai και το Ralph Lauren ασημένιο φόρεμά της.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

6. Ο Harry Shum Jr. φόρεσε το Adeam σμόκιν του διαφορετικά και μας τρέλανε -με την καλή έννοια.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

7. Η Allison Williams μας ταξίδεψε με το ονειρεμένο Giambattista Valli FW22 Couture φόρεμά της. Ένα πραγματικό Oscars dress.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

8. Ρομαντική και ντελικάτη η Zoe Saldana με το nude Fendi FW22 Couture, που φόνταρε πολύ σωστά με την επιδερμίδα της.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

9. Λατρέψαμε την διαφορετική Sarah Polley με το Saint Laurent κοστούμι και τα λουστρίνι oxford.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

10. Τι να πούμε για την «άχαστη» Cara Delevingne; Όχι μόνο ήξερε να περπατήσει σωστά το Elie Saab FW21 Couture φόρεμά της, αλλά έκανε το comeback της μετά από δύο χρόνια, αξέχαστο.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

11. Η Halle Bailey σαν μια «Under the sea» πριγκίπισσα της Disney, φόρεσε ένα γαλάζιο Dolce & Gabbana φόρεμα. Δεν μας άρεσε και τόσο -sorry, not sorry.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

12. Η θεότητα Angela Bassett εμφανίστηκε με κάτι εντελώς διαφορετικό για ακόμα μια φορά. Το mermaid μωβ Moschino φόρεμα της ταίριαζε σαν γάντι. Το χρώμα, όχι και τόσο. Επίσης, το τσαντάκι το είδατε;

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

13. Η Jennifer Connelly -πόσο όμορφη- με το off-shoulder Louis Vuitton ίσιο φόρεμα με το γραμμικό κόψιμο στο λαιμό, μας έκοψε την ανάσα. Και χωρίς να φοράει καθόλου κοσμήματα.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

14. Η -ίδια η Jessica Rabbit- Jessica Chastain αυτή τη χρονιά ήταν αρκετά καλοντυμένη. Το custom Gucci την κολάκευε πολύ.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

15. Με ένα ακατάληπτο φόρεμα custom Armani Privé και μαλλιά «after sex» εμφανίστηκε η Nicole Kidman.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

16. Η Michelle Yeoh ήθελε να μοιάζει με σύννεφο ευτυχίας και αποφάσισε να φορέσει ένα άσπρο Christian Dior Couture φόρεμα. Το κατάφερε;

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

17. Ωραίο, minimal, αλλά ήταν για την τελετή των Oscars το λευκό Valentino της Emily Blunt;

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

18. Ό,τι και να βάλει η Rooney Mara, το στιλ της είναι μοναδικό. Ακόμα και το ιβουάρ Alexander McQueen FW08 φόρεμα πάνω στο σαμπανιζέ χαλί, φάνταζε υπέροχο και αριστοκρατικό πάνω της.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

19. Η Janelle Monáe ήταν sexy και όποιος αντέξει με αυτό το πορτοκαλόμαυρο custom Vera Wang και το χοντρό μαύρο choker της.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

20. Η sustainable Cate Blanchett αποφάσισε να φορέσει ένα δυναμικό archival top από τον οίκο Louis Vuitton, που δεν το είχε δει κανείς μέχρι στιγμής, με μια μακριά μαύρη φούστα.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

21. Η Daryn Carp δεν πήρε την συνηθισμένη οδό και φόρεσε ένα πράσινο κοστούμι από την συνεργασία της Gucci με την Adidas. Με άλλα παπούτσια, θα ήταν από τα αγαπημένα μου looks.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

22. H -πάντα στιλάτη, τι έπαθε απόψε- Lady Gaga αποφάσισε να εμφανιστεί με ένα μαύρο Versace FW23. Αυτό.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

23. Η Danai Gurira με μια μαύρη τουαλέτα του Jason Wu, με ωραίο μπούστο και μαλλιά που θύμιζαν την Marge Simpson.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES