CELEBRITIES

Η Goldie Hawn έμαθε πως κέρδισε Όσκαρ από το τηλέφωνο, δεν πιστεύει πια στους σταρ και είναι έτοιμη για τη Marvel


Κλέλια Φατούρου

10 Μαρτίου 2023

Η Goldie Hawn έμαθε πως κέρδισε Όσκαρ από το τηλέφωνο, δεν πιστεύει πια στους σταρ και είναι έτοιμη για τη Marvel
Variety/Peggy Sirota
Η 77χρονη ηθοποιός μιλά για τα Όσκαρ που έχασε, την οικογένειά της και τους ρόλους που θα ήθελε να κάνει

Η Goldie Hawn είναι 77 χρονών και έχει αμέτρητες ιστορίες να διηγηθεί. Το κάνει βέβαια με έναν τρόπο, που ξεχνάς την ηλικία της και απορείς πώς κέρδισε Όσκαρ στα 70s. Α, είχε γεννηθεί;

Δύο μέρες πριν την 95η απονομή, μιλά στο Variety για τη δική της κωμικοτραγική εμπειρία από τα Όσκαρ, το 1970, τον Harvey Weinstein, το τέλος της έννοιας star, τα εγγόνια της και τους ρόλους που θα ήθελε να παίξει. Ούτως ή άλλως, δεν σκοπεύει να αποσυρθεί στο άμεσο μέλλον.

«Βρισκόμουν στο Λονδίνο, γιατί είχα ξεχάσει ότι εκείνη τη μέρα ήταν τα Όσκαρ. Προφανώς δεν πίστευα ότι είχα πιθανότητες να κερδίσω, οπότε έπεσα για ύπνο. Το μετανιώνω. Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί και να το ζήσω», περιγράφει τη βραδιά όπου ο 25χρονος εαυτός της έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη σκηνή και να παραλάβει το Όσκαρ Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου, για την ταινία "Cactus Flower".

«Το έμαθα από το τηλέφωνο στις 4 το πρωί. Μία ανδρική φωνή με συνεχάρη κι εγώ τον ρώτησα για ποιο πράγμα. Τον ευχαρίστησα, το έκλεισα, πήρα τους γονείς μου, έκλαψα πολύ». Η αστεία ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η Hawn αποκάλυψε ότι είδε τη σκηνή του βραβείου, που προσφωνεί ο σπουδαίος Fred Astaire, μόλις πριν λίγες εβδομάδες.

«Ήμουν στο αεροπλάνο με τον Jimmy Kimmel και πηγαίναμε σε ένα πάρτι. Με ρώτησε αν είδε το βίντεο με τον Fred Astaire. Δεν είχα ιδέα ότι μου έδωσε εκείνος το βραβείο! Συγκινήθηκα πάρα πολύ όταν το είδα»

Μετά από εκείνη τη βραδιά, ο δρόμος άνοιξε για άλλους σπουδαίους ρόλους. Το 1981 επέστρεψε στα Όσκαρ με υποψηφιότητα για το "Private Benjamin", συμπαρουσίασε το 1987 και παρουσίασε βραβείο 13 φορές. Για την απονομή του 1989, θα παρουσίαζε βραβείο με τον σύντροφό της, Kurt Russell. Δεν τους άρεσε καθόλου το σενάριο που τους δόθηκε, και το άλλαξαν. Στο μπάνιο.

«Κάναμε μαζί ντους, ετοιμαζόμασταν και μάς πήρε 20 λεπτά να βρούμε τις σωστές ατάκες. Θα λέγαμε ότι ήρθε η ώρα να παντρευτούμε. Δεν ενημερώσαμε κανέναν»

Για την ιστορία, το ζευγάρι μετρά 4 δεκαετίες μαζί, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ. «Μάς ρωτούσαν συνέχεια, αλλά εμείς δεν θέλαμε. Πήραμε και το οκ των παιδιών μας και συνεχίσαμε». Λέει λίγα αλλά καλά για τον σύντροφό της. «Είναι ασυνήθιστα υπέροχος και δημιουργικός και συνεργάσιμος. Εκτός από την κουζίνα». Αν και είναι stars, δεν φέρονται ανάλογα και δεν ζουν τη ζωή της με αυτή τη σκέψη. Ειδικά μέσα σε μία οικογένεια όπου είναι όλοι stars.

Jenny.Gr

Δεν είναι όμως ότι πιστεύει και στους stars πια. «Τι απέγιναν; Οι παραδοσιακοί αστέρες των ταινιών δημιουργούν ενθουσιασμό. Το ίδιο ισχύει και για τις ρομαντικές κομεντί. Είναι βαρετές, αργοπεθαίνουν και είναι θλιβερό». Αποφεύγει να μιλήσει για τον Woody Allen αλλά μοιράζεται ιστορίες για τον Harvey Weinstein. «Επιτέλους ζει το κάρμα του. Θυμάμαι τότε που υποτίμησε εμένα και τη Madonna. Εκείνη δεν αντέδρασε, αλλά εγώ δεν το ανέχτηκα». Ετοίμαζαν την ταινία "Chicago" στα τέλη του '80, με τη Hawn να υποδύεται τη Velma. «Στη συνέχεια, άλλαξε το σενάριο και έγραφε ότι ο ρόλος μου είναι 23 χρονών, ενώ εγώ είχα περάσει τα 40. Του είπα να μην τα βάζει μαζί μου και ότι έχουμε κάνει συμφωνία».

Το project πραγματοποιήθηκε τελικά το 2002, στη μορφή που το ξέρουμε, αλλά εκείνη πληρώθηκε κανονικά. «Καμιά φορά, όταν τα βάζεις με έναν bully, κερδίζεις. Του είπα ότι αποκατέστησε την πίστη μου στην ηθική και την αξιοπρέπεια. Πού να ήξερα;».

Αν και υποδύθηκε αμέτρητους ρόλους ως ξανθιά χαριτωμένη γυναίκα, έκανε πάντα ανατρεπτικές επιλογές, με χειραφετημένες γυναίκες. Δεν ένιωθαν όλοι το ίδιο στα 70s. «Μία ρεπόρτερ από μεγάλο περιοδικό με ρώτησε γιατί παίζω συνέχεια τη χαζή και δεν σέβομαι τις χειραφετημένες γυναίκες. Μα είμαι ήδη απελευθερωμένη, της απάντησα».

Στα 77 της, συνεχίζει να ονειρεύεται ρόλους, μοιράζει τη σοφία της πλέον στα εγγόνια, και όχι τα παιδιά της και έχει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τη διαχείριση άγχους των παιδιών, σε 50 χώρες. Έχει άποψη για το cancel culture, αν και κάπου εδώ μάς τα χαλάει. «Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε πότε ξεφεύγει κάποιος αλλά ανησυχώ για κάποια σημεία. Ξαφνικά χάνεις τη δουλειά σου ή δεν μπορείς να βγεις με κάποια γυναίκα από τον χώρο. Ακυρώνουν κλασικά βιβλία και τα ξαναγράφουν, οι κωμικοί δεν μπορούν να κάνουν πλέον αστεία, γιατί κάποιοι είναι πολύ ευαίσθητοι». Φέτος γιόρτασε 40 χρόνια με τον Russell, με ένα σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη για να πάνε στα αγαπημένα τους εστιατόρια. Υπάρχουν ρόλοι που θα ήθελε πολύ να παίξει;

«Θα ήθελα να κάνω έναν άγριο, τρελό χαρακτήρα της Marvel αλλά και το sequel του "First Wives Club". Όλοι έχουμε όνειρα. Το θέμα είναι πώς τα εκπληρώνουμε».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Variety

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.