UPDATE #NOW

Oscars 2023: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ομάδα διαχείρισης κρίσεων σε ετοιμότητα, λίγο πριν την τελετή


JTeam

12 Μαρτίου 2023

Oscars 2023: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ομάδα διαχείρισης κρίσεων σε ετοιμότητα, λίγο πριν την τελετή
Φέτος, όλοι θέλουν η προσοχή μας να είναι στραμμένη στην τέχνη κι όχι στο drama

Δεν έμεινε τίποτα μέχρι την 95η τελετή απονομής των Oscars και είμαστε πανέτοιμοι για όλα. Κι όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρη η ομάδα που διοργανώνει την εκδήλωση - μετά το περσινό χαστούκι του Will Smith προς τον Chris Rock, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην έχουμε νέες, ανάλογες εκπλήξεις.

Για πρώτη φορά, η Ακαδημία Κινηματογράφου έστησε ομάδα διαχείρισης κρίσεων.

“Ελπίδα μας, να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα”, δήλωσε ο επικεφαλής της Ακαδημίας, Bill Kramer, στο περιοδικό Time. “Εξαιτίας της περσινής χρονιάς, διευρύναμε τους ορίζοντές μας σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί στα Oscars”.

Κανείς δεν ξέρει προς το παρόν από πόσα μέλη αποτελείται αυτή η ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ούτε πώς θα δράσει αν συμβεί κάτι ασυνήθιστο. Ο Will Smith δε θα παρευρεθεί, πάντως - έχει απαγορευθεί η παρουσία του στο event για 10 χρόνια.

Τον Φεβρουάριο, όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, η πρόεδρος της Ακαδημίας, Janet Yang, δήλωσε πως έμαθε, πια, πως οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να γίνεται “άμεσα, με συμπόνοια και αποφασιστικότητα” σε περιόδους κρίσεις και πως “πρέπει και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς, στο μέλλον”.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Dolby Theatre, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή, είναι δρακόντεια. Οι δρόμοι έχουν κλείσει κι επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε άτομα που έχουν ειδική άδεια, ενώ στόχος των παραγωγών Glenn Weiss και Tickt Kirshner είναι να κλέψουν την παράσταση οι ταινίες και οι άνθρωποι πίσω από αυτές, κι όχι το drama.

Για να δούμε.