CELEBRITIES

Ο Jude Law δημιούργησε άρωμα από αίμα, ιδρώτα και κόπρανα, για να υποδυθεί τον βασιλιά Ερρίκο


JTeam

23 Μαΐου 2023

Ο Jude Law δημιούργησε άρωμα από αίμα, ιδρώτα και κόπρανα, για να υποδυθεί τον βασιλιά Ερρίκο
@festivaldecannes
Κι όμως, όσο περισσότερες λεπτομέρειες έχουμε για την ταινία «Firebrand», τόσο περισσότερο ανυπομονούμε να την δούμε

Ένας ηθοποιός είναι ικανός να κάνει τα πάντα προκειμένου να μπει για τα καλά στον ρόλο που υποδύεται. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Jude Law, ο οποίος θέλησε να φτάσει τόσο κοντά στον βασιλιά Ερρίκο τον 8ο, σε σημείο που δημιούργησε άρωμα που τον θυμίζει.

Λίγα πράγματα για την ταινία «Firebrand»

Για να σε βάλουμε λίγο περισσότερο στο κλίμα, η ταινία «Firebrand», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Law, στον ρόλο του βασιλιά Ερρίκου, πραγματεύεται μια από τις πιο σκληρές εποχές στο βασίλειο. Η Αικατερίνη της Αραγκονίας ήταν η τελευταία σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου και σχεδόν η μόνη επιζήσασα, αφού είχαν προηγηθεί πέντε ακόμη γάμοι που κατέληξαν σε διαζύγια, φόνους και αποκεφαλισμούς.

Η εμμονή του Βασιλιά για απόλυτο έλεγχο της αυλής του, η άξεστη περσόνα του και η τάση του να εφευρίσκει ίντριγκες τις οποίες ήθελε με οποιονδήποτε τρόπο να λύσει με αίμα, υπήρξε το κάλυμμα μιας ολοκληρωτικά σαδιστικής σχέσης που ανέπτυσσε με τις γυναίκες του, για να καταχωρηθεί στην ιστορία ως ένας βίαιος, τυρρανικός σύζυγος.

Με την Αικατερίνη όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού η ελεύθερη, αναρχική φύση της, υπήρξε καταλύτης για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην Εκκλησία και το παλάτι (μια σχέση που είχε διαταραχθεί ανεπανόρθωτα, όταν η Εκκλησία αρνήθηκε να επικυρώσει το πρώτο διαζύγιου του Ερρίκου) αλλά και για το ανάστημα που για πρώτη φορά σήκωσε γυναίκα, κερδίζοντας όχι χωρίς τίμημα τη ζωή της.

Σε αυτή την έντονα φεμινιστική ταινία, η οποία καταχειροκροτήθηκε στις Κάννες επί οκτώμιση λεπτά, ο Jude Law προσπαθεί να πάρει σάρκα και οστά αυτής της άξεστη περσόνας του βασιλιά, ο οποίος σύμφωνα με πηγές, μύριζε ακόμη και αν βρισκόταν τρία δωμάτια μακριά.


Η μυρωδιά του μάλιστα, ήταν τόσο χαρακτηριστική, αφού μύριζε αίμα (από τις πληγές που είχε στα πόδια και στο σώμα του, έχοντας έρθει από πόλεμο στη Γαλλία), πύον, ιδρώτα και κόπρανα.

Ο Jude Law ψάχνοντας ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τον βασιλιά Ερρίκο, λίγο πριν τον υποδυθεί, βρήκε πάρα πολλές αναφορές και περιγραφές για τη μυρωδιά του, με αποτέλεσμα η μυρωδιά του βασιλιά, να αποτελέσει ένα στοιχείο το οποίο δεν ήθελε να αγνοήσει στον ρόλο του. «Διάβασα τόσα πολλά για την μυρωδιά του βασιλιά. Μπορούσε να τον καταλάβει κανείς, ακόμη και αν βρισκόταν τρία δωμάτια μακριά. Είχε τραύματα στο πόδι του, στα οποία έβαζε έλαιο από τριαντάφυλλο για να μην μυρίζουν», δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στο Variety.


Έτσι λοιπόν, ο ηθοποιός αποφάσισε να βρει έναν ειδικό στην δημιουργία αρωμάτων και να προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα άρωμα, το οποίο θα ήταν όσο πιο κοντά γίνεται στην μυρωδιά του βασιλιά Ερρίκου του 8ου. Και έτσι έγινε.

«(Η ειδικός αρωμάτων) κατά κάποιον τρόπο κατάφερε να βρει αυτή την εξαιρετική ποικιλία αίματος, κοπράνων και ιδρώτα σε μυρωδιά», εξήγησε ο Jude Law, προσθέτοντας ότι στην αρχή ψέκασε ελαφρά το άρωμα.

Στον σκηνοθέτη της ταινίας από την άλλη, στον Karim Aïnouz, το άρωμα έχει μείνει αποτυπωμένο τόσο έντονα, δηλώνοντας πως ήταν απλά απαίσιο.

Η ταινία «Firebrand», η οποία έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει, με κριτικούς και κοινό, να κάνουν λόγο για συγκλονιστικές ερμηνείες.

Λογικό άλλωστε, αφού ηθοποιοί όπως ο Jude Law, είχε πάει τον ρόλο του σε άλλο επίπεδο, ακόμη και αν μύριζε αίμα, ιδρώτα, και κόπρανα.

-->